Fantasy Premier League 2019/20

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
А ако ги споредиш поените за сите кола?
А бе не ми беше муабетот за мене и тебе, само како пример те земав дека најлесно можам тимот да ти го најдам од лигата затоа :D

Поентата ми беше дека не се небитни играчите од одбраната.

Фала богу среден ред е најбитно и твојата тактика на хартија изгледа бољи и функционира сега за сега, ама не е дека е добро да го наполниш цел тим со евтини дефанзивци, добро е да имаш дефанзивци што бркаат бонус поени или асистенции/голови

А бе не ми беше муабетот за мене и тебе, само како пример те земав дека најлесно можам тимот да ти го најдам од лигата затоа :D

Поентата ми беше дека не се небитни играчите од одбраната.

Фала богу среден ред е најбитно и твојата тактика на хартија изгледа бољи и функционира сега за сега, ама не е дека е добро да го наполниш цел тим со евтини дефанзивци, добро е да имаш дефанзивци што бркаат бонус поени или асистенции/голови
Нека се стабилизираат одбраните на Сити и Ливерпул па после ќе се прават измени. И јас лани ги имав Ван Дајк, Робертсон и Едерсон и куцав поени цело време. Сега почнав со истите и тие што ги имаа Стерлинг, Салах и Агуеро ми избегаа 100 поени за две кола, па ти види. [emoji3]

Робертсон 213
Ван Дијк 208
ТАА 185
Алисон 176
Лапорте 177
Едерсон 169
Алонсо 161

---------

Салах 259
Стерлинг 234
Мане 231
Обамејанг 205
Агуеро 201
Погба 179
Варди 174

Па проценете сами дали вреди повеќе да се инвестира во одбрана или во напад :)

Робертсон 213
Ван Дијк 208
ТАА 185
Алисон 176
Лапорте 177
Едерсон 169
Алонсо 161

---------

Салах 259
Стерлинг 234
Мане 231
Обамејанг 205
Агуеро 201
Погба 179
Варди 174

Па проценете сами дали вреди повеќе да се инвестира во одбрана или во напад :)

Добро, ама лани цените на Робертсон и ТАА беа достапни па така беше изводливо во состав да ги имаш еден од нив двајца и плус Салах/Стерлинг.

Да, ама треба да ја земеш и цената на играчите во математиката :) На крај, ти си тој што одлучува дали ќе играш офанзивно, дефанзивно или ќе имаш избалансиран состав. Минатата сезона можеше слободно да собереш 3-4 добри дефанзивци (вклучено и голман во тие), еден премиум среден ред и напаѓач и другите пари да ги распоредиш на играчи со средни цени. Годинава сите дефанзивци што донесоа поени се рипнати по 1-1,5 и го отежнуваат склопувањето на тим со солидна задна линија и имање играчи како Салах, Стерлинг и Мане (2 или сите 3 од нив) и напред Кејн/Агуеро+Варди или Хименез рецимо кој исто има солена цена :)

Последно уредено:
Секоја година е така. На играчите што биле најдобри претходната сезона цената им скока.

Општо сакам да ви покажам дека од офанзивци повеќе се профитира. Без разлика на играчите и цената.

Како друг пример ќе го земам Хименез кој беше 5.5, а на крај имал 181 поен. Кој одбранбен од тој ценовен ранк имал приближно толку?
*5.5м за напаѓач немаат иста тежина како 5.5м за одбранбен.

Напаѓач од Норич многу полесно ќе дојде до 15 голови, отколку одбранбен од Норич до 15 клин шитови.
Затоа преферирам 3-4-3 формација.

Напаѓач од Норич многу полесно ќе дојде до 15 голови, отколку одбранбен од Норич до 15 клин шитови.
Затоа преферирам 3-4-3 формација.

Да, ама гледај на тоа дека напаѓач на Норич или било кој друг тим од тоа ниво е 6-6.5 додека одбранбен е 4-5.
Како и да е, на двајцата ви држи вода муабетот.

Бај д веј, нема да правам 2-3 недели трансфери само за да искомбинирам напад Лаказет-Варди-Абрахам.
Лаказет горе доле ми е сличен на Обамејанг (единствена предност се пеналите) а разликата е 1.5
Секако, морам 2-3 недели за да го избацам Ван Бисака и да го заменам со некој што чини 4, 4.5.

Ама не е муабетот за што повеќе вреди.

Јас викам:

Ок е да имаш 3ца напаѓачи солидни..ама не по цена на тоа да имаш играчи од Барнли, Астон ВИла и Брајтон у дефанзива
Автоматски споено мислење:

Секако повеќе вредат напаѓачи т.е. среднисти :D

Чекам Алисон да се врати од повреда за да ја лупнам вајлдкартата. Офанзивава со Салах, Кејн, Агуеро и Обамејанг добро иде засега. Со одбраната очигледно сите имаат фрки такада не се секирам многу. Проблемот ми е средината, ќе морам да најдам адекватно решение за Лонгстаф и Мутињо, а да се надевам дека Фриман за Шефилд ќе распали пошто ств е квалитетен играч.

Како и да е, изгледа сепак ни сезонава нема да бидам прво место у свет. Ќе гледам наредната да биде моја.

Чекам Алисон да се врати од повреда за да ја лупнам вајлдкартата. Офанзивава со Салах, Кејн, Агуеро и Обамејанг добро иде засега. Со одбраната очигледно сите имаат фрки такада не се секирам многу. Проблемот ми е средината, ќе морам да најдам адекватно решение за Лонгстаф и Мутињо, а да се надевам дека Фриман за Шефилд ќе распали пошто ств е квалитетен играч.

Како и да е, изгледа сепак ни сезонава нема да бидам прво место у свет. Ќе гледам наредната да биде моја.
Колку поена собра до сега со тактикава?

Ја дури би рекол и 270+ поени до сега не би те отпишале од битка за прво место

Колку поена собра до сега со тактикава?

Ја дури би рекол и 270+ поени до сега не би те отпишале од битка за прво место

И 350 би го отпишале. Максимум што може е второ

Тројца играчи од Норич на клупа, со нив ќе имав 20+ поени.
:facepalm:

Back
На врв Bottom