Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Муарем Муарем си отиде од Карабак,ми мириса за следно засилување на Вардар,посоодветно нема од него.

Кај е па тој толку соодветен? Вардар веќе ги има Фелипе, Барсегјан, Исени, Блажевски, Којашевиќ, Петковски и Џигуари во составот, искрено стварно не гледам кај е па сеа Муарем тука потребен, и вака се премногу офанзивни за врска и крилни играчи и не гледам ни потреба за уште еден, ниту пак Муарем е нешто подобар од овие, според мене апла непотребен ангажман би бил.

Да речеме ако стартери во офанзива се Фелипе, Барсегјан, Блажевски и Петковски (како У21 играч оти само он и Исени се) тогаш на клупа ќе останат Којашевиќ, Џигуари, Боарето, Исени и евентуално Стојков, така да на толку опции стварно не гледам што ќе им е и Муарем.

Последно уредено:
Достате со тој Петковски, крш играч, не ми се верува дека не можат да најдат еден подобар од него во Мк, а сигурно има 10ици.

Исени потпишал тригодишен договор.

Достате со тој Петковски, крш играч, не ми се верува дека не можат да најдат еден подобар од него во Мк, а сигурно има 10ици.
Па ја не го викам да биде стартер оти е некое играчиште, туку пошто мора еден младинец да има во почетниот состав, а во случајов кај Вардар се само двајца, значи или он или Исени ќе мора да стартува и во секој случај Петар ќе биде прилично редовен сезонава колку и да не е ништо посебно (освен ако не донесат некој друг младинец кој многу повеќе ќе им користи).

Добар потег е ова на Вардар со потпишување на играчи од У21. Засега ги имаме Велковски, Петковски, Демири, Исени, Алексовски и Муслиу. Сите се горе-доле голем потенцијал и јас сум сигурен дека пола од нив ќе бидат продадени за добри суми во странство. Имаме и солидни странци како Барсегјан, Хамбарџумјан, Фелипе, Којашевиќ и Новак, па и Боарето. Спировски е во топ форма, а одлични се и Блажевски, Грнчаров и Гачевски.
Сума сумарум по мене Вардар засега води добра трансфер политика со прибирање млади и задржување на квалитетните постоечки играчи. Се надевам дека ќе се доведе некој од А репрезентација и уште еден странец.
Ова лето очекувам да трае подолго ;)

Засега ги имаме Велковски, Петковски, Демири, Исени, Алексовски и Муслиу.
Го заборави и Николов, за кој не би ме чудело да стигне понуда по Европсково оти тој на хартија супер статистика си набилда. Кај Вардар иако не беше секогаш прва опција, на крај скоро сите натревари ги одигра (во лигата 34 од 36 натпревари, во купот 6 од 7, во Европа на 1 од 2), реално од нив само на 60% беше стартер, али што е битно кога на крај вака-така он пак цела сезона сите натпревари си ги одигра, а собра и 7 гола во лигата и 2 во купот, кај У21 е капитен а еве и во А репрезентација само што доби повик (и тоа за квалификациски меч) одма и таму гол бапна, а и претходно има добра позадина оти е излезен од Академијата на Ѓеорге Хаџи и тоа во Романија веќе со 18 години почна да игра во првата лига и беше прилично редовен и и таму доста гола бапна. Значи на хартија статистика и CV си има набилдано у п.м. ќе си речеш кој знае какво играчиште е, така да не би ме чудело лесно да се продаде летово после Европско.

Али за во таква ситуација мислам дека паметно му е на Вардар уште сега да почне да си бара нов ДМ оти ќе останат само Глигоров и Спировски како и Велковски кој на крајот на сезоната претежно само како стопер играше (а башка може и за него ќе стигне понуда летово).

Последно уредено:
Според Македонски Спорт на проба во Австрија ќе дојде Матеус Лима, бразилец кој и лани на полусезона беше врзуван со Вардар. Година дена има пауза пошто во Сантос не ни играл. Во 2016 играл во Албанија во Кукс и дал 7 гола. Според мене не ни треба овој, гарант не го бива.

Според Македонски Спорт на проба во Австрија ќе дојде Матеус Лима, бразилец кој и лани на полусезона беше врзуван со Вардар. Година дена има пауза пошто во Сантос не ни играл. Во 2016 играл во Албанија во Кукс и дал 7 гола. Според мене не ни треба овој, гарант не го бива.
Како бе може вакви играчи да ги носат па макар и на проба... нели гледаат дека последна утакмица му е 2015 год?
Вака ли бе европски ВАРДАР?
Све да им ебам на управата!

Абе каков Европски Вардар. 4та сезона на Самс у Вардар и уопште во играчкиот кадар нема промена и амбиција да нападнат групна фаза ЛШ/ЛЕ. Русот дава секоја година исто пари и со тој буџет колкав што е нема никако да се успее у Европа, но мислам дека може и подобро да се искористи.
Битно е утре да се падне некој од "полесниве" да се мине бар ова коло и да се зголеми квотата за следниве години. Со доминација у МК лига и играње квалификации ЛШ може ќе се докопаат да бидат носители во блиска иднина.

Без квалитетни домашни играчи не можеме да направиме успех. Имаме ограничување за странци и плус се скапи, така да мора да се направи солидна основа од домашни играчи, што и почнаа да го прават со У21 играчите.

Без квалитетни домашни играчи не можеме да направиме успех. Имаме ограничување за странци и плус се скапи, така да мора да се направи солидна основа од домашни играчи, што и почнаа да го прават со У21 играчите.
Neka go nosat Elif Elmas ako mozhat, za koj imam slusnato deka navodno bil potpishan od Heerenveen neznam kolku e tocno, Toshevski od Pelister dobar e mesto Brdarovski, neznam dali imaat shansa so Bardi (valjda ke go baraat pogolemi klubovi posle evropskovo ako se pokazhi), 7-8 mladi igraci vo prv sostav, nadopolneti so 3-4 kvalitetni stranci (nekoj mladi brazilci neka ispazarat gi ima mnogu) e dobro reshenie za vo idnina ako sakame neshto pojke od ebeno prvo kolo vo LS. Samo morat da gi zemame najdobrite, od slednava generacija sho doagja, na prijatelskata so Crna Gora (koga tepavme 2-0) pak ke go spomnam poseben vpecatok mi ostavi Elif Elmas, i eden od dvata stoperi dali beshe Amanovic ili Cesmedziev, isto Dorian Babunski cvrst, dobar so glava, dobar shut samo nekako mn manekenski igrat me potsekjat na Mario Gomez :D Dobra ideja e da preme mlad sostav, mnogu podobra odkolku da nosime skapo plateni prosecni igrachi koj igraat 1 godina pa si begaat (Ibricic, Obregon, Dragan Ceran.. ) samo problem e sho makedonskava selska liga ne e pravo mesto za nivni razvoj, dostignuvajne na nivniot maksimalen potencijal, nastrana luzerskiot mentalitet koj vladet vo drzhavava, skopskiot nokjen zhivot etc etc..

Нема поента да се носи Тошевски кога договорот на Брда го продолжија до 2019 ( освен ако си иде Хоф ).
Елмаз освен ако не искешираме добра сума на Работнички не ти доаѓа, а прашање е и ако искешираме дали би дошол кај нас. Барди нема шанси.
Доријан Бабунски, озбилен си за овој ? :confused:

Ждрепката е утре, моја желба е Шериф, али знаејќи каква среќа имаме ќе ни се падне Салцбург или Лудогорец...

Ракомет ни се насмевна среќата, редно е и за фудбалот. Шериф или Марибор би била топ ждрепка.

Нема поента да се носи Тошевски кога договорот на Брда го продолжија до 2019 ( освен ако си иде Хоф ).
Елмаз освен ако не искешираме добра сума на Работнички не ти доаѓа, а прашање е и ако искешираме дали би дошол кај нас. Барди нема шанси.

Ждрепката е утре, моја желба е Шериф, али знаејќи каква среќа имаме ќе ни се падне Салцбург или Лудогорец...
Zosho da ne? Ima samo 20 godini, skola na Real Madrid, ima dobra gradba i ushte 4 godini za napredok.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom