Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.imdb.com/title/tt0443496/

Го има некој гледано филмов ? Го фатив на ТВ ама за жал не од почеток и ептен ми се допадна. Базиран е на претстава и е стварно едно интересно мало филмче.[DOUBLEPOST=1394237089][/DOUBLEPOST]http://www.imdb.com/title/tt0443496/

Го има некој гледано филмов ? Го фатив на ТВ ама за жал не од почеток и ептен ми се допадна. Базиран е на претстава и е стварно едно интересно мало филмче.
Да, добро филмче, се работи за автобиографијата на Едмонд Темелко, градоначалникот на Пустец, прикажана е неговата борба за превоз на граѓаните до центар....
Да не споилеришам повеќе

http://www.imdb.com/title/tt3063516/?ref_=fn_al_tt_1

коментари? И што порано не кажавте оти излегол асален торент.
Од дамна е излезен торент за филмов. Глеј го. Мене ми се допадна. Верувам дека ќе те насмее филмов Иако баш и не е типичен филм туку е повеќе скеч комедија со мини приказна споена измеѓу скечеви што би се рекло ама сепак филмов се гледа за смеење и повеќе ќе сакаш само да има pranks од колку приказна. Се на се голем бел бумбар, си ја исполнува целта.

Кога веќе тргна муабетот дали е добар Caroline и оној му го заборавив името што си пракаат писма девојчето од Австралија со некој човек во Њујорк мислам беше.

Тие се така со малку чудна анимација
Mary and Max? Тој е закон, од креаторот на мојот омилен краток (Harvie Krumpet).

Ама Caroline не ми се допаѓа воопшто, не само поради анимацијата.

Coraline е филмот. Мене ме има мрднато, не очекував толку добар филм, мислев дека е обичен анимиран како шрек мрек нешо (немав ништо прочитано за филмот) ама до крај кругови ми се вртеа во очите.

Да бе, Coraline беше. Мене филмот ми беше Burton-wanna-look-a-like, и дефинитивно not my cup of tea. Corpse Bride и Frankenweenie, рецимо, ми беа класа подобри.

The Counselor е добар филм, има добри дијалози. Ви го препорачувам. :)

Каде можам да најдам српски превод за постов погоре?
Фала однапред.
Ок, шала е, не ми треба превод за филмот, ни па планирам да го гледам некад. Превод за постот барав. :D Стварно не разбирам која е поентата да се пишува цел пост на англиски (или било кој друг странски јазик) на македонски форум. It's beyond me. :D
Сепак фала на братот што се понуди да помогне со превод за филмот. :D

Што се случи со 300: Rise of an Empire? Ја имаше премиерата? Го има по торенти веќе ? Не сум упатен а ме мрзи да барам по нетов. :вонзем:[DOUBLEPOST=1394394971][/DOUBLEPOST]Што се случи со 300: Rise of an Empire? Ја имаше премиерата? Го има по торенти веќе ? Не сум упатен а ме мрзи да барам по нетов. :вонзем:

Што се случи со 300: Rise of an Empire? Ја имаше премиерата? Го има по торенти веќе ? Не сум упатен а ме мрзи да барам по нетов. :вонзем:[DOUBLEPOST=1394394971][/DOUBLEPOST]Што се случи со 300: Rise of an Empire? Ја имаше премиерата? Го има по торенти веќе ? Не сум упатен а ме мрзи да барам по нетов. :вонзем:

Од пред два дена е пуштен низ кина во светот. Ако има торенти има од лоши cam снимки.

@Бомбастичен Дрогираш - 47 Ronin не е на нешто боље снимка исто така, или барем јас не наидов на нешто подобра. Ако сакаш некој друг предлог ќе ти дадам што има добра снимка?

Grand Budapest Hotel (y) Фанови на Вес Андерсон ќе уживаат во филмот а не-фанови на Вес..што знам. Нема што многу да се збори за филмов типична Вес Андерсон приказна што без разлика за што е приказната ќе ви даде некое warm fuzzy feeling кога ќе завршите да го гледате. Е сега овој не ми е при врвот на Вес Андерсон филмови ама ќе треба да ги прегледам пак периодов па да си направам некоја листа. Moonrise Kingdom ми беше подобар на пример. Некако премно Inception-like ми беше раскажувањето на филмов а и стварно има премногу ѕвезди во филмов, Вес со филмовиве е како политичар во Македонија гледа на сите другарчиња да им даде нешто :D

Некој од форумов го спомна The Book Thief, проверив на Imbd изгледаше просечно но во недостиг на добри опции го симнав и изгледав (го има на Blu-ray). Не знам што да кажам освен што го препорачувам. Овој филм не смее да помине незабележано!

Многу ме потсети на Pan's Labyrinth и генерално го има истиот филинг. Многу емоционален филм, од feel good моменти во солзи. Знаеш дека некој филм вреди кога по гледањето си мотивиран да го споделиш искуството на форум или да го препорачаш на пријателите. (y)

Одамна немам гледано филм со добра нарација, посебно ми се допадна што не беше претерана. Девојчето кое го глумеше главниот лик ме воодушеви, да е до мене јас би и доделил Оскар! Како го водеше цел филм секоја чест. Единствена маана ако може така да се каже е што приказната обработува една преизџвакана тема.

9/10

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom