Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Има некаде тема за филмовите што поднесоа кандидатура за оскар од неанглиско говорно подрачје и од кои се излезени торенти?

Има некаде тема за филмовите што поднесоа кандидатура за оскар од неанглиско говорно подрачје и од кои се излезени торенти?
Еве јас ќе ти кажам од кои знам дека има па барај си ги ти на kick ass обично ги има сите, белгискиот Two days, one night; бразилскиот The way he looks, хрватскиот Kauboji; финскиот Conrete night; грчкиот Little England; полскиот Ida; српскиот Montevidio 2; италијанскиот Il capitale umano.

Еве јас ќе ти кажам од кои знам дека има па барај си ги ти на kick ass обично ги има сите, белгискиот Two days, one night; бразилскиот The way he looks, хрватскиот Kauboji; финскиот Conrete night; грчкиот Little England; полскиот Ida; српскиот Montevidio 2; италијанскиот Il capitale umano.
Монтевидео го гледав у кино, а видов дека на торент ги има овие што си ги набројал + шпанскиот и австрискиот. Не се сеќавам дали аргентинскиот го имаше.
Пишете ко ќе испадне торент од португалскиот документарец и другиве европски и латино земји.

Ida е феноменален филм, чекор погоре од се друго номинирано.
Но оскар најверојатно ќе земе Mommy. :/

Добар е Lucy?
Вакви прашања ми се тапа пошто сепак се работи за вкусови.
Филм што сите го фалат на фејсбук не мора да значи дека е добар :D
Исто како и филм што сите го фалат на форумов не значи дека е добар :D

Мене лично не ми беше ептен добар..
Ако немаш попаметна работа глеј го, во спротивно не пропушташ ништо многу.
Исто така ептен е краток. 80 мин. само трае.

Ама ова мене ак ме најдовте...тебе можеби поинакво мислење ќе ти остави филмов :)

Ida е феноменален филм, чекор погоре од се друго номинирано.
Но оскар најверојатно ќе земе Mommy. :/
Јас многу очекувам од Mommy, си ги гледал другите на Долан? Јас пред некој ден ги гледав Laurence Anyways и Heartbeats, а пред 2-3 недели "Tom at the farm" кој некако нај ми легна, баш онака уметнички филм, иако и другите два беа солидни. Него за последниов има доста добри критики.

Јас мислам оскарот оди или кај Ида (прекрасен филм) или кај турскиот Winter Sleep, а може да изненаде и Force Majeure, инаку мислам дека не е така јака конкуренцијата како лани, али ќе видиме.

Јас многу очекувам од Mommy, си ги гледал другите на Долан? Јас пред некој ден ги гледав Laurence Anyways и Heartbeats, а пред 2-3 недели "Tom at the farm" кој некако нај ми легна, баш онака уметнички филм, иако и другите два беа солидни. Него за последниов има доста добри критики.

Јас мислам оскарот оди или кај Ида (прекрасен филм) или кај турскиот Winter Sleep, а може да изненаде и Force Majeure, инаку мислам дека не е така јака конкуренцијата како лани, али ќе видиме.
Само I Killed My Mother го иам гледано кој му е нешто како автобиографија и Heartbeats, другo не. Ќе прерасне дечкото у доста добар режисер, само да не скрене у некој лош хипстерски правец, незнам што ќе излезе од Mommy ама не ми стои дека ќе биде филм за сексуална ориентација како шо му е сето претходно.
Навивам за Ida јас.[DOUBLEPOST=1413076459][/DOUBLEPOST]
не

Го гледав The Grand Budapest Hotel. Свршив на симетријата во филмот. Многу придавки. Интересна приказна. Очекував нешто друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom