Ejebajgasad!!!
Фукара
- Член од
- 4 септември 2017
- Мислења
- 677
- Поени од реакции
- 1.117
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Maksimov bi go igral na mestoto na Markovic, i onaka imame 4 vezni igrachi vo Felipe,Bitang,Lukman i Velkovski.Гачевски - Попов, Грнчаров, Новак, Тошевски - Велковски, Марковиќ, Битанг, Фелипе - Лукман, Барсегјан
За мене овој состав е најдобар, ако се потпишат новиве и ако се сите здрави.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
ne veruvaj vo site tie muabeti deka bil ponuden. mozda bil ponuden, no toa ne znaci deka navistina igracot imal interes odnosno deka imalo sansa da potpise za vardar. da objasnam podobro, vo biznosot imas mnogu prevaranti, player agents koi nudat igraci so koi nikogas vo zivotot nemale ni zboruvano. se desava toa cesto i so igraci od makedonija, nekoi player agents prakaat ponuda do stranski klub igracot XY e na pazarot itn. pa ako slucajno nekoj klub ima interes tek togas go kontaktiraat igracot i mu vikaat "imam ponuda od stranski klub za tebe". duri na transfermarkt na nekoi profili od igraci vodat menageri koi nemaat nikakva dopirna tocka so igracot. go znam toa od licno iskustvo bidejki vo nekolku navrati sum kontaktiral igraci za da doznam dali se pod cvrst dogovor so nekoj menager (ako e taka ne mozes da im sredis transfer bez da se dogovoris so nivniot menager odnosno mozes no ke te prijavi kaj FIFA i posle ke plakas na menagerot iako toj nisto ne napravil za transferot) i iako nekoj player agent im se vodi kako ofijicijalen player agent dobivam odgovor od igracot deka prv pat vo zivot slusa za toa ime...Влегол во форма сигуно ако се лажеме, се заебале нашиве со Земунецот им го нуделе ама на овие стручњациве скап им бил. Епа што викаат србите: -Нема џабе ни код бабe. А каков одличен лев бек ќе биде тој не се свесни.
brda ne e nisto polos od tosevski, na slicno nivo se dvajcata igraci. go imam toa i pred pola godina kazano. the grass is always greener on the other side. toa e koga ke gledas igrac od drug klub ne go gledas cesto i ili ke ti ostane na um nesto mnogu pozitivno ili nesto mnogu negativno. ako zabelezis nekoi pozitivni momentni togas po default mislis deka e podobar od igracot koj go pratis redovno. od desnite bekovi koi gi ima vardar ako site se vo za niv najdobra forma realno hof e najkvaliteten (samo sto odamna ne e vo dobra forma), sledat brda i tosevski, pa popzlatanov i todoroski. toa sto tosevski e del od reprezentacijata ti e normalno praksa na FFM, koga imaat za izbor 3-5 igraci koi se na slicno nivo go zemaat toj koj od nekoja druga pricina dobiva prednos (najmlad, mladinski reprezentativec, da go sitnat itn. ima mnogu varijanti)Брдаровски сега за сега е опција пред Тошевски а овој стандард е у А - селекција не го сваќам Чеде али може и на искуство иде за првите утакмице на пролет
A da go igras Maksimov na mestoto na Grncarov ili NovakMaksimov bi go igral na mestoto na Markovic, i onaka imame 4 vezni igrachi vo Felipe,Bitang,Lukman i Velkovski.

Не знам шо пратиш ти, ама Попов има изиграно едвај едно полувреме на припремиве, и тоа како штопер. Вратен беше и продолжен му е договорот единствено ради одличните релации што ги имаат со браќата Заеви. Чеде нити го игра, нити го има на памет уопште...[DOUBLEPOST=1517595462][/DOUBLEPOST]Добро е што ја засиливме средината со добри играчи Камерунецот може и крило да игра така да се ослободува место за Барсегјан да игра и шпиц по потреба.Лев бек ни е најболна позиција поготово во одбраната па се надевам дека Попов влегол во форма штом го потпишаа.
Па треба да си спремен да ги платиш истите. Не е само да ти ги понудат...Уште пред да раскине со Јапонците има пратено CV и не е само тој ги има безброј кои имаат пратено. Само нашите глумат лудило не сакаат да преговараат, сакаат со младинска школа да пробаат да направат резултати. Што се однесува до мене нека пробаат слободно. Инаку за Немања Вучиќ бил понуден на Вардар ,а не дека тие биле заинтересирани за него. Исто така и Стефан Милошевиќ левиот бек бил понуден, ама кој знае што прават овие одговорните лица во Вардар. Инаку за ова слушнав од македонски агенти кои се блиски со клубовите и агентите од Србија и имаат соработка.А инаку оној Ејонг што го спомна пред извесно време си потпиша за холандски прволигаш. Е не со нас ќе се заебава.
https://www.transfermarkt.co.uk/eyong-enoh/profil/spieler/47344
https://www.transfermarkt.co.uk/stefan-milosevic/profil/spieler/221639
https://www.transfermarkt.co.uk/dragan-mrdja/profil/spieler/19716
Mislam deka samo 5 stranci mozhi vo prv sostav, inache Barsegjan jas bi go igral kako polishpic ili shpic, nekako mnogu tromav e za krilo, Blazevski za vo liga okej e ama za evropa e ispukana pushka, inache Bitang mozhi isto kako krilo da igra.Битанг како што гледам е во натпреварувачка форма и ми изгледа океј. Сеа на Африканските квалификации играл за Камерун една цела и две по 25 мин. Од Вања и Глигоров секако е подобар. Лукман утре на медицински, ако помине ќе потпише 6 месечен договор. Ако се е како што треба ја него би го играл само на домашен терен и само со Шкендија, Пандев и Работнички (Градски) на гостински утакмици. Овие двајца во комбинација со Фелипе и ќе имаме топ средина. Одбраната ни е скрпена колку толку до лето со Новак, Даре и Грне. Лево малку ќе шкрипи со манекенот и Попов ама не е така страшно тука е и Брда кој го играа лево на квалификациите место Демири.
Најмногу од се ме плашат крилните позиции. Очигледно Берсигјан го форсира за напаѓач, а незнам зашо не му дава шанса на Максимов.
На лето мора да се ослободиме од вишокот пошо очигледно иаме многу такви почнувајќи од Грне, Хамба, Глишиќ, Глигоров, Вања, Стојчев па и Блажевски и Попов.
Место нив боље да ги форсира младите (Исени, Цветаноски, Попзлатанов...) и да го земеме најдоброто од лигата, одколку овие да се полнат со иљадници евра.
До тогаш ја би играл вака:
Гачевски
Тошевски - Даре - Новак - Попов
Лукман - Битанг
Берсегјан - Фелипе - Блажевски
Максимов
доколку потпише се разбира.Hamba e pred zaminuvajne, kolku sho znam gi napushti podgotovkite vo Antalija (se skaral so Chede) inache za Felipe se slagam deka treba da mu dadat MK drzavjanstvo, ke mozhi duri za Makedonija da igra na evropsko prvenstvo sho e + prichina da Felipe vo sledni godini ostani vo Vardar i Makedonija, iam nekoe precustvo deka nemat da go potpishat ovaj Lukman pm.. na slicevo ko da imat stomache pushteno ili takva e trenerkataМомци зошто на Хамба не му дадоа до сега македонски пасош , па да имаме странец помалку според законот барем колку што знам јас после 3 години престојување играчот има право доколку сака да земе . Очигледно дека проблемот е што тој не сака, за Фелипе ми е јасно поради фактот што му недостасуваат уште 6 месеци до 1 година да се здобие со ова право. Не сум запознаен дали раководството може да побара од играчот да поднесе барање, но доколку може да го сторат тоа до сега можеа да направат Хамба да нема статус на странец и ќе се ослободеше место + за уште еден странец. Што имате да кажете на ова ???
http://www.gol.mk/fudbal/lukman-haruna-pristigna-vo-vardar

Играме со 5 младинци и 5 играчи од втор тим... не дека тоа треба да е изговор али не се уиграни. Сепак водиме.Овој тим што игра моментално против Словачко, иако води со 1-0 е жива катастрофа.. Без идеја сме, словачко екипа предпоследна у Чешка ни прави 3шасни за 30мин, не може топка да изнесеме.. Али пријателски се нека види Чеде нека проба неколку тактики, играчи..