Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Zavisi. Ima mnogu akteri i akterki shto bile nominirani pa ne znaci deka se popularni kako nea.
Imas akteri shto nikogas ne bile nominirani pa nikogas nema da se zaboravat poradi glumenjeto vo franshiza. Daniel Radcliffe, Elijah Wood, Kristen Stewart i tn.
Ja sum sigurna deka pogolemiot del od lugeto nemaa poima koja e Lorens pred da bide Katniss.
Кому како! Јас на пример повеќе ќе ја паметам по улогите во Winter's Bone и Silver Linings Playbook. Типката растури и во двата!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сеа као што тхепиратебај го блокира интерстелар ќе го гледате у септември 2015 :pos:
There's kickass?

Zavisi. Ima mnogu akteri i akterki shto bile nominirani pa ne znaci deka se popularni kako nea.
Imas akteri shto nikogas ne bile nominirani pa nikogas nema da se zaboravat poradi glumenjeto vo franshiza. Daniel Radcliffe, Elijah Wood, Kristen Stewart i tn.
Ja sum sigurna deka pogolemiot del od lugeto nemaa poima koja e Lorens pred da bide Katniss.
Јас и милиони други нердови ја знаевме како "novata pomlada Mistik" во X-Men: First Class. Истите тие милиони нердови заедно со мене после се закачија на imdb да видиме како се вика актеркава. Пола од нас погледнаа два-три филма плус од неа од ќејф и хајп ради виденото на платно.

И двата се подеднакво добри, башка вториов го имаше El Macho и повеќе смешки, но малку поглупа приказна. Но зарем на некој му е битна приказната во анимираниве?. :icon_lol:

Исто и двата How to Train Your Dragon се добри. Реткост вториот филм да го одржи квалитето ама изгледа на цртаниве им успева.
Пишав некоја страна поназад :D

Правата за Петок 13 филмовите, и правата за следниот долгометражен Саут Парк филм :)
Радо би ги трампал за Интерстелар јас. Дури и да не ги врател сите пари. Првава франшиза тепана е до смрт, не и треба више живот на платно. Исто како и Фреди Кругер и Џејсон X.

Го има некој гледано филмов?
http://www.imdb.com/title/tt2884206/
Јас планирам да го гледам. Импресии?

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Вреди да го догледам Boyhood? Изгледав пола саат и го исклучив, многу ми беше досаден, а 2:45 трае :несвест: Добро сфаќам интересно е тоа што се снимал 12 години, ама мене ми изглеа досадна драма, или па може не сум у тоа расположење за драми па затоа ми е досаден :toe:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Вреди да го догледам Boyhood? Изгледав пола саат и го исклучив, многу ми беше досаден, а 2:45 трае :несвест: Добро сфаќам интересно е тоа што се снимал 12 години, ама мене ми изглеа досадна драма, или па може не сум у тоа расположење за драми па затоа ми е досаден :toe:
Вреди како не вреди :)

Баш е драма драма. Оти мора да има дешавки за да биди интересно. Мене ми беше ептен тамански приземно прикажан животот, онака реално со сите досадни мигови, и постепен премин од една во друга возраст која си носи свои пресврти и настани.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.877
Поени од реакции
6.704
Ја затоа не ни планирам да го гледам. Зашто да гледам што му се дешавало на радом фегет у тек на 12 години? Поинтересен да не е од мене :icon_lol:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.721
Поени од реакции
12.727
Пошто сум бавен со рецензии..

Прво не знам што толкав хајп се крена околу Predestination. Топ си почна филмот тоа да, ама кулминацијата му беше ептен тапа, т.е. откако почна претставувањето на карактерите се некако беше тапа. Можело многу повеќе да се опфати, како да избрзаа со многу работи. ( и да, предвидлив беше :icon_lol: )

Второ Lucy, секој хејт према филмов е оправдан дури и понекогаш недоволен. Да земиш таква совршена идеја и да ја претвориш во толку тешко срање, стварно треба да си талентиран. Старите филмови со Ван Дам кога кршеше кичми, или американец meets ninja стил на филмови имаа подобра сторија од овој. Тежок rip-off на Limitless ( овој барем имаш вистина добри, тензични моменти и колку и да беше sci-fi понекогаш сепак по реално ги претстави работите ).

Трето FURY. Солиден филм, добра глума, али се на се веќе видено е сето тоа. Како претерано да се обработи тематиката за 2раСВ, бар за мене. Али па затоа споредбено со тоа какви срања излегуваат последно време, сепак е нешто подобар. Шаја дефинитивно треба да размисли за друга кариера. Страшна еднодимензионалност во глумата, не верувам да сменил нешто од Disturbia ( или како и да се викаше ) до сеа. На Пит се гледа дека му лежат вакви улоги, напреднат е многу како актер.

За Boyhood обично не сум по вакви филмови, али пофалбите што ги доби и уникатниот начин на кој е сниман дефинитивно ми е примамлив. Ќе го симнам и него и Gone Girl, да си ја завршам House of Cards прво :)

W

wicked_1

Гостин
Пошто сум бавен со рецензии..

Прво не знам што толкав хајп се крена околу Predestination. Топ си почна филмот тоа да, ама кулминацијата му беше ептен тапа, т.е. откако почна претставувањето на карактерите се некако беше тапа. Можело многу повеќе да се опфати, како да избрзаа со многу работи. ( и да, предвидлив беше :icon_lol: )

Второ Lucy, секој хејт према филмов е оправдан дури и понекогаш недоволен. Да земиш таква совршена идеја и да ја претвориш во толку тешко срање, стварно треба да си талентиран. Старите филмови со Ван Дам кога кршеше кичми, или американец meets ninja стил на филмови имаа подобра сторија од овој. Тежок rip-off на Limitless ( овој барем имаш вистина добри, тензични моменти и колку и да беше sci-fi понекогаш сепак по реално ги претстави работите ).

Трето FURY. Солиден филм, добра глума, али се на се веќе видено е сето тоа. Како претерано да се обработи тематиката за 2раСВ, бар за мене. Али па затоа споредбено со тоа какви срања излегуваат последно време, сепак е нешто подобар. Шаја дефинитивно треба да размисли за друга кариера. Страшна еднодимензионалност во глумата, не верувам да сменил нешто од Disturbia ( или како и да се викаше ) до сеа. На Пит се гледа дека му лежат вакви улоги, напреднат е многу како актер.

За Boyhood обично не сум по вакви филмови, али пофалбите што ги доби и уникатниот начин на кој е сниман дефинитивно ми е примамлив. Ќе го симнам и него и Gone Girl, да си ја завршам House of Cards прво :)
Глеј го овај ако не ти е гледан, Gone Girl е за некоја нијанса послаб

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.721
Поени од реакции
12.727
Не можам да дадам права оцена за филмот пошто читани ми се книгите. Шведските колку и да беа добри не можам да ги „пофалам“ ради што книгите се masterpiece. Не сакам да си уништам впечаток за Финчер или Крег, пошто нема да бидам објективен кога го оценувам :)

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Вреди ли да се потрошат 2 и пол саата на филмов ?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Мене Холивуд верзијава уште не ми е гледана...Шведскиот беше одличен, само никако да седнам и следните два дела да ги изгледам.
Инаку Prisoners > Gone Girl, барем за мене. Последните 20 минути беа meh...

Kajgana Shop

На врв Bottom