Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ova seriozno deka od "centar" momentalno nema navivaci vo komiti? Ako e taka jas se si mislam deka prvata podobra sezona za Vardar ce gi ima vo golem broj!

Стандард е тоа така, па тек кога ќе почнат сите манекени и политичари да го сакаат Вардар кај ќе ни биде крајот... :) Кога има пари секој клуб е убав, кога нема сите мочаат врз него.

Еј што ви значат паролите ? кој се тоа предавници за кого е наменнета и со која цел ?
потоа таа другата односно тоа покривното исто такво имавте и во Битола пред некој сезона зошто сега пак слично што исто целта и на таа парола ?

Хајлајтс од натпреварот.
Не ми се верува какви голови сме примиле.....

Ako saka FFM barem nesto da ostane od ligava neka ni gi vrati tie 3 boda sto ni gi odzema,gledam ovie Skopje 2 gola gi dale vo 88 i 90 minuta :zid:

--- надополнето ---

Stvarno igravme slabo,ali neznam koja e logikata da se namesti za da izgubime:toe:!

Зата ми е невероватно сомнително, ваква слаба игра на Вардар немаше ни пред 3 сезони кога останавме само со младинците

Него остај ти тоа, што праиме со твојот Интер :D

premnogu somnitelni golovi,ama zasto taka ne mozam da sfatam,osven ako veke imaat nekoe soznanie za prosiruvanje na ligata

Исто и јас се прашувам дали некој знај дека ќе се проширва лигата или што е работата :toe:
Но како и да е ќе видиме уште по некое коло ако се откажат вардар тогаш значи вистина ќе има проширвање :vozbud: има мубаети ама мене се уште не ми се верва но сепак дај боже оти нас ништо не не спасва :kesa:

За жал најголемите населби Аеродром и Центар од веќе познатите причини не даваат ни 10 членови заедно...
Но затоа под другите населби се живее за вардар. Нема населба од кај што нема барем еден член на утакмици...
Ова ме радува, наредна сезона мора да згрмиме уште појако!
Иначе бевме околу 400 Комити, а на цел стадион имаше накај 1 000 души...
Абе каков Центар, не ме заебавај. Се се шминкери тоа, со чест на исклучоци. Одувек најмалк процент на луѓе имало од таму, па дури и во ЦПБ нивниот број е минорен. Одсекогаш се знае од каде доаѓале најголемиот број навивачи во Скопје, четирите Карпоши и Аеродром. Башка што Центар е далеку од најголема населба во Скопје.

Абе каков Центар, не ме заебавај. Се се шминкери тоа, со чест на исклучоци. Одувек најмалк процент на луѓе имало од таму, па дури и во ЦПБ нивниот број е минорен. Одсекогаш се знае од каде доаѓале најголемиот број навивачи во Скопје, четирите Карпоши и Аеродром. Башка што Центар е далеку од најголема населба во Скопје.
Абе јас сум од Центар па идам на утакмици :kesa:
Од центар и во ЦПБ не ги има многу сега,во Комити уште помалку.Од мое маало само јас и уште еден идеме редовно,а уште еден иде ретко,се појавува понекогаш.....другите кур.А ние 2-3 сме 20-30% од сите од цела општина Центар што идат на утакмици на Вардар за жал.Знам некои дечки на кои не им се иде на Вардар бидејќи не им се седело со Аеродромци на иста трибина:kesa:
Башка копиљаната од мое маало ја слушам секој ден пее нешто од ЦПБ песни,така да ни меѓу копиљаците нема некои што идат..............
Иначе за Аеродром......па баш дека и они даваат некоја бројка не,фураат ФА филм претежно тие.Башка Центар е една од помалите општини според бројот на жители во Скопје,а Аеродром мислам дека е најголема.Центар 45 000 мислам дека има,Аеродром 72 000.

Абе јас сум од Центар па идам на утакмици :kesa:
Од центар и во ЦПБ не ги има многу сега,во Комити уште помалку.Од мое маало само јас и уште еден идеме редовно,а уште еден иде ретко,се појавува понекогаш.....другите кур.А ние 2-3 сме 20-30% од сите од цела општина Центар што идат на утакмици на Вардар за жал.Знам некои дечки на кои не им се иде на Вардар бидејќи не им се седело со Аеродромци на иста трибина:kesa:
Башка копиљаната од мое маало ја слушам секој ден пее нешто од ЦПБ песни,така да ни меѓу копиљаците нема некои што идат..............
Иначе за Аеродром......па баш дека и они даваат некоја бројка не,фураат ФА филм претежно тие.Башка Центар е една од помалите општини според бројот на жители во Скопје,а Аеродром мислам дека е најголема.Центар 45 000 мислам дека има,Аеродром 72 000.
Добро де, јас реков има исклучоци, али воглавно нема некоја претерана бројка. И од увек било така. Од Аеродром има повеќе луѓе што одат на Вардар отколку од Центар, верувај. ФК Вардар е само со адреса во општина Центар, а навивачи има од сите делови на градот, без исклучок.

Да се разбереме Центар навива за Вардар и дел зашто им е еуфорија моментална за Работнички баскет.

Не постои Центар како Центар у навивачкиот свет. Кој е од Центар? Па у Водњанска спаѓа под општина центар, ама сите тие се викаат себе си водњанци. Лојал Фанс е основан у Капиштец ако не се лажам, којшто е општина центар.

Исто така, строг центар, све се тоа старци шо живеат таму. Младиот навијачки свет се бара низ Аеродром, Кисела Вода, Влае, Ѓорче...

И во центар има смена на генерации, не е баш така како што претставуваат некои, има млади дечки кои допрва ќе се докажуваат

Голема е веројатноста дека лигата ќе биде проширена, и тоа се шушка на големо деновиве...
Многу погрешен потег ќе биде тоа на федерацијата, па макар и тоа да значело дека ќе ни биде единствениот спас. Што ќе ни е лига со 16 екипи, кога пола од нив нема да можат да скрпат некаков тим, а ниту пак имаат солидни финансии. Најаслана е лига со 10 екипи и четири кружен систем на натпреварувања. Но суровоста кај нас е што спонзорите инвестираат во екипи без публика и навивачи, па сите екипи кои што имаат некој на кого сатварно му значат неговите успеси тешко дека би се одржувале во една ваква лига...

Инаку, тоа што го пишав за Центар и Аеродром... Не мислев буквално дека нема никој, ама па срамота е што и од моја населба има повеќе луѓе него ли од двете населби заедно...
А во цело Пржино нема ни 150 души на возраст мешу 14-25 години...Цела населба наша е колку едно маало од Аеродром на пример...
Се карав и порано дека ФА уште ќе одат со нас, али признавам се заебав :) Па ако некој чита од ФА (т.е. од оние од форумов со кои тогаш дебатирав) им честитам на предвидувањата. Од тие што одеа од Аеродром до пред една година (а ќе кажам дека барем 100-тина души одеа од таму а дел од нив имаа битни улоги во групата ) сега нема ни 10-тина...
Дали тоа се должи на катстрофалните изданија на Вардар или пак на тоа што преку ноќ решиле дека Вардар за нив е минато тоа незнам...
Ете гледам дека лека полека ги ишкртале и сите графити Вардар по ѕидовите во Аеродром...
Има дел од Центарци што си навиваат за КК Работнички, млади дечки од ЈБТ, а и знаат на дербиња да дојдат на Вардар, ама да доаѓаат редовно малку потешко им преоѓа во навика. Се знае кој се набројни сега. Од општина Кисела Вода има толкава запаленост по вардар што срцево ми се исполнува. Буквално децава од сите населби кои што спаѓаме во оваа општина живеат за утакмици на вардар. Да можеби сега старосната граница е малку пониска, ама за некоја година има да биде.....:)

Сабер не качувај цифри,не бевте повеќе од 250,максимум 300.
Незнам како планираат,ама вака опстанок не се остварува,распоредот е пеколен,барем следниве 3-4 кола.
100% има нешто што ние не го знаеме.

Сабер не качувај цифри,не бевте повеќе од 250,максимум 300.
Незнам како планираат,ама вака опстанок не се остварува,распоредот е пеколен,барем следниве 3-4 кола.
100% има нешто што ние не го знаеме.

Лоша проценка моја, ми се виде дека бевме 400, немав намера да билдам бројка :)
Сигурно бевме накај 300 и кусур...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom