Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Како го снимале интрото на "The Empire Strikes Back"

348861_460s_v1.jpg

да бев фан на стар ворс ќе речев нешто од типот на TNX FOR RUINING THE MOST AWESOME THING FOR ME

но не сум така да, couldnt care less али информација си е информација.

Очекувајќи го TF3 во Рамстор вечерва си го гледав TF1 на BDRip иако на лаптоп ама сликата :rolleyes: Кое уживање човече, кои ефекти, музика во позадина, едноставно I love it TF and Michael Bay :vozbud:

да бев фан на стар ворс ќе речев нешто од типот на TNX FOR RUINING THE MOST AWESOME THING FOR ME

но не сум така да, couldnt care less али информација си е информација.

Хех, зошто ruining? (пример, ако си бил фан)
Можи не знаеме со какви ли не средства се служеле во 70тите и 80тите за снимање на "специјални ефекти". :)
Мене па спротивно, сум голем фан и баш убаво ми е да дознаам колку што е можно повеќе за и околу Star Wars.

па пеер, коа го глеаш онака имаш некој филинг галаксија/вселена а у и кога ќе видиш како е уствари снимано... на една рамка и мрдање со камерата lol

Фанови на Back to the future, не читајте да не случајно ви се уништи нешто од детството:icon_lol:

За Back to the future биле користени 3 Делоријани, една накитена со Се она што го гледаме во филмот, втората за снимање на некои брзински сцени, а третата исклучиво за сцените внатре во колата.
А првичната замисла била временската машина да биде фрижидер :pos::pos:

па пеер, коа го глеаш онака имаш некој филинг галаксија/вселена а у и кога ќе видиш како е уствари снимано... на една рамка и мрдање со камерата lol

па во тоа е јакото... со една рамка ти дава филинг на галаксија/вселена.

cinema_paradiso.jpg

Филм во режија на Giuseppe Tornatore кој го доби оскарот во 1989 за најдобар странски филм. Носталгичната приказна на Салваторе во ниту еден момент нема да ве остави рамнодушни. Тој веќе возрасен и успешен се враќа во родното место, во местото каде расте и каде ги има најубавите спомени за да се збогува со својот пријател. Нема да се задржувам на содржината само ќе кажам дека не знам колку пати се наежив додека го гледав. Филм кој ќе ве маѓепса, кој ќе ви предизвика носталгично чуство за некое поминато време, емоции, ќе ве наежи, натажи...сето тоа пропратено со прекрасната музика на Ennio Morricone. Оцена 10.
Најдобар филм. Ever.

па во тоа е јакото... со една рамка ти дава филинг на галаксија/вселена.
На некои тоа не им е јако.
Не ми е битно колку талент е искористено и колку труд има вложено, битно ми е да ми се допаѓа. Кога веќе гледам сајфај/акција филм треба да е напумпан со 300 ефекти (нешто како блокбастерите).
Треба да биде што пореално. Ова срање ако успеало без денешната технологија не значи дека го прави подобро од денешните нови срања што вие ги плукате.

I Chuck Norris kako villain da igra, e togas ke moze da umram sreken. Kako i da e, za tepanje vreme filmov od mene dobiva 7/10 any time of the day.

Џеки Чен и Курт расел ми фалат во екипава уште. Другото се е урнебес.

И да го избацат Николас Кејџ (ако е вистина дека е дел од екипата) :D

Pozdrav do IoSono i negovoto drustvo na "sakame da jademe, bez predhodno da gledame filmovi", so ocenkata 7.5 za Real Steel na imdb.

LOL! А бе 9, 10 нека му дадат и нека го споредуваат со Блејд Ранер или Одисеја 2001-ва. :D Овие 2, Елиен, Елиенс, Терминатор 2, итн. имаат 8.3 до кај 8.6 оцена, сакаш да ми кажеш дека Real Steel е скоро добар како овие филмови? Знаеш и самиот.
Ако чепнеш малку по ИМДБ форумот, ќе видиш дека на филмов му налупале 9-ки тие што немаат осет(/вкус) за оценување и даваат 9,10 на секој нов филм што искача, па секој нов просечен филм има 8 просек. Толку добри филмови има денеска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom