FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.906
Поени од реакции
6.200
И мене воопшто не ми се допадна.
Би рекол дека не ми се доапаѓаат мјузикли, но La La Land беше одличен. "Црвените чевлички" не знам дека спаѓаше во мјузикл исто беше вау филм и мислам дека баш Гранде го имаше предложено. Еден од најстарите филмови гледани, воедно и најдобрите според мене.

Овој ми беше премногу детски, премногу едноставен, раздолжен, без нешто спектакуларно, без нешто ново, поинакво, нешто што ќе те заинтересира. Да беше пократок и да немаше пеење, ќе беше подобар.
Кадрите со природата беа одлични.

5

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.963
Поени од реакции
23.840
@Zlatikevichius а да пуштиме нов филм?
Јас бев на одмор па немав можност да го гледам а овие денови работам скоро секој ден и кога сум слободен имам обврски па така да сигурно нема да можам да го гледам периодов. Останатите ко што гледам скоро сите го изгледале од тие што се редовни во клубов, а и некој да не го изгледал има можност тоа да го направи во иднина.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Јас бев на одмор па немав можност да го гледам а овие денови работам скоро секој ден и кога сум слободен имам обврски па така да сигурно нема да можам да го гледам периодов. Останатите ко што гледам скоро сите го изгледале од тие што се редовни во клубов, а и некој да не го изгледал има можност тоа да го направи во иднина.
+1, и јас се согласувам денеска да биде последен ден, недела е :)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Јас како и секогаш, сум против

Ама сум на одмор, така што I dont really give a shit.

Џонтра ако не ти го изгледам филмот обрати се кај дежурните реформатори на клубот и непочитувачи на одлуките на Златко

Позз лузери

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Јас како и секогаш, сум против

Ама сум на одмор, така што I dont really give a shit.

Џонтра ако не ти го изгледам филмот обрати се кај дежурните реформатори на клубот и непочитувачи на одлуките на Златко

Позз лузери
Зошто лузери и реформатори ако кажеме став и мислење? :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.192
Поени од реакции
10.214
Лузери и гревчиња зашто не сме на одмор во Париз за да напишеме рецензија/мислење од под Ајфеловата кула. :(

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џонтра отиде на одмор на 26ти јули на самиот почеток на филмов, го виде насловот, уживаше 10 дена, се врати, се справуваше со пост векејшн депрешн ден-два и покрај паднатиот форум успеа да го изгледа филмот у рок. :D

Како сакате така прајте.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.192
Поени од реакции
10.214
Џонтра отиде на одмор на 26ти јули на самиот почеток на филмов, го виде насловот, уживаше 10 дена, се врати, се справуваше со пост векејшн депрешн ден-два и покрај паднатиот форум успеа да го изгледа филмот у рок. :D

Како сакате така прајте.
Си заборавил да пишеш бидете ко Џонтра, уживајте на одмор место да дремете на форум и нарекувате луѓе лузери. :D (y)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Затоашто почна да ми се смачува секој месец да доаѓа некој со супероригинална идеја како треба да се смени функционирањето на клубот. Не сфаќам што е толку тешко да се следат правилата на клубов унапред зададени од тој што го води. Секогаш тука се наоѓа некој Само да прашам најпаметен што знае како е подобро инаметнува сопствени идеи каков треба да е клубот. Пред неколку години се случи истово со форумот, падна на неколку дена и филмот што беше тогаш тековен беше продолжен и никому не му сметаше и не правеше проблем. Во клубов веќе почна повеќе да се дискутира за концептуални промени отколку за филмови.

Ама sure, занимавајте се.
Автоматски споено мислење:

Си заборавил да пишеш бидете ко Џонтра, уживајте на одмор место да дремете на форум и нарекувате луѓе лузери. :D (y)
Ах да, заборавив да укажам чест, тенкју

*Благодарение на вифито во возот, Виолетова има ексклузивна чест да и одговорам на прашањето на пат кон Марсеј

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.963
Поени од реакции
23.840
Добро @Corvus не се нервирај за џабе. Нема потреба од драматизирање.
Не беше да се смени функционирањето на клубот туку да се убрза и да се видат повеќе филмови годинава. Овој моменталниов е почнат на 26.07 а ќе заврши на 22.08. Нема ништо лошо ако е 26.07-15.08.
Како што реков, мислам дека скоро сите кои се редовни го изгледаа па не ја гледам причината зашто да се продолжи рокот уште една недела.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
+1, и јас се согласувам денеска да биде последен ден, недела е :)
9 души го гледале до сега. За споредба, минатиот го гледаа 16. Тоа е за 7-мина помалце, сигурно ќе се најде некој друг што ќе го изгледа и пише. Не е ОК да се скрати времето за било кој од предложувачите, секој има по 14 дена (минимум) за да може да му го коментираат неговиот предлог. @grande-juve до сега имаше 11 дена, значи треба неговиот предлог да заврши во среда, но секогаш до сега сме предложувале филмови почнувајќи од понеделник, затоа се одлучив да го продолжиме филмот до следната недела. Што вика @wot , секако е лето, мнозинството по одмори, нема да е лошо да се направи и мала пауза - нешто што и не ни е прв пат да го правиме, и порано сме имале кратки летни паузи.

Значи, сумирано, останува како што е: ќе почекаме со следниот филм до 23.08. До тогаш: @Setsuko , @SK-92 , @wot , @Комита Ултрас , @123456 , @__Vita____ , @Хоуп - имате уште една недела за The Sound of Music.

Како сакате така прајте.
Џонтра ми те волимо, Џонтра ми те волимо! :oeoeoe:

BTW, кога ќе видите што филм ви има спремено, ќе речете: вредеше чекањето! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom