Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Се шпекулираше за Пјер Боја, колку е точно не знам...

Trebase on uste na pocetok na sezona da dojde no bese preskap , i se otkaza negovoto doagjanje, inace ovoj Boja teska pijandura e non stop iskaca u grad, picki i alkohol mu e u pametot :D
P.S. Cuvajte si gi devojkite ako dojde legendava haha

Чекај малце,вака преку форум да ни исполнува желби управата сакаш ?
Ај да не прашаат нешто во врска со сувенири,фан шопови,нешто за на стадионот,термини и сл. нешто што би ни го направило пратењето на нашиот клуб подобро и поинтересно,а на клубот би му донело корист,но да им кажуваме кој играч ни се свиѓа и кој не за да го купат е стварно апсурдно.
Остајте ги луѓето нека си ја работат работата,изигруваме сите тука трнери и газди.......Стварно нема смисла.
Да земаа од било кој успешен клуб да читаа по форуми и да удоволуваа на навивачите и да правеа како што ќе им каже некој на форум за месец дена ќе пропадне тој клуб.Не иде тоа така,остајте ги луѓето да си работат.До сега тоа го прават одлично.Сигурно они ги пратат и знаат кои се квалитетни играчи,а сигурно и Илчо знае што му треба........
Не мора сите тука да глумиме тренери.........

Очигледно не си запознаен со некои работи. Се согласувам со тебе за постигнатите резултати, за влезот на градот во Вардар за спонзорство, итн. Секоја чест за тоа, тука нема збор, сеуште не сме свесни дека ќе игравме во втора лига доколку не се сети некој во последен момент дека сепак без Вардар нема фудбал. Но проблемот е во тоа што најверојатно погрешни (некомпетентни) луѓе се ставени на одредени позиции во клубот, па се прават некои почетнички грешки во одредени сегменти, а изгледаат зачудувачки посено за клубови со големи амбиции. Мислам дека се беше убаво објаснето во постот на членот Комити Ѓорче пред неколку страници.
Знам, сега ќе кажеш „има време полека не се брзајте ќе биде и тоа“ ова она итн. Мора да се притисни на време. Сега е момент.

Очигледно не си запознаен со некои работи. Се согласувам со тебе за постигнатите резултати, за влезот на градот во Вардар за спонзорство, итн. Секоја чест за тоа, тука нема збор, сеуште не сме свесни дека ќе игравме во втора лига доколку не се сети некој во последен момент дека сепак без Вардар нема фудбал. Но проблемот е во тоа што најверојатно погрешни (некомпетентни) луѓе се ставени на одредени позиции во клубот, па се прават некои почетнички грешки во одредени сегменти, а изгледаат зачудувачки посено за клубови со големи амбиции. Мислам дека се беше убаво објаснето во постот на членот Комити Ѓорче пред неколку страници.
Знам, сега ќе кажеш „има време полека не се брзајте ќе биде и тоа“ ова она итн. Мора да се притисни на време. Сега е момент.
Запознаен сум од прилика со се што се случува.Јас само критикував тоа што некој мисли дека преку форум ќе игра Фудбал Менаџер.Е нема така јебига, малце е апсурдно желботека да се прави на форум.Едноставно малце е глупо тоа.
Управата сега за сега е ок,но во однос на засилувања доведени до сега добро работат според мене.Имаме шампионски тим во моментов,уште малце ни фали нешто и се сложувам дека треба да почнеме да купуваме млади играчи за после да може и да се продадат во странство.Едноставно мора да имаме и приходи од продажба на играчи,нешто од што секој клуб од овие простори живее.А тоа е купувај младо,а добро и ефтино од дома,продавај скупо во странство.
Комити Ѓорче ако не се лажам пишуваше за маркетингот,прес конференции,веб сајт и сл.Да за тоа апсолутно се согласувам и кажав дека за такви работи сум да се предлагаат на форумот и тие што читаат од управата да почнат да ги применуваат,ама не и за купување играчи и сл.

Trebase on uste na pocetok na sezona da dojde no bese preskap , i se otkaza negovoto doagjanje, inace ovoj Boja teska pijandura e non stop iskaca u grad, picki i alkohol mu e u pametot :D
P.S. Cuvajte si gi devojkite ako dojde legendava haha
Пјер Боја потпишал за клуб од Втора лига во Австрија. Отпаѓа од комбинација.

Чекај малце,вака преку форум да ни исполнува желби управата сакаш ?
Ај да не прашаат нешто во врска со сувенири,фан шопови,нешто за на стадионот,термини и сл. нешто што би ни го направило пратењето на нашиот клуб подобро и поинтересно,а на клубот би му донело корист,но да им кажуваме кој играч ни се свиѓа и кој не за да го купат е стварно апсурдно.
Остајте ги луѓето нека си ја работат работата,изигруваме сите тука трнери и газди.......Стварно нема смисла.
Да земаа од било кој успешен клуб да читаа по форуми и да удоволуваа на навивачите и да правеа како што ќе им каже некој на форум за месец дена ќе пропадне тој клуб.Не иде тоа така,остајте ги луѓето да си работат.До сега тоа го прават одлично.Сигурно они ги пратат и знаат кои се квалитетни играчи,а сигурно и Илчо знае што му треба........
Не мора сите тука да глумиме тренери.........

Што се напна бе другар?
Јас само пишав зашто видов дека има некој од управата (ако не се лажам) тука на форумов па не би било лошо да покрене иницијатива за купување на тој играч.
Јас не им пречам во нивната работа, а тоа дека Илчо си ја знае работата малку тешко ми се гледа.
Да си ја знаеше баш работата како што треба, немаше да го земе Илбер Али и во негова замена ќе купеше асален напаѓач и до сега ќе имавме гол разлика 60-3.

Мене како тренер Илчо не ми се допаѓа. Дека склопи добар среден и дефанзивен ред тоа е ОК, ама да гледа само како да не прими гол, а има можност да го здроби противникот, тоа не ми се допаѓа. Пример, 11 Октомври, Шкендија, Силекс...итн.
Илчо би бил добар доколку имаме поволен резултат во квалификации ЛШ и треба да го браниме истиот.

Што се напна бе другар?
Јас само пишав зашто видов дека има некој од управата (ако не се лажам) тука на форумов па не би било лошо да покрене иницијатива за купување на тој играч.
Јас не им пречам во нивната работа, а тоа дека Илчо си ја знае работата малку тешко ми се гледа.
Да си ја знаеше баш работата како што треба, немаше да го земе Илбер Али и во негова замена ќе купеше асален напаѓач и до сега ќе имавме гол разлика 60-3.

Мене како тренер Илчо не ми се допаѓа. Дека склопи добар среден и дефанзивен ред тоа е ОК, ама да гледа само како да не прими гол, а има можност да го здроби противникот, тоа не ми се допаѓа. Пример, 11 Октомври, Шкендија, Силекс...итн.
Илчо би бил добар доколку имаме поволен резултат во квалификации ЛШ и треба да го браниме истиот.
Глупо е да му судиш на Илчо за трансферите поради ситуацијата во која се наоаѓаше Вардар. Според мене завршија одлична работа, резултатот се гледа.

За головите можам да кажам само за натпреварите што ги гледав, а тоа се 11 октомври и Шкендија од набројаните. Шанси имаше, пример последнава со 11 октомври требаше да биде минимум 4-0 али играчите ги промашија шансите. После кога како замена за Оса го имаш 6ката(го заборавив како се викаше) и за Ивановски го имаш Али е уште потешко да се постигне гол. Исто така, тимот прв пат игра заедно, така да и ова е и те како одлично засега, али далеку од било каков резултат надвор од Македонија.

За дечкото од управата:
Имате одлични дечки што работат на македонските спортски сајтови конкретно за клубовите, неколку странски клубови имаат сајтови од македонија(Манчестер, Интер, Челзи, Јуве), не би било лошо да соберете од сите нив по барем еден колку да се соберат идеи за изгледот на сајтот и новостите, функционалност и прегледност. Тие што објавуваат ги читаат често нивните и странските сајтови па верувам дека би биле од голема помош. Исто така и од сајтот за Комити. Јас сум дел од сајтот за Интер, па отворен сум за секаква соработка, можете слободно да ми пишете порака.

После кога како замена за Оса го имаш 6ката(го заборавив како се викаше)

Мислиш на Велјановски?
Он е со број 6. Незнам што сакаш да кажеш,ама очигледно не ти се свиѓа Велјановски!?
Ако е така, многу грешиш.
Он е централен дефанзивец, ама одлично се снаоѓа и на позиција лев бек и на т.н. задњи везни.

Мислиш на Велјановски?
Он е со број 6. Незнам што сакаш да кажеш,ама очигледно не ти се свиѓа Велјановски!?
Ако е така, многу грешиш.
Он е централен дефанзивец, ама одлично се снаоѓа и на позиција лев бек и на т.н. задњи везни.
Да, тој. Не, не реков дека не ми се свиѓа, само поентата ми беше дека Илчо нема реални опции од клупата со кој би го задржал темпото на играта и по извршените замени. Со самото тоа што Велјановски не е класичен задњи везни, играта по автоматизам паѓа. Тој е тој играч што треба да ја поврзе одбраната со средниот ред и да разигрува, а он е далеку од тие квалитети бидејќи како што кажа, тој е централен дефанзивец.
За централен дефанзивец не сум го гледал како игра.

Да, тој. Не, не реков дека не ми се свиѓа, само поентата ми беше дека Илчо нема реални опции од клупата со кој би го задржал темпото на играта и по извршените замени. Со самото тоа што Велјановски не е класичен задњи везни, играта по автоматизам паѓа. Тој е тој играч што треба да ја поврзе одбраната со средниот ред и да разигрува, а он е далеку од тие квалитети бидејќи како што кажа, тој е централен дефанзивец.
За централен дефанзивец не сум го гледал како игра.

За централен е топ Велјановски. Штета што Вајс има предност пред него.
Али во право си за тоа дека нема многу квалитетни опции на клупа.

Се на се, треба уште многу да се работи со овој тим, треба да се купат уште најмалку 4-5 играчи доколку Вардар сака да постигне нешто и во Европа.

Маџари Солидарност имаат натпревар во сабота, така да ние би требало со Работнички да играме во недела, ако не сменат нешто комшикиве. :)

Чекај малце,сеуште не сфаќаш колку дебилно звучи овој дел од постот ?
Кај се видело по форуми некој да си нарачува кој играчи ги сака и да прави иницијативи за земање играчи ?

Го сакам Меси во Вардар, управа ај средете.
--- надополнето: Oct 31, 2011 10:07 AM ---

Трајановски: Вардар не смее да биде топовско месо

Наша цел е да го застанеме клубот на цврсти нозе, а потоа да го оставиме да функционира самостојно, затоа и за настапите во Балканскиот куп мора максимално да е подготвен, истакнува градскиот татко

http://vecer.com.mk/?ItemID=6C3773D9DB0A4B4C8E60990FE7ACD3A6

Трајановски: Вардар не смее да биде топовско месо

Наша цел е да го застанеме клубот на цврсти нозе, а потоа да го оставиме да функционира самостојно, затоа и за настапите во Балканскиот куп мора максимално да е подготвен, истакнува градскиот татко

http://vecer.com.mk/?ItemID=6C3773D9DB0A4B4C8E60990FE7ACD3A6
Се збори дека идната година град Скопје требало да има многукратно поголем буџет,за да даде многу повеќе пари во Вардар.Слушав нешто 66 милиони денари ли беа не сум сигурен.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom