Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Факт е дека ќе играме барем плеј оф.Екипи со цврста одрана и чисти мрежи секогаш на крајот завршуваат добро на табелата.Проблемот е што тешко ќе бидеме први или втори а за бараж да се подсредат работите ќе имаме шанса.Ама без нов стабилен спонзор ништо не правиме.Сега е време да се направи притисок на Град Скопје да пушти некоја финансиска инекција и на советниците да не гледаат само лични интереси.

Дечки, каде можам да најдам стикери? 15-20 барем појма немам, за подарок ми се, за колекционер.

Ако можам утре да земам од Скопје би било супер.

Наредните 4 утакмици мора да ги добиеме да земеме 12 бода.Играме со Борец во гости,Караорман дома,Локомотива гости и Саса дома.Потоа следат 3 клучни утакмици Беса гости,Гостивар дома,Воска гости.На овие три со земени 4 бода сум задоволен.
Ништо чудно предпоследната утакмица со Пелистер да одлучува или за бараж или за директн пласман во прва лига.

Топ игра, битна победа. Пато џабе се хејташе, одлично го надомести Панта. Буквално сите дуели ги доби, а доста активен беше и према напред. Мене повеќе ме загрижува Јаневски. Непрепознатлив е во овие 3 утакмици и Грне сосем оправдано го вади после 60-та минута.
Газење на трибина, преубава атмосфера и за ваква депресивна утакмица одлична бројка и на навивачка трибина и на обична.

Победа на крилја на публиката, запнавме второ полувреме, перфектно го одигравме.ПОд
Прво полувреме тиња. Многу подобри беа противниците, имаа статива, една чиста шанса и неколку полуприлики. Од половина не излеговме. Тој 47цата сто петици ни удри :D
Многу добра акција имаа при крај на прво полувреме кога нивниот напаѓач не ја закачи топката за сигурен гол.
Серафимов најлош на терен, очаен натпревар одигра, заедно со Вецевски кој како брз воз го поминуваа, ама се извади со голот. Николовски го замени Панта, Размоски и Митев по крило, Десниќ шпиц, Јаневски позади него, Нијаз во средина.
Во прво полувреме тотално индиспонирани, со топка не се составивме.
Едино Мишевски искина. Каков играч, класа. Одма се гледа кој е класа кој не. Џабе, децава немаат квалитет да го заменат. Корне со клизачи, он треба да е капитен, а не манекенот Глишиќ што отиде во Чаир да игра.

Е второ полувреме им го кажавме вицот. Влегоа Велковски, Цветаноски на крило, Жоглев напред.
Жоглев беше нешто болен и затоа не стартуваше.
Велковски одигра можеби најдобар натпревар во Вардар досега.
Овој пат они не излегоа од половина. Притисокот резултираше со прекрасен гол на Вецевски. Како само ја распука во агол, делириум се случи.
Акцијата за вториот гол уште подобра, со топ завршница на Деки Цветаноски.

Многу важна победа, издвојувана во тежок период. Може Детонит остана без неколку играчи на полусезона, ама се уште се јаки и добро не испотија, решаваа нијанси.

Секоја чест за сите играчи, ако по некоја случајност влеземе во прва лига, сите би ги задржал од првотимциве, нека отпаднеме пак, нек си ебе мајката. Браво што играат во вакви услови. Реално, освен 3-4ца, останатите не ни имаат квалитет за повеќе, ама сепак хемијата што ја имаат со публика, атмосферата во клубот, се е тоа за пофалба.
Се славеше после утакмица уште 10 минуто со играчите, сите песни ги пејат, шутка со правеа на ГРАДОТ СКОПЈЕ ИМА САМО ЕДЕН КЛУБ :D

Да се надеваме дека ќе стигнат маааалку добри вести во поглед на финансиите, да се истурка некако сезонава.
Следуваат малку полесни натпревари, кои мора да се добијат, пред главните предизвици...
Подобро беа до 25-30 минута, а после реално не се видоа до крај на утакмица. Така да не е тоа некој релевантен податок.
Честитки и само јако...мене ме интересира дали тиа пари од агенција за спорт или како се вика шо ги добиваат спортските клубови не се земени и поделени помегу играчи...не се многу пари но подобро нешто,одколку ништо...
Парите од спортските ваучери мора да легнат на официјална сметка, а истата знаеме дека е блокирана и не може да се поделат на играчите.

Се оствари она што беше императив денеска, утакмица која мораше да се победи, со јак и бајаги мотивиран противник. Точно е ова што се пишува погоре дека публиката и лудилото на трибини ги покрена играчите како и промената на формацијата у 4-4-2 која по се изгледа и лежи на екипава у ситуација без Панта. Едноставно немаме 3 квалитетни везњаци а напаѓачи да. Сакам да верувам дека ќе продолжиме да ја користиме и во иднина па и у кључните утакмици. Колку ќе ни биде нас тешко да се браниме со минус играч у средина толку и на нив ќе им биде да искочат на крај со 2 добри шпица. Паметно исчистени картони пред Велес у среда и екстра мотивацискиот дуел против Караорман во сабота, верувам дека сите знаат зашто.

Ne smeeme da si dozvolime kiks vo narednite 4 kola. 12 boda bi znacele mnogu polesen pat do plasman vo prva liga. Nashite rivali vo narednite 3-4 kola igraat megusebe, imaat tezok raspored. Treba da se iskoristi prilikata da gi dobieme uslovno kazano lesnite natprevari, da stekneme bodovna prednost vo odnos na rivalite. Pa poslednite kola i da kiksneme da ne vlijae na tabelata. Odnosno vo takva situacija da bideme zadovolni i so nereseno protiv direktnite rivali.

Јаневски има и вишок на кила. Мора да поработи на себе, ептен ќе ни треба у април кога ќе се решава се.

mora da se napravi i pritisok da gostivar gi zagubi i tie 3 boda plus 3:0 sluzbeno. na kraj se ke se gleda, ne samo bodovite nego i gol razlika moze da odluci. mora da se zalime i da insistirame deka ako treba ke se ide i vo UEFA.

mora da se napravi i pritisok da gostivar gi zagubi i tie 3 boda plus 3:0 sluzbeno. na kraj se ke se gleda, ne samo bodovite nego i gol razlika moze da odluci. mora da se zalime i da insistirame deka ako treba ke se ide i vo UEFA.
Гол разлика не одлучува на крај. Меѓусебен дуел.

За нас многу битен период во кои има изгледни шанси да стекнеме предност. Практички до Гостивар додека ние играме со екипи од долниот дел, а како што спомна и Алекс, останатите три кола по ред ќе се требат меѓусебе. Верувам во момците и Грне, он е наш адут во однос на конкурентите.

Се оствари она што беше императив денеска, утакмица која мораше да се победи, со јак и бајаги мотивиран противник. Точно е ова што се пишува погоре дека публиката и лудилото на трибини ги покрена играчите како и промената на формацијата у 4-4-2 која по се изгледа и лежи на екипава у ситуација без Панта. Едноставно немаме 3 квалитетни везњаци а напаѓачи да. Сакам да верувам дека ќе продолжиме да ја користиме и во иднина па и у кључните утакмици. Колку ќе ни биде нас тешко да се браниме со минус играч у средина толку и на нив ќе им биде да искочат на крај со 2 добри шпица. Паметно исчистени картони пред Велес у среда и екстра мотивацискиот дуел против Караорман во сабота, верувам дека сите знаат зашто.
Kои нема да играат во среда со Борец заради картони? Деснич и Николовски знам дека добија картони, ама не знам на кој му е 5 картон?

Kои нема да играат во среда со Борец заради картони? Деснич и Николовски знам дека добија картони, ама не знам на кој му е 5 картон?
И двајцата се суспендирани

Тој 47цата сто петици ни удри :D
darko aleksovski, eden od retkite igraci vo makedonija koj so dvete noze ima recisi ednakvo dobar shut. ima i prva liga igrano, ama pretezno zivurka kaj vtoroligasi. inace pele go vikaat, a sinot koj mu se rodi pred nekoja godina go dobi imeto neymar :D

Пренос денес ќе даваат? На ффм закаѓани се гостивар-пелистер и воска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom