Фан клуб: Холандија

• Креатор на темата Креатор на темата Hogar7
  • Време на започнување Време на започнување
Среќа го имаа Робен, најдобриот во Светот, човекот што сам на грб ги носеше, ќути, фантазии беше при неговата прва шанса, не успеа гол да му даде на паднатиот Касиљас, ај тоа, ама таква асистенција да не претвориш во гол оноа стварно треба да си Робен.
И друга работа не ми е јасно, со оглед дека е тежок дајвер, зашто не падна за втората ( ова е моментот, втората ) негова шанса 1 на 1 со Касиљас, Пујол и онака имаше жут башка што во таква ситуација директен црвен се пие, ке наседнеше Веб гарант, ама ...

Е тука Холандија го изгуби мечот, не зашто Ван Перси играл, него тука, 2 шанси 1 на 1 кога не реализираш и тоа на финале во Светско што очекувате ?

И криво ми е што не изгураа бар до пенали, поинтересно за неутралциве ке беше, ич немаа среќа што Веб не го виде очигледниот корнер на крај, и во живиот ѕид удри топката и Касиљас ја закачи, тука гарант до минут време ке задржеа топка башка и шанса ке имаа од прекин, штета за нив никад нема да знаеме што би се десило у една таква ситуација. Повеќе среќа на наредно големо натпреварување, Шпанија заслужено стана првак.

Не падна , зошто не е Иниеста. И точно дека таму го изгубија натпреварот.

Германија има 4 финалиња изгубено:smir:
Да, ама има освоено 3 и тоа ги прави помаранџестиве најголеми лузери во историјата. Им стои она "вечно втори".

Честито за второто место.. За Холандија бев во финалето, бидејќи ептен заникаде е од 3 финалиња да имаш 3 порази, но тоа е.. Повеќе среќа во Бразил.. :helou:

ЖАЛ МИ Е СТВАРНО... после Аргентина, холандија со школата на ајакс секогаш сум ја сакал, па буквално штета шо не го освоија првенството... едноставо заслужија повеќе од она шо го добија

Кога беше сам Робен со Касиљас можеше да падне сигурен пенал ке изнудеше,да беше на негово место Шпанец сигурно пенал вадеа од таа ситуација.
Холанѓаниве не се толку добри актери како Шпанците и Италијаните :toe:

Боби[Мкд];3669069 напиша:
Ама остај тоа, неможеш да ја споредуваш Германија и Холандија.

Холандија има 0/3.
Германија има 3/7.

Знаеме дека не ти е лесно... Фаворити на светсково, трето завршивте.. Мора да лечиш комплекси на туѓи фан клубови?

Што да кажам, неизвесен меч до крајот. Имаше шанси и Холандија и Шпанија, но во секој случај се одлучи на крајот кога Ван дер Ваарт се сопна и не се извлече за офсајд ситуацијата. Не дека не им е заслужена победата на Шпанија, имаат одличен состав, играчи со реноме. Но сепак неблагородно е ова, три финалиња на Холандија, три порази.

Во секој случај честитки за фановите на Шпанија

:vozbud::vozbud:

КАЈТ MAШИНА

--- надополнето ---

И Афелај да го пофалам изигра маестрално...

Боби[Мкд];3667451 напиша:
Денес навивам за Холандија, сепак ова им е трето финале и заслужија да бидат први, плус има тројца играчи на Баерн во составот. :)

Настрана ривалството со Германија, цела Немачка навива за своите соседи.

Tonight: Bier, sex en oranje, Hup Holland hup. :vozbud:

Боби[Мкд];3668320 напиша:
3 изгубени финалиња... :) и официјално Холандија се најголеми лузери во историјата.

:zver:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom