mene bi me cudelo sega nekoj klub da odvoi pogolema suma za nikolov. najgolemiot rejting on go imase letoska, imase odlicna statistika prethodnata sezona, ucestvo na U21 EP, igranje za seniorskata reprezentacija, uspeh so vardar, kazav uste letoska deka vardar trebase da go iskoristi momentumot i da go sitne. realno nikolov ne e nekoj mega talent. ne sakam da kazam deka e slab fudbaler, ama ne ocekuvam da ima bombasticna kariera, taka da tesko mi se veruva deka nekogas ke ima podobra cena za prodazba od sto ja imase kraj avgust. ako sega sepak pristigne dobra ponuda (preku 500.000€), togas dobro bi bilo vardar da ja prifati i da donesi nov igrac za pred odbranata.
problem sekako e sto nema mnogu makedonci koi bi mozele da pomognat. od
@Bibo spomnatiot jani atanasov e talentiran, no znam deka igracot saka direktno vo stranstvo (ako ima solidna ponuda), no i prasanje e kolku brzo ke mu pomogne na vardar bidejki ne igra odamna kako DM (porano cesto igrase kako ofanziven vezen/polu spic) i ima slabosti vo defanzivata. ne moze od nego da se ocekuva odma da prezemi glavna uloga vo sredinata, se uste ne e do tolku dobar. ako nekako uspee da se dobie, togas klubot i navivacite ke treba da imaat strplenie i da znaat deka ke mu bidat potrebni 6-12 meseci za da napravi uste nekoj cekor nanapred. kako za sporedba ivanov i stoilov koi mu se soigraci spored mene momentalno ne se poslabi igraci, ama sekako se pomalku vo fokusot bidejki ne se tolku mladi. mene kristijan ivanov mi e interesen igrac, na prv pogled deli malku "smotan" na terenot (bez navreda), ama deckoto e snaodliv i borben igrac, destruktivec koj ima i fudbal vo sebe. on bi bil interesna zamena za nikola gligorov, igrac koj bi imal defanzivna zadaca vo sredinata (pokraj na primer juan felipe i poofanziven DM), a sepak i samiot znae da igra fudbal. dodatno znae da igra kako stoper. IMHO on bi bil dobar poteg na vardar, em vednas ke mu se najde na klubpt, em i dolgorocno e interesen.