Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
А кој рече дека неиграл 1 година?
Како тоа кој рекол?! Па провери бе, другар. Цела 2017 бил без клуб. Само по проби шетал и никаде не го ангажирале.[DOUBLEPOST=1517508281][/DOUBLEPOST]
Ало Охеда на гугл го немаше, овие двајца се 7 на лото.

Кларенс Битанг

2010–2011 Astres 25 (11)
2011–2012 Buriram 62 (30)
2012–2013 Chainat 30 (14)
2013–2014 Paniliakos 24 (1)
2014–2015 Olympiacos Volou 31 (4)
2015–2016 Agrotikos Asteras 15 (2)

Се убил од игрње

Лукман Харуна

Years Team Apps (Gls)
2009–2011
Monaco 44 (3)
2011–2017 Dynamo Kyiv 50 (8)
2015Hoverla Uzhhorod (loan) 5 (0)
2015Anzhi Makhachkala (loan) 12 (1)
2016Astana (loan) 10 (1)

84 утакмици во Динамо и Монако се и премногу за ПМФЛ, доколку нема повреди и игра редовно, сигурно ке биде 27 пати подобар од Вања.

Кога сме кај него https://www.youtube.com/watch?v=D1tIcBvmYBA 3;15 потег каријере :aplauz:
Па у тоа е и проблемот. Џабе му се тие 84 утакмици, кога у моментов е сјебан со повреди и не добива ангажман во асален клуб. У спротивно зашто би се наканил да доаѓа во Вардар, клуб кој е далеку под неговото рамниште.

Како тоа кој рекол?! Па провери бе, другар. Цела 2017 бил без клуб. Само по проби шетал и никаде не го ангажирале.[DOUBLEPOST=1517508281][/DOUBLEPOST]
Па у тоа е и проблемот. Џабе му се тие 84 утакмици, кога у моментов е сјебан со повреди и не добива ангажман во асален клуб. У спротивно зашто би се наканил да доаѓа во Вардар, клуб кој е далеку под неговото рамниште.
https://www.completesportsnigeria.com/rc-lens-offer-treat-trialist-haruna-lukman/

На линков има објаснување... Дечкото отишол на проба у Ленс , изиграл две пријателски, дал два гола и се повредил. Ова е од август 2017.

Овој гарант ќе се повреди, ако уопште е оправен и ако уопште го земат.

Иначе, инфото изглеа за овој ми било [emoji51]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Абе зошто нонстоп само нешто кењаш и се контраш? Дечко зборуваме за клуб кој е дел од ПФМЛ! Да не сакаш да ти донесат играчи од калибар на Марез пр. во оваа скапана лига.. Каде што 95% од терените се ниви, каде што лига во која освен Вардар и Шкендија другите клубови што се вика аматерски.. Да доаѓаат играчи од појак кадар пред се треба да имаш интересна лига, каде што од 10, макар 4-5 да се на рамниште на Вардар или повисоко, кој к*р ќе ти идат такви играчи само за (до лани) 2 утакмици на лето..

Туку ќе потпише ли Харуна и камерунецот има некое инфо??? Дали пристигнале во Анталија или уште нема информации??? Знае некој нешто ???

Абе зошто нонстоп само нешто кењаш и се контраш? Дечко зборуваме за клуб кој е дел од ПФМЛ! Да не сакаш да ти донесат играчи од калибар на Марез пр. во оваа скапана лига.. Каде што 95% од терените се ниви, каде што лига во која освен Вардар и Шкендија другите клубови што се вика аматерски.. Да доаѓаат играчи од појак кадар пред се треба да имаш интересна лига, каде што од 10, макар 4-5 да се на рамниште на Вардар или повисоко, кој к*р ќе ти идат такви играчи само за (до лани) 2 утакмици на лето..

Поентата е што, и покрај одличното CV, и богатата досегашна кариера, дечково е чист ризик, очигледно има проблеми со повреди во последните година-две и не може да сврзе константо неколку утакмици во некој клуб, па затоа е и шетан по позајмици и проби. Кога би бил физички спремен и способен за игра, веројатно би бил најдобриот наш играч заедно со Фелипе, ама лесно може да се случи и да не успее да сврзе 2 утакмици една по друга и да бидат пари фрлени во бунар. Никој не бара играчи од калибарот на Марез, бараме играчи во натпреварувачка форма, а не да бидеме клуб што ќе спасува кариери на пропали таленти или повредени играчи. Мада, според најавиве доаѓа на проба, така да ќе видат до кај е што е и колку е способен за игра пред да му подарат богат договор..

Иначе, и јас баш приметив дека Тошевски изигра како штопер последните неколку минути со пољациве, само не ми е јасно форсирањето на Брдаровски на десен бек пред Кико и Тодоровски o_O Очајно фали лев бек и не знам ни полусезонава како ќе ја истераме со Глишиќ на таа позиција. И не ми е јасно неиграњето на Максимов на пријателскиве.. Остануваат уште 2 утакмици, сабота и недела ако не се лажам, па претпоставувам ќе видиме 2 различни состави на овие 2 утакмици. Иначе, очекувам во составот што почна против пољаците да биде стартната 11ка против Шкендија прво коло..

Поентата е што, и покрај одличното CV, и богатата досегашна кариера, дечково е чист ризик, очигледно има проблеми со повреди во последните година-две и не може да сврзе константо неколку утакмици во некој клуб, па затоа е и шетан по позајмици и проби. Кога би бил физички спремен и способен за игра, веројатно би бил најдобриот наш играч заедно со Фелипе, ама лесно може да се случи и да не успее да сврзе 2 утакмици една по друга и да бидат пари фрлени во бунар. Никој не бара играчи од калибарот на Марез, бараме играчи во натпреварувачка форма, а не да бидеме клуб што ќе спасува кариери на пропали таленти или повредени играчи. Мада, според најавиве доаѓа на проба, така да ќе видат до кај е што е и колку е способен за игра пред да му подарат богат договор..

Иначе, и јас баш приметив дека Тошевски изигра како штопер последните неколку минути со пољациве, само не ми е јасно форсирањето на Брдаровски на десен бек пред Кико и Тодоровски o_O Очајно фали лев бек и не знам ни полусезонава како ќе ја истераме со Глишиќ на таа позиција. И не ми е јасно неиграњето на Максимов на пријателскиве.. Остануваат уште 2 утакмици, сабота и недела ако не се лажам, па претпоставувам ќе видиме 2 различни состави на овие 2 утакмици. Иначе, очекувам во составот што почна против пољаците да биде стартната 11ка против Шкендија прво коло..
Абе се согласувам јас со се што пиша ти, но сепак.. Нашава лига не е предизвик за играчи од калибар на Фелипе, јас сеуште се чудам како е во Вардар..
За тоа какви играчи наоѓааат "скаутиве" ако воопшто така може да се наречат немам коментар. Во 2018 да идеш на вакви сомнителни играчи треба да си малце удрен..

Абе се согласувам јас со се што пиша ти, но сепак.. Нашава лига не е предизвик за играчи од калибар на Фелипе, јас сеуште се чудам како е во Вардар..
За тоа какви играчи наоѓааат "скаутиве" ако воопшто така може да се наречат немам коментар. Во 2018 да идеш на вакви сомнителни играчи треба да си малце удрен..
So parite koj gi imaat i "kvalitetot" na ligava koj go ima mozhi da sme samo blagodarni so vakvi igrachi.[DOUBLEPOST=1517513683][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=FNF1dh23NgE Ima mnogu jaki dvizenja, poglednetego obavezno videovo.

Последно уредено:
nikoj ne ocekuva vardar da potpise so igrac koj do pred eden mesec igral redovno 1. liga od belgija, holandija, avstrija itn. mislam sekoj e svesen deka takvi igraci ne doagaat vo 1. MFL. no moe ocekuvanje e da donesat na primer 19-24 godisen igrac od 3. brazilska liga so forma vo nagorna linija, afrikanec od 1. tamosna liga so slicna karakteristika ili barem nekoj koj vo evropa igra standardno vo najslabite evropski ligi. takvi vardar moze da gi dobie definitvno se podobar izbor od igraci koi mozda veke se invalidi.

ne me razbra. ne kazav deka na vardar ne mu treba atleticen igrac, zborot mi e deka ovoj fizicki posle edna godina neigranje i mozda i upropasteno koleno nema veke posebna atletika i so toa ne e poveke ni poseben igrac. igrac na koj najgolem kvalitet mu e atletikata najvise gubi na kvalitet posle neigranje i teski povredi.

zaradi toa rekov deka tip kako juan felipe, covek koj zivee od tehnika, pregled i fudbalska inteligencija, takov igrac bi go zemal i posle povreda i pauza od edna godina, no tip na igrac koj zivee od atletika ne bi go zemal posle takvo minato.

sepak da kazam deka haruna ne sum go gledal, mozda i fudbalerski e dobar, togas druga bi bila prikaznata.
Ајде ќе го видиме ако игра на пробите во што форма е.

nikoj ne ocekuva vardar da potpise so igrac koj do pred eden mesec igral redovno 1. liga od belgija, holandija, avstrija itn. mislam sekoj e svesen deka takvi igraci ne doagaat vo 1. MFL. no moe ocekuvanje e da donesat na primer 19-24 godisen igrac od 3. brazilska liga so forma vo nagorna linija, afrikanec od 1. tamosna liga so slicna karakteristika ili barem nekoj koj vo evropa igra standardno vo najslabite evropski ligi. takvi vardar moze da gi dobie definitvno se podobar izbor od igraci koi mozda veke se invalidi.
На пример овој -https://www.transfermarkt.co.uk/hervin-ongenda/profil/spieler/182910

Добро сте запнале за Лулман, никој не збори за другиот нигер кој е исто така одличен, или него не му фали ништо не е интересен o_O

Добро сте запнале за Лулман, никој не збори за другиот нигер кој е исто така одличен, или него не му фали ништо не е интересен o_O
Епа еве му ја кариерата последните 2,5 години (од летоска 2015 до сега):
- 6 месеци без клуб
- играл Грчка втора лига
- 3 месеци без клуб
- играл во Камерун

А пред ова играл 2,5 години во Тајланд.

Не знам по што заклучи дека е така одличен, не викам дека е дупка али тешко да се заклучи дека е некој квалитет, па еден Куајнор делуваше на хартија посериозно со 2 години редовно играње на Кипар како 19 годишен.

Последно уредено:
sekako e pointeresen. pozitivno e i sto e roden vo francija, pa se znae deka ne e postar. tie sto se vo afrika rodeni cesto se 1-4 godini postari od navedenoto, zaradi toa i golem del na "28-29" godini veke imaat ogromen pad vo formata. sekoj klub treba da e vnimatelen koga se nudi afrikanski fudbaler koj oficijalno ima nakaj 30 god. nisto cudno ustvari da e nekolku godini postar i toa da e pricinata sto ne igra poveke na povisoko nivo.

А ти као глумиш лудило нешто сеа тука?! Демек ја не знам каква ни е лигата, па ти ќе ме просветлуваш. Нормално дека ќе кењам кога носат играч, што многу веројатно може да игра само рекреативен фудбал. Денес е толку лесно да дознаеш било што за кого сакаш, само уште нашиве паразити од клубот мислат дека оној Охеда е од Ривер Плејт?! Па штом не проаѓа на медицински прегледи во Звезда или не добива ангажман од Старт, второлигаш од Норвешка (?!), валда не е толку комплицирано да сфатиш дека типот е со сјебано здравје и затоа една година е без клуб...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom