Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Значајна победа да останеме непоразени во дербито со Шкендија и да ги тепаме Работнички и натаму веќе нема криза.
Нема веќе дерби со Шкендија во оваа полусезона. Преместено е колото за во март.
Издвојувавме многу значајна победа и не очекуваат уште позначајни натпревари за да успееме да останеме на иста бодовна разлика.
Реално ако изгубиме уште некој бод, толку е од нас во сезонава.
А, сите натпревари ни се тешки.
Играме со Слога на 03.12 во Чаир, со Академија Пандев дома на 10.12 и со Работнички дома на 13.12.
Покрај овие натпревари, играме со Розенборг на 07.12.

Да не играме и двомеч со Слога во купот во меѓувреме???

Реално, во првенството имаме претешки натпревари во многу краток период.

Издвојувавме многу значајна победа и не очекуваат уште позначајни натпревари за да успееме да останеме на иста бодовна разлика.
Играме со Слога на 03.12 во Чаир, со Академија Пандев дома на 10.12 и со Работнички дома на 13.12.

На резултати e ставена дека ќе се игра во среда со другите кои ќе го играат вториот меч.

Изгубена е титулата момци ....Песимист сум .... Шкендија се машина оваа година во напад ..... Паднавме во клучни моменти каде и кога се промени тренерот и се изгуби ритамот .....

Се имаме во наши раце, бодовната разлика се уште може да се надоместо со победи во двата меѓусебни дуели.
Реков, ако остане -5 до полусезона имаме шанси, ако отидат над таа граница, можеме уште од сега да им честитаме титула.

Многу е лошо што Шкендија има многу јак напад,дупло повеќе гола од вас има дадено.За со слабиве екипи тоа е голема предност.

Дуото Буба-Ибраими им е многу уиграно, ама не можат вечно да се вадат на нив.
Ако сакаат и 100 гола нека им дадат на другите, ако тепаме се до крај, наша е титулата :D
Целта на муабетот ми е дека сеуште бодовната разлика е таква што можеме самите да си ја наодкнадиме со победи во двата меѓусебни дуели (не велам дека ќе биде лесно, далеку од тоа) и не мора да чекаме услуга од друг.
Тоа што Вардар нема да игра во Европа од пролет и има простор за нови засилувања значи дека во пролетните дуели ќе влеземе многу појако и нема да сме папсани како во моментов кога играме колку да победиме.
Одовде следува дека нема да има многу киксови со послаби екипи како што беше случај во полусезонава.
Сепак, за да го правиме овој муабет ќе треба да ја завршиме зимава со уште три победи во доста тешку дуели.

Шкендија воопшто не е толку страшна екипа како што покажува нивниот број на постигнати голови. Впрочем нивната моќ може да се види кога ќе налетаат на секоја посериозна екипа: Вардар им даде четири гола, Пандевци три, а богами се намачија со и Работнички во Купот и задњиот меч во Тетово. Да издржи Вардар без кикс до крајот на полусезоната, па на пролет ќе се пее поинаква песна.

Шкендија зависи од Ибраими и Хасани тие двајца се во животна форма но и тие се луѓе од крв и месо.

Ќе видиме како зимската пауза ќе има влијание врз екипата и евентуални трансфери што ќе се направат колку ќе допринесат да се дигне формата на екипата, се надевам научија лекција од летниот трансфер период. Имаме добра подлога да градиме европски тим, а со тоа мислам на Николов, Велковски, Муслиу, Барсегјан, Тодоровски итн, играчи кои може со добра работа да прераснат во одлични фудбалери.

Изгледа со Слога во Четврток во Ѓорче. Знае некој нешто повеќе?

*Првиот меч од 1/8 финалето во Купот меѓу Вардар и Шкупи се игра в четврток во Ѓорче.

http://sport.com.mk/?ItemID=A918BFF37D621D489756C929D7C8AE25

Последно уредено:
Според неколку наши "порталчиња" Николов на зимо иде у Лудогорец.
Еве ако се продаде Николов, у средина ќе останеме со Стојчевски, Глигоров, Марковиќ, а таму по потреба може и Исени.. Средина кататрофа, ќе треба да се земат 2 нови играчи у средина.

Последно уредено:
Според неколку наши "порталчиња" Николов на зимо иде у Лудогорец.
Со оглед на тоа дека по квалификациите летово целосно некако пропадна (имаше мала повреда) таман ќе биде сеа да го продадете и да направите таков ќар од него пред драстично да му падне цената до идното лето, едино што ќе мора под итно асален играч на негово место да донесете оти и овака сте дефицитарни таму, цело време со Глигоров се влечете. Пречка е што нема баш место за странци а домашни нема кој знае колку опции (Атанасов едино ако успеете да го земете)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

mene bi me cudelo sega nekoj klub da odvoi pogolema suma za nikolov. najgolemiot rejting on go imase letoska, imase odlicna statistika prethodnata sezona, ucestvo na U21 EP, igranje za seniorskata reprezentacija, uspeh so vardar, kazav uste letoska deka vardar trebase da go iskoristi momentumot i da go sitne. realno nikolov ne e nekoj mega talent. ne sakam da kazam deka e slab fudbaler, ama ne ocekuvam da ima bombasticna kariera, taka da tesko mi se veruva deka nekogas ke ima podobra cena za prodazba od sto ja imase kraj avgust. ako sega sepak pristigne dobra ponuda (preku 500.000€), togas dobro bi bilo vardar da ja prifati i da donesi nov igrac za pred odbranata.

problem sekako e sto nema mnogu makedonci koi bi mozele da pomognat. od @Bibo spomnatiot jani atanasov e talentiran, no znam deka igracot saka direktno vo stranstvo (ako ima solidna ponuda), no i prasanje e kolku brzo ke mu pomogne na vardar bidejki ne igra odamna kako DM (porano cesto igrase kako ofanziven vezen/polu spic) i ima slabosti vo defanzivata. ne moze od nego da se ocekuva odma da prezemi glavna uloga vo sredinata, se uste ne e do tolku dobar. ako nekako uspee da se dobie, togas klubot i navivacite ke treba da imaat strplenie i da znaat deka ke mu bidat potrebni 6-12 meseci za da napravi uste nekoj cekor nanapred. kako za sporedba ivanov i stoilov koi mu se soigraci spored mene momentalno ne se poslabi igraci, ama sekako se pomalku vo fokusot bidejki ne se tolku mladi. mene kristijan ivanov mi e interesen igrac, na prv pogled deli malku "smotan" na terenot (bez navreda), ama deckoto e snaodliv i borben igrac, destruktivec koj ima i fudbal vo sebe. on bi bil interesna zamena za nikola gligorov, igrac koj bi imal defanzivna zadaca vo sredinata (pokraj na primer juan felipe i poofanziven DM), a sepak i samiot znae da igra fudbal. dodatno znae da igra kako stoper. IMHO on bi bil dobar poteg na vardar, em vednas ke mu se najde na klubpt, em i dolgorocno e interesen.

mene bi me cudelo sega nekoj klub da odvoi pogolema suma za nikolov. najgolemiot rejting on go imase letoska, imase odlicna statistika prethodnata sezona, ucestvo na U21 EP, igranje za seniorskata reprezentacija, uspeh so vardar, kazav uste letoska deka vardar trebase da go iskoristi momentumot i da go sitne. realno nikolov ne e nekoj mega talent. ne sakam da kazam deka e slab fudbaler, ama ne ocekuvam da ima bombasticna kariera, taka da tesko mi se veruva deka nekogas ke ima podobra cena za prodazba od sto ja imase kraj avgust. ako sega sepak pristigne dobra ponuda (preku 500.000€), togas dobro bi bilo vardar da ja prifati i da donesi nov igrac za pred odbranata.

problem sekako e sto nema mnogu makedonci koi bi mozele da pomognat. od @Bibo spomnatiot jani atanasov e talentiran, no znam deka igracot saka direktno vo stranstvo (ako ima solidna ponuda), no i prasanje e kolku brzo ke mu pomogne na vardar bidejki ne igra odamna kako DM (porano cesto igrase kako ofanziven vezen/polu spic) i ima slabosti vo defanzivata. ne moze od nego da se ocekuva odma da prezemi glavna uloga vo sredinata, se uste ne e do tolku dobar. ako nekako uspee da se dobie, togas klubot i navivacite ke treba da imaat strplenie i da znaat deka ke mu bidat potrebni 6-12 meseci za da napravi uste nekoj cekor nanapred. kako za sporedba ivanov i stoilov koi mu se soigraci spored mene momentalno ne se poslabi igraci, ama sekako se pomalku vo fokusot bidejki ne se tolku mladi. mene kristijan ivanov mi e interesen igrac, na prv pogled deli malku "smotan" na terenot (bez navreda), ama deckoto e snaodliv i borben igrac, destruktivec koj ima i fudbal vo sebe. on bi bil interesna zamena za nikola gligorov, igrac koj bi imal defanzivna zadaca vo sredinata (pokraj na primer juan felipe i poofanziven DM), a sepak i samiot znae da igra fudbal. dodatno znae da igra kako stoper. IMHO on bi bil dobar poteg na vardar, em vednas ke mu se najde na klubpt, em i dolgorocno e interesen.
Се согласувам целосно со ова што го пиша, и за Николов (за кој понудата наводно била 700.000€ затоа и викам дека ако стварно имаат таков интерес ондак обавезно да го продадат оти како што кажа реално Боби не е кој знае што, ама лани и пред се летоска имаше одлична сезона па ова е последна шанса да се профитира од тоа) а и за Атанасов дека ем прашање колку ќе може да го земат (затоа и самиот кажав АКО успеат да го донесат) и колку веднаш ќе биде засилување ама муабетот ми е повеќе дека нема многу домашни играчи кои би биле добра инвестиција за таа позиција.

Друга алтернатива е и Даре да го прекомандуваат како ДМ (и само по потреба да се враќа како стопер) а Муслиу и Новак да бидат стартери стопери, оти Муслиу мислам дека и онака е постабилен стопер од Даре.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom