Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали забележавте.Овој месец,јануари 2018 г. буквално е собрано сета онаа точка прљаштина од овој период сите овие години....Како да експлодира за месец дена.Играчи,управа буквално се падна ....Се што се градеше,пропадна заради личниот интерес ....Сигурно нема појачување .....
Тек летоска рачунај на цел куп играчи им истекуваат договорите и повеќето ќе си одат - Велковски, Хамбарџумјан, Грнчаров, Глишиќ, Глигоров, Блажевски, Стојков, може и уште некој (не знам на Гачевски и Новак до кога им се), ќе останат само Фелипе, Барсегјан, Максимов, Вања, Попов и младинциве (тројцава од Пелистер, Исени, Стојчевски, Тодороски, Колевски). Ништо чудно на крај врти сучи пак да им ги продолжат договорите на некои од Блажевски, Грнчаров, Глигоров и Стојков исто ко на Попов сеа што му го продолжија чисто оти немаат доволно играчи, кој знае на што тим ќе се сведат летоска.

БТВ Иначе ви падна во очи дека Чеде скоро ич не го игра Максимов на подготовкиве? Само на првиот натпревар одигра едно полувреме, на останатите 3 само еднаш на крај го пушти последните 10 минути.

Последно уредено:
Само уште ние останавме да се палиме на играч со солидно минато, али исклучително дискутабилна иднина. Една година без клуб, пропаднат трансфер поради проблеми со коленото и сега се јавува Вардар да му ја оживува кариерата. Дур влезе овој во ритам, ќе заврши полусезоната. Не ни очекував повеќе од нашите актуелни функционери...

Море некасе земаат овие да се дигне квалитетот на тимот и конечно да се засили средината.

Како би знаеле за ова, па да можеме да коментираме?
Никакво инфо нема за клубот, освен нешто што ќе напишат по спортскиве портали.
До толку е лоша ситуацијата? :(

Не ме сваќај погрешно , знам дека нема инфо како за платава и такви ствари .
Ама стаи ги на кантар ФК , РК и ЖРК и ќе уочиш колку е саат . Сите си одат брат , сите . Рк лани европски првак , а сега сите играчи си одат .
А на лето незнам ФК што ќе праи . На пола играчи им завршуваат договори .

Само уште ние останавме да се палиме на играч со солидно минато, али исклучително дискутабилна иднина. Една година без клуб, пропаднат трансфер поради проблеми со коленото и сега се јавува Вардар да му ја оживува кариерата. Дур влезе овој во ритам, ќе заврши полусезоната. Не ни очекував повеќе од нашите актуелни функционери...
Во контекст на муабетот, малку прогуглав за типов. Минатата година бил на проби во Ленс, Оденсе и Старт и не добил договор од никого. Епа сеа видете на што спаднал денес, а играл на СП 2010 во Јужна Африка. Убаво реков ја, се ложите на неговото минато, а никој не знае каква е неговата сегашна состојба.
Не ме сваќај погрешно , знам дека нема инфо како за платава и такви ствари .
Ама стаи ги на кантар ФК , РК и ЖРК и ќе уочиш колку е саат . Сите си одат брат , сите . Рк лани европски првак , а сега сите играчи си одат .
А на лето незнам ФК што ќе праи . На пола играчи им завршуваат договори .
Нема пари во клубот, друже. Не знам како не им е јасно да сфатат дека тоа е реалност во моментов.

Доста кукање ајде Самс си кажа дека ќе се фокусира на ФК еве ЖРК веќе се готови а РК мислам дека ќе биде пак на добро ниво.Туку да ве прашам дали имате правено онлине порачки од фаншопот пошто викенд направив порачка сеуште не ми е стигната ниту пак крева некој на тој број што е на веб сајтот.

Не сакам да се правам многу паметен, ама сакам да ви кажам дека кога станува збор за играчи кои биле пред договори со клубови од соседните земји знам многу повеќе детали околу трансферот или зошто трансферот пропаднал. Харуна кога требаше да се договори со Црвена Звезда никој од тогашните овластени лица не знаеше за сериозноста на повредата. Харуна уште во јануари имап сериозна повреда на коленото (скинати лигаменти и потешко оштетување на фиброзното ткиво на коленото). После неколку операции тој уште не е 100% подготвен како во времето кога играл за споменатите клубови. Тој можеби уште има квалитет но далеку под нивото кога бил во полна натпреварувачка форма. Моментално играч со кој можам да го споредам Харуна е бившиот играч на Арсенал Абу Диаби . Значи сметајте дека доколку го доведеме може да се случи по неколку месеци , а какви се терените во Македонија да се повреди и на подолг временски период. Додека кога е во прашање камерунецот немам никакви информации, ама некако ми делува сомнително не знам зошто ми боде очи клубот Олимпијакос Волос во неговото CV. Инаку во прилог ќе ви пратам интересна вест од пред скоро повеќе од 1 година .

https://www.facebook.com/5323633268...363326819491/1183253721730445/?type=3&theater

Attachments

• Haruna.png
    Haruna.png
    39,5 KB · Прегледи: 46
Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Hoy
na mnogu afrikanski igraci najsilna tocka im e atletikata, zaradi toa sum skepticen da se nosi afrikanski igrac koj e edna godina bez klub i ima problemi so koleno... aj da e nekoj tip kako juan felipe, kreativec, takov igrac i posle podolga pauza bi bil dobar za vo 1. MFL, no kako sto kazav ne ako e fudbaler koj vo golema mera zivee od atletikata.

baska verojatno bi go potpisale na pola godina, pa ako se vrati vo forma verojatno ke bega, a na vardar pred se mu se potrebni igraci koi bi igrale i slednata sezona bidejki ovaja veke se e reseno. pre sum da se donesi pomlad igrac kako afrikancite koi bea spomnati prethodno odkolku tip kako haruna.

Ovaj i so edna noga da igrat za PMFL e bog, neka go potpishat barem do na leto, iako titulata edno 90% e izgubena mora da se borime, sepak 250-300k premija za toj sho ke osvoi, nastrana uefa koeficientot koj ni se kreva kako sampioni, ovie 2ca ako gi donesat i velkovski ako go imame do juni ke imame nekakva sansa za titula, super bi bilo koga bi imale ushte edno kvalitetno desno krilo, steta so ne potpisa dosega eden od Yago/Gustavo.

Pa za fudbalot treba i atletski afrikanci ne samo "tehnicari" sto padaat na sekoj duel.Ovoj kamerunecot bez problem moze da igra dosta brz gledam na ednata strana sile na ednata toj Barsegjan i Maksimov da rotiraat vo napad i sekako Popov mesto Glisik koj sto e izguben vo odbranata.

Уште Битанг-а ни фалеше у клубот [emoji23]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ako ja gledavte vcera utakmicata Toshevski go stavi na shtoper izgleda on ke ja popunuva dupkata na shtoper koj ke ima potreba

Pa za fudbalot treba i atletski afrikanci ne samo "tehnicari" sto padaat na sekoj duel.Ovoj kamerunecot bez problem moze da igra dosta brz gledam na ednata strana sile na ednata toj Barsegjan i Maksimov da rotiraat vo napad i sekako Popov mesto Glisik koj sto e izguben vo odbranata.
ne me razbra. ne kazav deka na vardar ne mu treba atleticen igrac, zborot mi e deka ovoj fizicki posle edna godina neigranje i mozda i upropasteno koleno nema veke posebna atletika i so toa ne e poveke ni poseben igrac. igrac na koj najgolem kvalitet mu e atletikata najvise gubi na kvalitet posle neigranje i teski povredi.

zaradi toa rekov deka tip kako juan felipe, covek koj zivee od tehnika, pregled i fudbalska inteligencija, takov igrac bi go zemal i posle povreda i pauza od edna godina, no tip na igrac koj zivee od atletika ne bi go zemal posle takvo minato.

sepak da kazam deka haruna ne sum go gledal, mozda i fudbalerski e dobar, togas druga bi bila prikaznata.

Ало Охеда на гугл го немаше, овие двајца се 7 на лото.

Кларенс Битанг

2010–2011 Astres 25 (11)
2011–2012 Buriram 62 (30)
2012–2013 Chainat 30 (14)
2013–2014 Paniliakos 24 (1)
2014–2015 Olympiacos Volou 31 (4)
2015–2016 Agrotikos Asteras 15 (2)

Се убил од игрње

Лукман Харуна

Years Team Apps (Gls)
2009–2011
Monaco 44 (3)
2011–2017 Dynamo Kyiv 50 (8)
2015Hoverla Uzhhorod (loan) 5 (0)
2015Anzhi Makhachkala (loan) 12 (1)
2016Astana (loan) 10 (1)

84 утакмици во Динамо и Монако се и премногу за ПМФЛ, доколку нема повреди и игра редовно, сигурно ке биде 27 пати подобар од Вања.

Кога сме кај него https://www.youtube.com/watch?v=D1tIcBvmYBA 3;15 потег каријере :aplauz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom