FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Ја заредивте со стари филмови.

Дали мислиш дека тоа го правиш ради тренд или навистина ги сакаш??
За да скратиме, сакам да ми одговориш со да или не.
Со што и да ти одговорам, од каде ќе знаеш на кој дел од прашањето се однесува одговорот? :kezec:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
Ќе примате уште еден човек во клубов или треба да се праќат слики како "докази" дека си поштуем добри филмчиња и серии ( мада повеќе нив ги глеам ама нема веза муабет за друг пат) :)
Никакви докази не се потребни, само ветување дека ќе бидеш редовен. Те додавам. Welcome to The Club. ;)[DOUBLEPOST=1507018979][/DOUBLEPOST]
Со што и да ти одговорам, од каде ќе знаеш на кој дел од прашањето се однесува одговорот? :kezec:
И јас го помислив истото. Те прашува: "кафе или чај?", а бара да му одговориш со ДА или НЕ. Оди па разбери го.[DOUBLEPOST=1507020302][/DOUBLEPOST]Пак со каснење: пак 9-мина го гледаа What Ever Happened to Baby Jane? и му дадоа средна оценка 7,4. Она што го одделува од претходните предлози е тоа што малку ни го размрда клубов, па така имаме 3-4 страници испишани за еден филм, нешто што одамна не било. Благодарност до @Хоуп за предлогот. Го испуштија: @wot , @Corvus , @Донев (трет филм, пак црвен картон, а ти се ближи терминот за предложување, па така, совет од мене да изгледаш барем еден од последниве 3) и @dejan_k . @Zarniwoop , ги чекаме уште твоите рецензии! За 4 недели редот за предложување ќе е твој, ама само ако го скинеш црвениот картон кој ти е даден. Претпоставувам знаеш како.

Одиме со 47-от филм во клубов. Предлогот на @moongoses , The Man Who Shot Libery Valance. Малку непопуларен жанр меѓу членовите на клубов, вестерн, па ќе видиме како ќе помине филмов.

@wot - Film Club (The Man Who Shot Liberty Valance : 02.10 - 15.10)

Последно уредено:
Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
а да се почне од некоја година и да се оди нанапред, од секоја година по еден филм. кај и да е ќе се стигни за некој месец до филмовите во боја.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Знам што треба да направам, до вечер ветувам ќе напишам, не сакам да ми помине редот.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Никакви докази не се потребни, само ветување дека ќе бидеш редовен. Те додавам. Welcome to The Club. ;)[DOUBLEPOST=1507018979][/DOUBLEPOST]
И јас го помислив истото. Те прашува: "кафе или чај?", а бара да му одговориш со ДА или НЕ. Оди па разбери го.[DOUBLEPOST=1507020302][/DOUBLEPOST]Пак со каснење: пак 9-мина го гледаа What Ever Happened to Baby Jane? и му дадоа средна оценка 7,4. Она што го одделува од претходните предлози е тоа што малку ни го размрда клубов, па така имаме 3-4 страници испишани за еден филм, нешто што одамна не било. Благодарност до @Хоуп за предлогот. Го испуштија: @wot , @Corvus , @Донев (трет филм, пак црвен картон, а ти се ближи терминот за предложување, па така, совет од мене да изгледаш барем еден од последниве 3) и @dejan_k . @Zarniwoop , ги чекаме уште твоите рецензии! За 4 недели редот за предложување ќе е твој, ама само ако го скинеш црвениот картон кој ти е даден. Претпоставувам знаеш како.

Одиме со 47-от филм во клубов. Предлогот на @moongoses , The Man Who Shot Libery Valance. Малку непопуларен жанр меѓу членовите на клубов, вестерн, па ќе видиме како ќе помине филмов.

@wot - Film Club (The Man Who Shot Liberty Valance : 02.10 - 15.10)
Колку црнило има кај мене:icon_lol:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Она што го одделува од претходните предлози е тоа што малку ни го размрда клубов, па така имаме 3-4 страници испишани за еден филм, нешто што одамна не било.
На добар начин го размрда...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Baby Jane i ja ne znam vise kolku vreme mi bese u watchlist, aman edvaj bidna..

Edinstveno zaso ne sum zaljuben u taa era i tie filmovi e teatralnosta, ama se naviknav da ja zanemaruvam taa negativnost. Ja ne znaev deka se vodi kako horror ili takvo nesto, ne znaev ni za mrazenjeto pomegu akterkite... obicno taka ulagam u film. I... prijatno me iznenadi, tenzijata, glumata, svetloto... atmosferata. Edinstveno sto imam zamerka pri moeto rasuduvanje e sto ne gi gledam bas najobjektivno vakvite filmovi, dali dobro go gazi vremeto i slicno... tuku (pretendiram da) si davam pretpostavki kako izgledal togas, kako togas da sum go gledal... ili kako togas da go gledam, se ponasam. I toa mi gi podobruva mene takvite filmovi, sebicno, subjektivno.

Ne mi bese najdobar, eve koga hope go sporedi so bulevarot... ama dobiva mnogu nadprosek ocena.

I jas se osekam ko da preteravme so stari. :D

3ipol od 5

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Со задоцнување од еден ден, срам да ми е секако, лажно ветување давам, редно е да пишам нешто. Најпрво чисто како информација, преку лето не гледам филмови затоа ме снема.

City Lights
Супер филм кој ми е гледан повеќе пати, искрено сега не го гледав целиот бидејќи го знам филмот, онака само го свртев. Ги сакам филмовите со Чаплин, го сакам тој хумор, и има моменти кога повеќе уживам во нем филм. Така и овој, не ми беше ни малку лош, не можам да кажам дека е најдобар филм секако ама е добар. Би му дал 7.

Four Lions
Искрено не ми се допадна филмов, не ни знам како го изгледав ниту па имам зборови. Едноставно не сакам вакви филмови и тоа е тоа, бомбаши, британски хумор, не е тоа за мене. Нека ми извини предлагачот. 4 ќе му дадам.

Titanic
Пф романтики, ова па ич не е за мене ама ај да се помине некако. Не го гледам првпат, туку неверојатен втор пат. Не би сакал да должам многу, не е лош филмот ама па не ми е ни нешто невидено ниту па е вреден 11 оскари. Би се согласил со мислењата дека е премногу долг и ја убива желбата за гледање, приказната и мене ми беше бљак, не сакам романтики. 6 од мене заради музика и остали ствари.

Останатите 3 филмови подоцна, ама стварно овојпат.
Инаку @Anon еве и тука имаш материјал за исмејување, ама спреми се добро сега, не како претходниот пат.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.715
Па у лето ако не се гледа филмови кога ли се гледа???? o_Oo_Oo_Oo_O

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па у лето ако не се гледа филмови кога ли се гледа???? o_Oo_Oo_Oo_O
Лето е време за одмор, тогаш се ужива. Зимата е време за филмови, легнат на топло и маратонски ќе си ги фатиш навечер, секако зависи од тоа што работиш и дали можеш до касно да гледаш. Јас на пример можам до касно секој втор ден, секако тука е и попладнето кое исто е добро време за гледање со оглед на тоа дека во 5 е темно и нема што да се прави.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.715
Ја највеќе гледам во лето, МРАЗАМ сонце и морам да се кријам ко вампир. А во есен/зима ги хранам Синеплекс.

Kajgana Shop

На врв Bottom