FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Не се вика јебига, телепатија се вика.
Пишувам штом најдам малку време.

Еве ме, конечно, sorry for waiting.

Вака сега, прво за The Purge: шестмина го гледаа, и му дадоа средна оценка 6,8. Го испуштија: @Вокерка - прв филм, и @devilko , @Goodfella , @wot , @Zarniwoop и @Донев - на сите втор филм неизгледан.

Е сега за кругот: мило ми е што свртевме уште еден круг, и мило ми е што дури 21 член на клубот предложија филмови во кругот, што е за 2 повеќе од првиот круг (благодарам @grande-juve , @MyloXyloto , @Anon , @devilko , @Zlatikevichius , @Goodfella , @wot , @џимеј , @Iceboy , @Хоуп , @wicked_1 , @Џонтра Волта , @ManUtdChampions , @ob1 , @moongoses , @Васил МКД , @Corvus , @Zarniwoop , @Донев , @Вокерка и @dejan_k ). Благодарност и до сите оние кои се вклучија со барем еден свој коментар за барем еден филм во вториот круг (се извинувам доколку испуштам некого): @Daedalus , @bobipp , @Shawn Spencer , @Carax и @Hurin . Дечките кои беа со нас во првиот круг, а не се вратија за вториот, ги повикувам да бидат повторно со нас во новиот, трет круг, кој веќе започна: @Толстој , @Spiegel , @RectumAnale , @Bojan Van Buuren , @Leo Bonnie , @Erich Zann , @Krk1 , @Chovek , @AniMagus , @K!KI , @Saladin , @Хефест , @beaverknight . Исто така, ги повикувам СИТЕ КОИ САКААТ ДА НИ СЕ ПРИКЛУЧАТ - ДОБРЕДОЈДЕНИ СЕ!

Или, малку математика: 21 филм, изгледани вкупно 261 пат од сите членови на клубот, и севкупно, средната оценка за филмовите е 7.35. Најгледан филм е 28-от, на @Iceboy - Life is Beautiful, кого го гледале 23 души, а воедно и најголемата средна оценка ја има исто тој филм, 9,2, што исто така е и највисока средна оценка за филм од основањето на клубот до сега. Најгледан филм воопшто, од почетокт на клубот, е филмот кој го предложи @Spiegel како трет филм во првиот круг - The Intouchables, со 27 гледачи.

Третиот круг, како што забележавте, го отворивме со @Anon , за прв пат, затоа што членовите кои беа пред него, @grande-juve и @MyloXyloto не сакаа да не дружат веќе. Во третиот круг, сега за сега, како членови фигурираат следните (по редослед како што ќе им доаѓа редот да предложуваат, но секако, доколку некој не изгледа 3 филма по ред, го губи правото за предложување, и ако потоа (откако му поминал неговиот ред) се врати, оди на дното на оваа листа):

1. Anon
2. devilko
3. Zlatikevichius
4. Goodfella
5. wot
6. Хоуп
7. moongoses
8. Corvus
9. Zarniwoop
10. Донев
11. Вокерка
12. dejan_k

Кој сака да биде 13-ти, знае што треба да направи за да стане 13-ти. И потоа 14-ти, 15-ти, итн.

Очекувам и посакувам и во новиот круг да уживаме подеднакво како и во претходните два. А тоа можеме да го постигнеме само заедно. Па така, и официјално - LET THE 3rd ROUND BEGIN!

Mene vtoriot krug mi bese dosaden, ne predlozuvavte zabavni filmovi. :D

Na anon filmot go gledav uste vecerta, pred naslovot da bode smenet. I ne, ne sum go precenil, filmot e mnogu kvalitetna komedija i isto se smeev i sega po vtor pat a vprocem i vremeto ne go gazi, naprotiv uste porelevanten. Scenata so cafkata i ovcata me presmejaa a i dojalogot e kvalitetno napisan, pameten humor vo kombinacija so fizickiot... top rezultat.

5/5 od mene.

Da zaladi, ke se gledaat poveke filmovi, ke probam i drugive. Premnogu drami... eve komedija ubavo razbiva monotonija, horor probajte...

Se gledame u tret krug.
Uste ednas pozdrav do zlate i entuzijazmot da go odrzi vo zivot klubov. <3

учествувам и јас во третиот круг
Со првиот коментар за било кој филм од последните три, во било кое време, стануваш 13-ти предложувач во кругот.

Туку, функционира ли тагот од претходното мислење? Ти стигна нотификација?

Со првиот коментар за било кој филм од последните три, во било кое време, стануваш 13-ти предложувач во кругот.

Туку, функционира ли тагот од претходното мислење? Ти стигна нотификација?
да да, стигна.

Тој е тој англиски црн хумор. Или го обожаваш, или не можеш да го смислиш. :D
Се згазив од смеење на некои сцени. Рап траката на крајот.... И онаа кога им рече дека се геј. You are an arse man... Е тоа беше врвот. :lolzz:
Ми ја направи вечерта подобра. :icon_mrgr:
Како не е светски познат и славен до сега? :eek:

Баш ме интересира какви се реакциите во исламскиот дел од светот? :)
7.5/10

Какви легенди еј :pos:
giphy.gif

@Anon првиот филм не можев да го поднесам, дали пола саат го гледав, ама овој како го погоди, браво, сум се изнасмеал :pos:
I think I'm confused, but I'm not sure!

Your opinion is shit, man! With all due respect, bro, you like Maroon 5 :icon_lol:
И уште многу др сцени шо може да се цитират. Дефинитивно ќе се гледа пак некогаш. 8/10

И јас го изгледав ама не ми легна, не знам зошто... сакам јас британски хумор, заразена сум со него, не знам што ми фалеше во Four Lions ама не ми беше тоа-тоа. Да бидам искрена, може голем удел да има камерата којашто на многу сцени ме дефокусираше од дијалогот и не можев баш да го следам филмот. Ќе му дадам 7, ама многу ми е криво што не ми остави впечаток за повеќе зашто имав поголеми очекувања. Ќе го гледам пак за секој случај во поинакво расположение да видам дали е до мене или до филмот.

Според Letterboxd, само wot го има гледано ама кој го врти него (мада го има преценето он), од 10 филма шо ми беа у барабан, 8 од нив беа само ОН да го има гледано.

wat
imase 10 u baraban i imase 8 koi gi nemaa drugite gledano osven jas?
lele me zanima listata :DD

wat
imase 10 u baraban i imase 8 koi gi nemaa drugite gledano osven jas?
lele me zanima listata :DD
Да не го познавав едниот лично, а другиот преку социјалните мрежи, по ова дефинитивно теоријата дека @wot и Io Sono се една личност ќе беше малку изменета во @wot и @Anon се една личност. :cautious:[DOUBLEPOST=1500510252][/DOUBLEPOST]
И јас го изгледав ама не ми легна, не знам зошто... сакам јас британски хумор, заразена сум со него, не знам што ми фалеше во Four Lions ама не ми беше тоа-тоа. Да бидам искрена, може голем удел да има камерата којашто на многу сцени ме дефокусираше од дијалогот и не можев баш да го следам филмот. Ќе му дадам 7, ама многу ми е криво што не ми остави впечаток за повеќе зашто имав поголеми очекувања. Ќе го гледам пак за секој случај во поинакво расположение да видам дали е до мене или до филмот.
:love: Фала ти што го скрши мразот. Јас сум до пола со филмов и морав да го прекинам зашто и мене нејќе да ми легне. Ќе пробам во петок пак, од почеток, само ме плашеше помислата - како ли ќе му соопштам на @Anon. :P

four lions e петка филмче, само колку што се сеќавам на крајот малку забегаа, малку го расипаа филмот. хумор хумор и на крај преседна хуморот.
не требаше да го направат сериозен крајот требаше лагано да си тераат.

Four Lions
Гледан уште пред да биде предложен, како што веќе кажав.
Не можам да го негирам хуморот во филмов, кој на моменти навистина ме изнасмеа. Но, со оглед на тоа дека сите сте се задржале на комичноста како главна компонента на филмов... јас нема да го тупам околу тоа. Јас ќе го тупам околу нешто друго. o_O
Филм за четворица терористи, односно четворица идиоти. Филм кој барем за миг не тера да помислиме за она што се случува во главата на тие луѓе. Хуморот одлично си ја врши работата, па дури некои од тие ликови стануваат симпатични, па дури и нормални. Всушност, тоа е според мене најголемата замерка за филмов. Зошто вакви ликови да се претставени на ваков бениген начин? Што ако следно гледаме комедија за педофили... ќе се смееме ли и на тоа? Дефинитивно, филмов нуди една поинаква слика, па екстремистите се позитивни ликови. Ја искривува сликата и си поигрува со чувствата на гледачот. Или е сосем ок да ни станат симпатични затоа што се глупави. Дури и да ти стане жал за нив... или да побудат сожалување само затоа што се жртви на погрешна идеологија.
Во филмов вешто е избегнат фанатизмот, како главна особина на тие луѓе и акцентот е ставен на комичноста. Ќе излажам ако речам дека не се смеев. Го сакам ваквиот тип на хумор, но никако не би можел да кажам дека филмов ми се допаѓа или не ми се допаѓа. За приказната, глумата, камерата... подобро да не почнувам. Е сега зависи од кој аспект му ја давам оцената. Ако е според хуморот, тогаш можеби една оцена повисоко. Ама се друго треба да тргнам на страна. А ако се навратам на претходните филмови, тогаш тука во клубов сме гледале опасно добри филмови. Ова не е еден од тие филмови. Затоа еве една лабава 5 од мене.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom