The Mission
Исто, многу досаден филм за кој апсолутно немав никаква заинтересираност. Нит сум запознаен со домородците у Парагвај пред 300 години, нит па знам што е тоа Јесуизам, нит па бев нешто особено радознал. Саат време не знаев што се дешава и чекав да почне филмот кога он веќе увелико терал
Роберт Де Ниро коа плачеше таму коа го фатија домородците хахахаха абе поаматерско глумење у живот немав видено, жими се, никад полоша изведба не сум видел од него, у остатокот од филмот си беше на ниво, сепак станува збор за глумачка величина. Иако не ми се свиѓаше генерално гледано, не сум навикнат на вакви негови улоги.
Си треба Боби у оделце, со арогантно понашање, со цинични прашања, со повторување на зборови, со фаци, со цигара, каков што си е цела кариера. Нема врска сеа да не го тупам.
Музиката иако на Мориконе, сепак не ми остави некој посебен впечаток.
Филмот ми беше тапа и огромно разочарување со оглед на тоа што го знам многу години и никогаш не го изгледав од тотално нејасни причини со оглед на тоа што ги има Де Ниро и Мориконе плус коректна оценка на имдб а тоа е се што ми треба за да еден филм биде сместа симнат и изгледан. Али јеби га.
Едвај 5/10 оценка.