Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки од кај да симнувам 4к торенти, или онлајн да ги гледам? фала
Барај некој да ти даде покана од IPTorrents.
Или барај на јавните Piratebay и 1337x со термин за пребарување: 2160p или UHD

Missing Link со Златен Глобус за најдобар анимиран

Ќе биде јака конкуренцијава

Ај вака пред да поминат да предвидам..

Мендес награда за најдобра режија, Irishman за најдобра драма, Холивуд за комедија/мјузикл и Феникс за најдобар актер (драма). Зелвегер за најдобра актерка (драма)

За сценарио лапна Тарантино
Автоматски споено мислење:

Aaa best supporting Brad Pitt (y)

Joker best score (y)

Тарон најдобра главна во мјузикл/комедија

Освен ова што пишав и Аквафина освои главна женска во комедија

Предвидувањава освен главово погодив

А во главното.

1917 најдобар филм

Интересно.

изгледа пак ќе го јаде :kuracc: Нетфликс и на оскарите, не ги сакаат гласачиве овие од Нетфликс за инат :D
Значи..1917, Холивуд или Паразитот а?

Ок, интересно.

Кај оскариве би требало горе доле да е слично, само ете мала шанса му давам на Драјвер да изненади и за најдобар филм да добие друг филм (можда и баш Нетфликсашиве да добијат, што да не, некако слабо поминаа денеска)

Последно уредено:
Ги прегоре :pos:

Еве топ 5 филмови од мене за изминатата година:
1. Parasite
2. Joker
3. Once Upon a Time in Hollywood
4. Irishman

Неам петти, срање филмови цела година =/

Ги има на торент глобусиве? Трбаше да испаднат досега..

иронија беше тоа. Иначе мислам штом он вака искочи и тоа со дозвола на организаторите на настанов, ќе има контра офанзива против форест гамповиве што беа фрапирани. Ќе има и други по него, исто како што многумина излегоа со изјави после Скорсезе.
Сега да очекуваме истото како со Луи ЦК? :D

Каква комедија беше тоа

Луи ЦК: Еј, сакаш да се допирам а ти да ме гледаш? Ни секс ни ништо, ако сакаш ок, ако не не мораш
-Ајде, ок

15 години подоцна:
Ја се сложив ....и го гледав пошто он ме праша дали сакам а јас кажав да....и ова е силување уствари!!!

Сега да очекуваме:

Рики Гервејс е обвинет за пиење на млеко со поминат рок! Еднаш за време на секс и рекол на сопругата "Yeah you like that?" а оваа само забрзнао дишела и не одговорила. Тоа што не одговорила значи дека е силување. Многу логично.

Некогаш си пуштам од претходните изданија кога беше водител, чисто за да се расположам. Не можеш и да се навредиш ако се најдеш во некои од неговите провокации, зашто е вистината и да, смешно е. Добро, освен Том Хенкс очигледно, кој е префин за да се насмее, па прави некои фаци ко изненаден. Се што кажа во овие 8 минути е чиста вистина, ради него и сакам да го гледам шоуво, али уште не гледам торент да излезе.

Ги видов победниците, мех.

Рис битно и оваа година си ја има купено номинацијата. Од секаде почна да никнува откога е продуцент, ја гледав во Big little lies, па и неколку епизоди во TMS, ништо посебно, ништо вредно за номинирање.

Листа на сите работи што беа цензурирани има?
Хоакин 3 пати го цензурираа ако не се лажам.

Missing Link со Златен Глобус за најдобар анимиран

Ќе биде јака конкуренцијава
Дури и Abominable е подобар од Missing Link. Се надевам нема да направат таква глупост и на Оскарите.

Мојата листа најдобри анимирани од 2019:

Klaus
Toy Story 4
How to Train Your Dragon: The Hidden World
Frozen II
Abominable
.
The Secret Life of Pets 2
.
.
.
Missing Link

Ги немам гледано уште Weathering For You, I Lost My Body, Adams Family, Angry Birds 2...

Еден од филмовите за кои премалку се збореше оваа година е дефинитивно Yesterday. Супер скоцкано филмче. Ептен добро ми легна во оваа празнична атмосфера.

И со право премалку се збореше за филмот.Далеку од добро скоцкано филмче.Мислам дека филмов беше навреда за гледачот.Ова со празничната атмосфера не ти го чепкам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom