Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Да,сега видов на една слика.Па можеја тука да се соберат едно 50-60 души .
сепак да се надеваме дека за наредните натпревари салата ќе биде исполнета.има време до јануари,тогаш се натпреварите од главната рунда,сега во декември ќе се орджува светското првенство во Србија,и мислам дека ЖРК Вардар дава најмногу репрезентативки ,Радичевиќ,Џокич,Кликовац со селекцијата на Црна Гора,Лекиќ.Дмитровиќ и Лојпур со домаќинот,Фернандез со Шпанија,Лејно,Пино и Дембеле со Франција,Зебиќ со Хрватска,ако играше Македонија во репрезентацијата ќе беа:Штериова,Пецевска и од вториот тим Крстевска,Маневска,Саздовски,од наредната година на Костјукова и Виноградова македонски пасош :D или од сега мислам дека ќе му се даде,нз до кај е постапката.
и да не се чудите од каде Саздовски во репрезентација,многу си блиски нејзините со Магдинчев.

На страна многуте стативи, се глеаше дека на Јока и беше криво што се изнагреши..
А за публиката стварно не сфаќам како нема повеќе. Популарна цена (фактички 50ден.), гледано по имињата Вардар жени се доста појаки од Вардар мажи. За да го поддржиш тимот не мора да е јак противникот - ти секако ќе навиваш. Еве и вие што сте коментирале тука за време на утакмицата сте можеле да попуните уште неколку места барем..
Нз кој беше блиску до блок 3, ама ме утепа од смеење тој што и викаше Дебелка, Мортадела и Каѓате (Заќути) на голманкава на Бера Бера. :D

и да не се чудите од каде Саздовски во репрезентација,многу си блиски нејзините со Магдинчев.

Оваа играше во РК Жито Прилеп кога Магдинчев беше тренер.Ја форсираше цело време нормално и сега ќе биде така.

Иначе денес добра игра, лагано, без многу замарање и во погон и втората постава.Очигледна беше разликата во класи нема дилеми тука.
Салата повторно слабо исполнета би требало веќе во втората фаза да почне да се полни.Висеше и транспарентот Стара Гарда Комити што стои и на Јужна на Градски секоја домашна утакмица.

Браво за Хмирова, значи ова е позицијата на која треба да игра.Николиќ денес незнам што бараше на десен.Требаше да ги менува наизменично Дмитровиќ и Кликовац на десен, денес се распукаа од 8-9 метри на неколку пати.
Исто и Црвенковска ми се допадна како изигра денес.Се гледа огромното искуство кое го има.Гледаме каква јака школа имаше Кометал и какви ракометарки вадеше во тоа време
Штериова уште мнооооооооогу треба да работи.Се крева на шут, има силен,прецизен, само треба да работи на пасовите.

Како и да е мора да се атакува на првото место кое понатаму не носи во првиот барабан и можеме да ги избегнеме некако Ѓер.Јас мислам дека во дуелот со Ларвик одбраната ќе го реши мечот.

Лекиќ и Јоца треба доживотен договор да добијат.

Коа сме веќе таму, ко Јателе и Тителе се неразделни. :D

а вакви видеа уште нема од Вардар... :гик:

:pos:

Под итно ни треба десен бек, не знам како ја превидоа таа позиција за годинава, па мора да импровизираме со Николиќ и Хмирова. Со Бера-Бера и Подравка е голема разликата во квалитет, али со екипи како Ларвик и тоа како ќе дојде до израз тоа што немаме леворак шутер во екипата, тука не ги рачунам Дмитровиќ и Кликовац, затоа што тоа се играчи за вакви натпревари, кога е решен победникот или за во регионална лига, за ЛШ не. Тоа е единственото нешто што ја кочи екипава да биде од рангот на Ѓер и Ларвик и да може да се надева на европска титула. Во моментов сме на рамниште на Крим или Будуќност и полуфинале сезонава би било огромен успех.

На страна многуте стативи, се глеаше дека на Јока и беше криво што се изнагреши..
А за публиката стварно не сфаќам како нема повеќе. Популарна цена (фактички 50ден.), гледано по имињата Вардар жени се доста појаки од Вардар мажи. За да го поддржиш тимот не мора да е јак противникот - ти секако ќе навиваш. Еве и вие што сте коментирале тука за време на утакмицата сте можеле да попуните уште неколку места барем..
Нз кој беше блиску до блок 3, ама ме утепа од смеење тој што и викаше Дебелка, Мортадела и Каѓате (Заќути) на голманкава на Бера Бера. :D

Јас бев блок 3, до еден несаглам што викаше "Хиндијана Шастратовиќ" :D Бог да чува...

Да доаѓаат комитите што идат на муживе и да има таква атмосвера мислам дека Девојкиве има да ја изораат цела сала ...се гледа дека имаат желба пред голема публика да играат и со подршка мислам дека на домашен терен нема да може никој да ги победи...

Да доаѓаат комитите што идат на муживе и да има таква атмосвера мислам дека Девојкиве има да ја изораат цела сала ...се гледа дека имаат желба пред голема публика да играат и со подршка мислам дека на домашен терен нема да може никој да ги победи...
Мислам дека Ана Џокич беше,рече људи дојдите како што идете на машки ракомет.Со самото тоа јасно е колку им значи да биде салата полна,и сигурен сум дека ќе играат дупло појако од ова штп го играат сега.

ЖРК Вардар СЦБТ – ЖРК Металург 31:24 (13:9)
Судии: Карбеска Силвана и Илиева Марија. Делегат: Камер Металари
ЖРК Вардар СЦБТ: Лејно(6 одбрани), Суслина (8 одбрани), Костиукова, Радичевиќ 4, Џокиќ 4,Штериова, Николиќ 2, Дембеле 1, Фернандез, Зебиќ, Кликовац 4, Црвенковска 6, Хмирова 5, Лојпур, Дмитровиќ 5.
Тренер: Индира Кастратовиќ
ЖРК Металург: Иаломитенау (11 одбрани), Антиќ, Мечевска 2, Гроздановска 2, Георгиевска 5, Бајрамовска 7, Белевска, Деспотовска, Јовановска, Младеновска 2, Стојковска, Николовска 3, Ливриниќ, Саздовска, Величковска, Митрова 3.
Тренер: Крсто Петрушевски
Седмерци: ЖРК Вардар СЦБТ 5/6; ЖРК Металург 1/3
Исклучувања: ЖРК Вардар СЦБТ 4 мин; ЖРК Металург 2 мин

Со втора постава добро е,повеќе на теренот играја Кликовац,Дмитровиќ,Црвенкоска,Дембеле,Штериова.
Салата беше солидно исполнета,за разлика од ланската сезона кога играја вардар со металург,денес имаше фина атмосвера,аплаузи за двете страни,повеќето беа фанови на вардар и љубители на ракометот,имаше едни на трибини со пароли за Хмирова и Лекиќ.мислам на фб страната на ЖРК Вардар СЦБТ ги имаат објавено сликите.
Кликовац од 11 метри маваше ,исто и Дмитровиќ.

И по којзнае кој пат, жалосно е што немаат вистинска поддршка од трибините. Жалосно е после утакмици во ЛШ сите тие ѕвезди да отидат на група мали девојчиња и со нив да ја прослават победата, затоа што нели, само тие девојчиња 60 минути не престанаа да навиваат и да скокаат зад гол...Имаше неколку Комити што неколку пати повлекоа цела сала да навива, ок беше тоа, али според мене не беше доволно...И немаше потреба да се пее против Металург. Демек загревање за во четврток, ок е тоа, разбирам, ама пак...ДЕВОЈКИТЕ ЗАСЛУЖУВААТ ПОВЕЌЕ ПУБЛИКА И ПОДОБРО НАВИВАЊЕ!

така е ... јас дури од Охрид појдов да ги гледам, а таму атмосфера како во кино ... на езерско дерби каде каде е појака атмосферата ...

Se nadevam na pobeda ili barem nereseno za da se znae deka ovoj tim na Vardar ima potencijal za top 4:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom