Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.113
...Филм што ми смени некое мислење за Хитлер, и ден денес се восхитувам на ораторската моќ на овој човек и на неговата гордост и љубов кон нацијата, како и начинот на кој ова е пренесено во филмот, како што кажа Џимеј, одлична глума.

ИоСоњо, дај види таму среди Das Boot бар во светска кинематографија да биде. Deutschland uber Alles! :eek:
брат, која верзија ја гледаше од Das Boot ? Пошо uncut верзијата ќе ти направи да се чувствуваш ко и ти да си во подморницата :D 290 минути трае ....

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Веќе сите кога се жалат да си ги кажам и јас маките. Го нема во вестерни филмов, чу ве патошем :)
A Fistfull Of Dollars

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
...Филм што ми смени некое мислење за Хитлер, и ден денес се восхитувам на ораторската моќ на овој човек и на неговата гордост и љубов кон нацијата, како и начинот на кој ова е пренесено во филмот, како што кажа Џимеј, одлична глума.

ИоСоњо, дај види таму среди Das Boot бар во светска кинематографија да биде. Deutschland uber Alles! :eek:
Ќе видиме, ако не влезе таму во Бонус ќе влезе. Конкуренцијатa е жестока. Иначе планираме 19 категории x 10 филмови = 190 + 20 Класици + 20 Светска + 20 Бонус = ТОП 250 (некој нека провери слабо стојам со математика хаха... ) Уствари има повеќе предлози пошто за некои филмови предлагаме да се видат повеќе делови, но како и да е ќе го викаме Кајгана 250 :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
брат, која верзија ја гледаше од Das Boot ? Пошо uncut верзијата ќе ти направи да се чувствуваш ко и ти да си во подморницата :D 290 минути трае ....
Таа, uncut ја гледав, мора да се долови ефектот бе, нема лабаво :)

@ ИоСоњо: Не мора да е 250, проширете ја листата, да бидеме оригинални :D

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
А сега јас нема да ви барам да вклучите филм туку да исклучите.
И тој е The Lion King (1994) во категоријата анимација (за кој имам претчувство дека е кандидат за категоријата).

Технички филмот е добро сработен, можеби најдобро во свое време ама.. ама го има најлошото сценарио во целата цртанофилмска историја на Дизни (која мислам дека добро ја познавам).

Значи тој го има најфеудалното, најробовладетелското, најнацистичкото и најрасистичкото сценарио во цела таа историја.

Полошо дури и од религиозно-пропагандистичкото сценарио на The Prince of Egypt (1998).

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
10. Mulholland Drive

Кој друг ако не овој филм да го оставиме за самиот крај на листава. Неприфаќан од многу луѓе, обожаван од уште толку, трилер/мистерија која до ден денес не е отклучена. Ако за Мементо сте се умориле и сте мислеле 3 дена, јас за овој филм сум се мислел 3 години. Иако нема да ви изгледа возбудлив на почетокот, нема да ви изгледа како и останатите филмови, запомнете си дека станува збор за режисер кој е понапред едно 300 години од другите и е енигма сигурно и за неговите дома, а не пак за нас обичните филмомани. Да не должам многу, има еден коментар на имдб “love lynch, or hate lynch, admit he's a master:D
Ова исто како Џимеј да го пишувал :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Има шанси да направите за серии вакви листи?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Има шанси да направите за серии вакви листи?
Нема, филмови сме изгледале по неколку илјади, а серии лично јас имам гледано 20-30, онака од памет. Така да би било многу тешко да направиме некоја листа која ќе личи на нешто.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Нема, филмови сме изгледале по неколку илјади, а серии лично јас имам гледано 20-30, онака од памет. Така да би било многу тешко да направиме некоја листа која ќе личи на нешто.
Тууу, и имдб нема листа на серии, па реков ќе бидеме први :)

Kajgana Shop

На врв Bottom