- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.351
- Поени од реакции
- 15.630
Грешка си за муабетов, инфраструктурата си е врзана со клубот, може има исклучоци.pamtam deka toa go imas kazano, no jasno e deka nemase se toa da go napravi da morase da bide oficijalno del od FK i toa da ne mozese da go smeni. retko koj e tolku glupav da vlozi mnogu pari i posle da go izgubi objektot. i vo PL nekoj sopstvenik ako gradi stadion si znae deka toa e ustvari negov objekt i moze da go sitne ili izdava, a posebno da go prodade klubot.
drugo e infrastrukturata pravno da e cvrsto povrzana so eden klub, ama toa voobicno e slucaj samo koga infrastrukturata e izgradena so pari na opstinata ili drzavata.
Емирати на Арсенал е кај нив, имаат средства со набавна вредност од 600 милиони фунти, тоа е вклучително со стадионот.
Кога ќе дојде ред за продажба Арсенал ќе си оди заедно со Емирати, никој не сака да му остане празен стадионот ниту некој сака да купи клуб ако остане без стадион бидејќи после киријата ќе му ја определува друг а не може да игра на нисколигашки терени. Ова е во развиен свет.
Назад на Вардар, доколку Самс се обврзал на 1.5м и со тие пари вложил во инфраструктурата тогаш треба да остане на клубот, во спротивно треба да ја продаде на следниот.
Мене да ме прашаш, очекував или пак повеќе бев за да го среди/обезбеди Вардар на долг рок од аспект на младинска школа, на услови за тренирање, на костур на тим, и слично.
Вардар имаше доста преплатени и сумљиви играчи, и за тоа не е Самс директно крив, туку тие во структурата на тимот.
А и што очекуваш од клуб кај што се вртат милиони евра а нема Финансиски директор.