Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку, ропакот Бајлозов попил црвен откако го удрил Никанчевски, а предхотдно овој цел меч го провоцирал за неговата "фамозна" изјава! :bip:

Дечки,у последно време не пишува по весниците нешто многу за Ѓурѓевиќ. Може некој да ми каже кај игра? :)

Дечки,у последно време не пишува по весниците нешто многу за Ѓурѓевиќ. Може некој да ми каже кај игра? :)

Отиде во Ленс. Таму е отиден како слободен играч и ќе биде на проба до Јули... Потоа може да го задржат или да добие шут карта :)
Бтв спремајте се утре за спектакл <3

Отиде во Ленс. Таму е отиден како слободен играч и ќе биде на проба до Јули... Потоа може да го задржат или да добие шут карта :)
Бтв спремајте се утре за спектакл <3

Тешко дека попради глупавиот термин од 16:00 ќе биде спектакл. Требаше да се потрудат барем од 18:00 да играат, сепак многу се на работа до 17:00, во школо итн. Ама тоа не е оправдување, може да се постигне, еве кој ќе кидне јас ќе дојдам да го оправдам! :pos:
Важно јас сум таму, пошто и онака како тазе дипломиран немам обрски, а не дека и пред тоа нешто ме спречувало, како и да е, идеме неколку души од Лисиче. Едвај чекам, имам некое чувство позитивно за утре! :vozbud:

Градските ривали со силни мотиви за триумф

1D9A858C8591B24AAEE9D31F1235F17B.JPG

Со максимално силни мотиви за триумф, докажување на квалитет, престиж и бодови градските ривали денеска ја очекуваат 37. меѓусебна битка за освојување на арената "Филип Втори Македонски"

"Вардарците" носат нескриен мотив во себе да покажат дека победата на претходната пролетна средба од пред три недели не беше ниту најмала случајност, иако свесен е и шефот на стручниот штаб на најтрофејниот македонски клуб Зоран Стратев дека секој натпревар носи своја посебна тежина...
"Првиот меѓусебен натпревар на кој победивме оваа пролет е веќе минато. Јасно е дека сега не очекува нова тешка средба, нова епизода која мислам повторно ќе го носи бремето на претходните дерби натпревари на кои секогаш одлучувал еден потег", истакнува Стратев.
На спротивната страна од "Филип Втори", пак, очигледна е разнишаната атмосфера и по оставката на досегашниот менаџер Влатко Костов. По ремито со Скопје Костов се повлече од клупата на "романтичарите" која сега остана за досегашниот негов асистент Горан Петрески, меѓутоа знаат фудбалерите дека густиот натпреварувачки распоред не им дозволува премногу размислувања за се она што се случува во нивниот клуб.

ВАРДАР - РАБОТНИЧКИ
Национална арена "Филип Втори Македонски" во Скопје. Капацитет: 22.000. Почеток: денеска, 16 часот. Главен судија: Зоран Бошков (Неготино). Помошници: Зоран Стефанов (Кавадарци) и Гоце Недев (Кавадарци).
ВАРДАР: Симов, Нено, Бојовиќ, Никанчевски, Ристов, Р. Карлос, Ристевски, Т. Џангаровски, Мојсов, Настевски, Вандаир
Тренер: Зоран Стратев
РАБОТНИЧКИ: Стефановиќ, Тунески, Ќумбев, Стојанов, Станковиќ, Тодоровски, Глигоров, Вујчиќ, Велковски, Андонов, Маневски
Тренер: Горан Петрески

ПОСЛЕДНИ НАТПРЕВАРИ
Вардар - Работнички 1:0
Работнички - Вардар 2:0
Работнички - Вардар 1:1

РАБОТНИЧКИ - ВАРДАР
13 победи 14
9 нерешено 9
14 порази 13
40/49 голови 49/40
96 ж. картони 95

Тешко дека попради глупавиот термин од 16:00 ќе биде спектакл. Требаше да се потрудат барем од 18:00 да играат, сепак многу се на работа до 17:00, во школо итн. Ама тоа не е оправдување, може да се постигне, еве кој ќе кидне јас ќе дојдам да го оправдам! :pos:
Важно јас сум таму, пошто и онака како тазе дипломиран немам обрски, а не дека и пред тоа нешто ме спречувало, како и да е, идеме неколку души од Лисиче. Едвај чекам, имам некое чувство позитивно за утре! :vozbud:

Ajde cestito diplomska koa vise se pofali :)

Ке грми денес на градски,ајде ајде ајде ВАРДАРЕЕЕЕЕ:vozbud:

Ах со времево убаво, тешко дека ќе се собереме многу луше...:)
Ајде уште малку и газиме :icon_mrgr
Ајде, ајде, ајде Вардареееееееееееее, Вардарееееееее Вардареееееееееее :vozbud:

Температура 3 ден имам и ептен болен сум, па затоа не отидов и ете веќе на полувреме губиме 1-3 Маневски хет трик ние израмнивме во 47 од пенал...

--- надополнето ---

Лошо лошо лошо изгубивме со 1-3 дури во 34 минута губевме цели 3 гола разлика за во 47 Вандаир да постигне почесен гол. И како шлаг на тортава Скопје победи со Ренова 2-0. Сега сме во големи гомна....

Ај си викам изгуби Вардар и у кола слушам Скопје-Ренова 2:0 е од ова полошо неможеше да биде :nesvest:

Sea se vrakam,mnogu slaba igra i zasluzeno pobedi Rabotnicki! Nie bevme brojka okolu 350,navivaneto bese dobro iako rezultat ne bese vo nas plan!

Има индикации дека утакмицата беше наместена, ме мрзи сеа да објаснувам што, како и зошто, на крај краева не е ни битно, па нека местат пак пичка им матер нивна...

Лош ден за Вардар.....многу лош.Опстанок на ФК во лигата стана скоро невозможна мисија,а РК го извлече Гумерсбах.....ебате денот ебате.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom