Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто сум бавен со рецензии..

Прво не знам што толкав хајп се крена околу Predestination. Топ си почна филмот тоа да, ама кулминацијата му беше ептен тапа, т.е. откако почна претставувањето на карактерите се некако беше тапа. Можело многу повеќе да се опфати, како да избрзаа со многу работи. ( и да, предвидлив беше :icon_lol: )

Второ Lucy, секој хејт према филмов е оправдан дури и понекогаш недоволен. Да земиш таква совршена идеја и да ја претвориш во толку тешко срање, стварно треба да си талентиран. Старите филмови со Ван Дам кога кршеше кичми, или американец meets ninja стил на филмови имаа подобра сторија од овој. Тежок rip-off на Limitless ( овој барем имаш вистина добри, тензични моменти и колку и да беше sci-fi понекогаш сепак по реално ги претстави работите ).

Трето FURY. Солиден филм, добра глума, али се на се веќе видено е сето тоа. Како претерано да се обработи тематиката за 2раСВ, бар за мене. Али па затоа споредбено со тоа какви срања излегуваат последно време, сепак е нешто подобар. Шаја дефинитивно треба да размисли за друга кариера. Страшна еднодимензионалност во глумата, не верувам да сменил нешто од Disturbia ( или како и да се викаше ) до сеа. На Пит се гледа дека му лежат вакви улоги, напреднат е многу како актер.

За Boyhood обично не сум по вакви филмови, али пофалбите што ги доби и уникатниот начин на кој е сниман дефинитивно ми е примамлив. Ќе го симнам и него и Gone Girl, да си ја завршам House of Cards прво :)

Пошто сум бавен со рецензии..

Прво не знам што толкав хајп се крена околу Predestination. Топ си почна филмот тоа да, ама кулминацијата му беше ептен тапа, т.е. откако почна претставувањето на карактерите се некако беше тапа. Можело многу повеќе да се опфати, како да избрзаа со многу работи. ( и да, предвидлив беше :icon_lol: )

Второ Lucy, секој хејт према филмов е оправдан дури и понекогаш недоволен. Да земиш таква совршена идеја и да ја претвориш во толку тешко срање, стварно треба да си талентиран. Старите филмови со Ван Дам кога кршеше кичми, или американец meets ninja стил на филмови имаа подобра сторија од овој. Тежок rip-off на Limitless ( овој барем имаш вистина добри, тензични моменти и колку и да беше sci-fi понекогаш сепак по реално ги претстави работите ).

Трето FURY. Солиден филм, добра глума, али се на се веќе видено е сето тоа. Како претерано да се обработи тематиката за 2раСВ, бар за мене. Али па затоа споредбено со тоа какви срања излегуваат последно време, сепак е нешто подобар. Шаја дефинитивно треба да размисли за друга кариера. Страшна еднодимензионалност во глумата, не верувам да сменил нешто од Disturbia ( или како и да се викаше ) до сеа. На Пит се гледа дека му лежат вакви улоги, напреднат е многу како актер.

За Boyhood обично не сум по вакви филмови, али пофалбите што ги доби и уникатниот начин на кој е сниман дефинитивно ми е примамлив. Ќе го симнам и него и Gone Girl, да си ја завршам House of Cards прво :)
Глеј го овај ако не ти е гледан, Gone Girl е за некоја нијанса послаб

Не можам да дадам права оцена за филмот пошто читани ми се книгите. Шведските колку и да беа добри не можам да ги „пофалам“ ради што книгите се masterpiece. Не сакам да си уништам впечаток за Финчер или Крег, пошто нема да бидам објективен кога го оценувам :)

Вреди ли да се потрошат 2 и пол саата на филмов ?
MV5BMTQxMzk0NTQ4Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNjY0MDQ1MDE@._V1_SY1000_CR22,0,630,1000_AL_.jpg

Мене Холивуд верзијава уште не ми е гледана...Шведскиот беше одличен, само никако да седнам и следните два дела да ги изгледам.
Инаку Prisoners > Gone Girl, барем за мене. Последните 20 минути беа meh...

@Шкорпион па и јас го немам гледано, затоа прашував.
Иначе сега го гледав Хобит кецот, демек се надевам да го фатам 3-ката , па да ја почнам приказната од почеток. Не сум ги гледал досега првите 2, еве одвај најдов време за првиов, си викам деновиве ќе најдам уште 3 саати и за вториот и спремен сум за на кино.

Ако си фан на medieval fantasy како жанр, ќе ти се допаднат сите филмови базирани на делава на Толкиен. Класика од таа тематика е типот. Лично се надевам ќе направат нешто и со Children of Hurin и Силмарилион али не се надевам премногу оти премногу може да им дојде на некои :D. Дугиов филм што рече не си го гледал, ќе го гледам јас ако сакаш, па ќе споделам тука импресии, ако уопште се водиш на туѓо мислење/впечатоци за филмови.

@Шкорпион па и јас го немам гледано, затоа прашував.
Иначе сега го гледав Хобит кецот, демек се надевам да го фатам 3-ката , па да ја почнам приказната од почеток. Не сум ги гледал досега првите 2, еве одвај најдов време за првиов, си викам деновиве ќе најдам уште 3 саати и за вториот и спремен сум за на кино.

и да не си ги гледал нема нешто многу да ти смени, али како и да е убави се филмовите, не се кружи околу стол на нив у никој случај

Ако си фан на medieval fantasy како жанр, ќе ти се допаднат сите филмови базирани на делава на Толкиен. Класика од таа тематика е типот. Лично се надевам ќе направат нешто и со Children of Hurin и Силмарилион али не се надевам премногу оти премногу може да им дојде на некои :D. Дугиов филм што рече не си го гледал, ќе го гледам јас ако сакаш, па ќе споделам тука импресии, ако уопште се водиш на туѓо мислење/впечатоци за филмови.
Ајде гледaј гo пa пиши тукa. Инaче зa хoбитиве, не сум некoј хaрдкoр фaн aли кaкo и секoј блoкбaстер би сaкaл дa ги изгледaм сите, пa ќе дaдaм кoмплетнa oценкa. Зaсегa првиoв, 7/10 aли знaм декa е сaмo вoвед зa втoриoт дел, тaкa дa oд негo oчекувaм пoвеќе.

Сеа за сеа од тоа што се плашевме за Exodus, тоа и добиваме. Лоши критики за филмот.
Failed to achieve promised.

сеа ако има лоши критики не чини? тебе ако ти прави мерак супер, за другому курето ти чуе што рекол.

Изгледа премногу очекував од Gone Girl...

So zboris? Razvali. Koe vozenje. Zeevme so ustite. Film sto ja odbelezi 2014.

:cuc:

ааааааааа два A MUST! филмофили download!

Clouds of Sils Maria 2014 HDRip XviD AC3-EVO :love::love::love:
Kraftidioten-In Order of Disappearance.(2014)

норвешкиот има и превод, само шо го глеав, одличен!

@wot @dragonsky @grande-juve

Go imam simnato uste pred nekoj den, bolji rip e mislam, zaradi Binoche odma go staviv.
Clouds.of.Sils.Maria.2014.720p.WEB-DL.DD5.1.H264-RARBG

Gone girl ako e filmsko ostvaruvanje za 2014 togas ste psihopati, posebno poslednite 30min boze boze koe gubre od film.

Редуцирајте спојлери, Del Boy ви го свари гравот :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom