Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Немаат капацитет за нешто големо, сем екс Вардарци да донесат.

Јашаровски, Абдула, Цикарски.. ги дупат у 5 до 12.

Uste ste vo svetot na bajkite osvestete se be, kolku imate bordz vi bega Fico vo Gostivar a vie zborate za klupa ne gledate deka ke odite 4 liga i bankrot tie uste se nadevaat deka ke padnat na bravot madinjata za greota @kano javi se be organiziraj nesto so dedo donco javete se vo Budimpesta

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

E cim ti taka vikas znaci vistina e , sve sto kaza do sea "pogodi" pa i ova .. :lolzz:

Inace toa so bankrotot iako nema da se desi zs na mng im odgovara status kvo, moze samo usluga da ni bide.. cista smetka i za 3 sezoni najvise pak u prva liga bez nikakvi problemi okolu dolgovi i drugi gluposti.

P.S. Do kaj e vasiot "ambiciozen" proekt , kje mestite pak po Makao i Vietnam ili menjate lokacii za ovaa sezona ? :brlav:

Prijatele se cudam i Jovce kako go dogovorija, mng izvikan e Bajo ama ..

Јас не зборувам за нешто големо, туку за играчи што ќе пополнат места. Има млади играчи што може да покријат, не мора да се чека на "ѕвездиве" што не одјебуваат во 5 за 12.

Туку за во напад јас мислам дека ќе го форсираат овој дечково од младинците, Величковски, заедно со Симе.
Можно е и Парталко да игра некаде понапред.
Претпоставувам дека Јовче ќе игра десно крило, Давид Велковски како десен бел, а Симе и Парталко во нападот.
Лево Демир или Керим, со Глишиќ позади него.
Средина со Мицевски и Иванов или Јусуфи.
Одбраната ни е најслаба карика во моментов, пред се десна бековска (нема логика Јовче да го враќаат таму, кога офанзивно ни е еден од најдобрите), па потоа штоперите.
Само на Мишковски и Ристевски сме останати таму, со тоа што мене Ристевски ми е повеќе за десен бек.

Uste ste vo svetot na bajkite osvestete se be, kolku imate bordz vi bega Fico vo Gostivar a vie zborate za klupa ne gledate deka ke odite 4 liga i bankrot tie uste se nadevaat deka ke padnat na bravot madinjata za greota @kano javi se be organiziraj nesto so dedo donco javete se vo Budimpesta

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

goranco kaj nas toa u pravo vreme za 1 min ke se resi. potoa pak ke bideme sampioni.

vie i koga nie sme go doprele dnoto ostanavte jojo klub. realno makedonija gp, e fudbalska velicina za vas a da ne zborime za drugite skopski klubovi.

Јас не зборувам за нешто големо, туку за играчи што ќе пополнат места. Има млади играчи што може да покријат, не мора да се чека на "ѕвездиве" што не одјебуваат во 5 за 12.

Туку за во напад јас мислам дека ќе го форсираат овој дечково од младинците, Величковски, заедно со Симе.
Претпоставувам дека Јовче ќе игра десно крило, Давид Велковски како десен бел, а Симе и Парталко во нападот.
Одбраната ни е најслаба карика во моментов, пред се десна бековска (нема логика Јовче да го враќаат таму, кога офанзивно ни е еден од најдобрите), па потоа штоперите.
Само на Мишковски и Ристевски сме останати таму, со тоа што мене Ристевски ми е повеќе за десен бек.
И тој малиот Божидар може да влезе во комбинација за стартен млад. Се чекаат некој ситни документи и да гу претстават со Десниќ.

Со ограничен буџет коj очекуваш да ти дојде во Втора лига. Сите прво си бараат друго чаре, па ќе го држат Вардар како опција у случај да не им упали ништо...

Грне ќе си форсира формација со 4 назад во одбрана, во средина тројца и еден истурен шпиц со два крилни напаѓачи како поддршка. Така да напред по мое мислење ќе е Симе како класичен, а Демир и Попзлатанов/Парталко како крилни. Затоа викам дека не ја глеам поентата од Десниќ ако викате дека и тој е крилен напаѓач.
За одбрана, овој Абдула токму бил на барање на Грне зашто сака да има стопер со лева нога во тимот, а кој во исто време може да покрие и на лев бек, ама ете Сљога ни го собра пред нос. Ништо чудно „лепотаните“ и намерно да ја минирале целата работа само за да ни наштетат.

Последно уредено:
За одбрана, овој Абдула токму бил на барање на Грне зашто сака да има стопер со лева нога во тимот, а кој во исто време може да покрие и на лев бек, ама ете Сљога ни го собра пред нос. Ништо чудно „лепотаните“ и намерно да ја минирале целата работа само за да ни наштетат.

so sreka neka im e. nikad ne bi sakal shponovi vo ekipata e na pa na klucni mesta. grne neka si najde nekoj drug ili neka izdelka nekoj od decata, na kraj krajeva ako on neznae da napravi defanzivec neka si bara druga rabota.

И тој малиот Божидар може да влезе во комбинација за стартен млад. Се чекаат некој ситни документи и да гу претстават со Десниќ.
bozidar mitrevski e roden na 07.01.2001 i so toa vo novata sezona ne se racuna kako U21 igrac. sekako ako ne smenile nesto. poslednite godini klucen datum bese 15.06.xxxx, znaci za ovaja sezona treba da e 15.06.2001.

Пишува Гостивар 99 % на местото на Ренова во 1 лига , се чека уште официјално да се потврди , ова уште толку ја олеснува работата на Вардар со оглед дека Гостивар купија доста играчи и беа први кандидати со Вардар ...
Да дополнам дека и Вардар Неготино на местото на Гостивар ке играл втора лига , така да ке има гостување во Неготино ..

Ако Гостивар оди на местото на Ренова, а Вардар Неготино во втора лига, тоа би било одлично на навивачки план, а и еден конкурент помалку за прва лига.

tesko mi se veruva deka velickovski vo novata sezona bi bil spremen da nosi pogolem tovar kaj vardar, fizicki se uste ne e dorasnat za toa. trebavte da go soberete damjan masevski od teteks, no nego go sobra sileks (koi imaat dobar skauting). masevski so mene e totalno potcenet, strasno e sto duri kaj teteks ne bese sekogas starter. treba da se vidi kolku golema sansa ke mu dadat kaj sileks, ama deteto spored mene bese eden od najdobrite igraci vo vtorite ligi i na vardar mnogu dobro ke mu odgovarase.

sekako kako sto veke se kaza tuka vo temata so direkten vlez na gostivar vo prva liga mnogu ke se olesni rabotata za vardar, pa timot i da ne se podobri drasticno sepak golema e sansata da se bide vo top 2.

ne znam grne momentalno vo kakvi odnosi e so goran pandev, ama kaj pandevci ima nekolku mladi deca koi se interesni za vardar. mozda ne bi go podignale drasticno kvalitetot, ama kako U21 igraci vardar taka bi imal podobri opcii.

igra kako centarfor i krilo. se uste prilicno neizbrusan, ama kaj belasica veke funkcionirase dobro i postojano napreduva. ima potencijal i ne mu fali ni mnogu za naskoro da bide korisen i vo PMFL.

deka se spomna grne baral stoper koj igra so leva. mada iskreno terziev go nemam prateno mnogu intenzivno, ama za belasica igrase standardno.

ne e nekoe igraciste, ama onaka za sirina/podlaboka klupa.

fizicki se uste mek, no za vo vtora liga e veke korisen. prvata polusezona duri kaj pandevci igrase prilicno standardno, ama realno se uste ne e dorasnat za toj level.

sekako prasanje e dali kaj niv veke gi planiraat cvrsto za vo prviot tim. i sekako prasanje e dali vardar ima interes da zemi nekoj od pandevci na pozajmica.. kako sto rekov ne deka drasticno ke go podobrat vardar, no so ogled na toa sto site se U21 igraci mislam deka bi pomognale timot da bide poisbalansiran.

Полека момци, не се летајте безпотребно во врска со дилов меѓу Ренова и Гостивар. По кој критериум ние останавме пред 10 години во Прва лига да си бидеме искрени пред себе!? Гостивар што сака нека праи. За Вардар се надевам дека прв и последен пат ќе остане забележано дека на таков начин покушавал да избори/задржи прволигашки статус. Ние мора да стегнеме заби, да изиграме мушки сезонава и да се избориме за враќање во Прва лига на зелениот терен. Доста ни е од циркуси ко тој со Миравци... уште еден не ни треба!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom