Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Шу прајме со столчињана. :pos:
Оваа другата трибина цела е покриена ???

Ednata e celosno pokriena, drugata ne.
Kako i da e ke bide dosta zesko bez razlika na toa sto e pokriena, voda obavezno da si zemete pred vleguvanje na tribina..

Велковски и Стојков тренираат со полна пареа индивидуално на теренот во Аеродром кај салата. Даре делува дека е се во ред со него, така да ќе биде во комбинација за вторник.

Велковски и Стојков тренираат со полна пареа индивидуално на теренот во Аеродром кај салата. Даре делува дека е се во ред со него, така да ќе биде во комбинација за вторник.
А што е со Џигаури, ќе игра? Не знам кога се повреди тој и каква е ситуацијата со него, нигде нема инфо колку е повреден. А Стојков воопшто не е ни пријавен за во Лига на Шампиони, така да не прави многу разлика дали е фит или не, сигурно нема да биде во комбинација за реваншот (уствари не ни верувам дека бил повреден туку не рачунаат на него).

А што е со Џигаури, ќе игра? Не знам кога се повреди тој и каква е ситуацијата со него, нигде нема инфо колку е повреден. А Стојков воопшто не е ни пријавен за во Лига на Шампиони, така да не прави многу разлика дали е фит или не, сигурно нема да биде во комбинација за реваншот (уствари не ни верувам дека бил повреден туку не рачунаат на него).

Мислам дека имаат право на една измена во првичната пријава, така да не би го отпишал Ацо. Он со сигурност тврдам дека еден од зицерите ќе реализираше, има сенс и њух за гол. Како и да е, муабетот повеќе ми беше за Даре.
За Џаба немам инфо, ама мислам дека нема проблеми он, изоставен беше од тактичка причина, предност им се даде на Шиле и Дамир.

Ednata e celosno pokriena, drugata ne.
Kako i da e ke bide dosta zesko bez razlika na toa sto e pokriena, voda obavezno da si zemete pred vleguvanje na tribina..
Вода од надвор не пуштат, се продава внатре на стадион, чаша комуналка 30 денари.Исто така не се пуштат железни монети, во зависност од тоа кој ти се погоди на врата како обезбедување.

За Џаба немам инфо, ама мислам дека нема проблеми он, изоставен беше од тактичка причина, предност им се даде на Шиле и Дамир.
Епа Вардар објави дека ради повреда отпаднал од комбинација (бар така им беше официјалното образложение), и воопшто не ни отпатува за Шведска, он и Даре останаа во Скопје (исто и Стојков и Петковски кои не беа пријавени). А за Ацо - јас колку што знам нема право на додавање играч, односно тек за следното коло евентуално може да додадат некој. А и да имаат право да го додадат, искрено не верувам дека Седло рачуна на него оти да рачунаше на него како опција мислам дека веќе ќе го пријавеа од старт, и онака ништо немаше да ги кошта тоа и и јас мислам дека немаше да биде на одмет да ги додадат и него и Петковски чисто да стојат како опција, макар и да не ги земат на крај во состав.

Во моментов се 7, што значи има можност за уште еден плус.
Да се прашувам јас, Вардар треба да се ослободи од Балотели и Новак.
Рака на срце, ќумбето постигна 11 гола, но од друга страна со онакви соиграчи во офанзива, најмалку 30 требаше да ги има. Играч со лимитирани способности.
За Новак исто така не гледам по кои критериуми отскокнува од останатите, и неговото место не е толку дефицитарно, и многу лесно може да се покрие со некој домашен играч.
Вардар мора да размислува посуштински и местата на странци да ги попунува, таму каде што е неопходно, односно каде не може адекватно да се засили од домашниот пазар.
Убаво сум пишал за Балотели уште пред извесно време. Од него голгетер не бива.
И не знам од каде разлог за оптимизам кај некои тука пред реваншот. Вардар у задњи пола саат личеше на распашана команда, а Малмо со огромна леснотија стигаше до нашиот гол. Добро е што тие останаа без нивниот прв напаѓач Розенберг, кој и на 35 години е класа играч за екипа ко нашава, иначе многу веројатно дека со него во тимот, можеше да има поинаков епилог на крајниот резултат.
Ако го занимаше Самсоненко малку повеќе ФК Вардар, сериозно треба да се запраша што работеле стручниот штаб и играчите 3 недели во Австрија, по прашањето на физичката подготвеност, затоа што добар дел од мечот се влечеа како црева по теренот. После она за нив, пеколно темпо, очигледно ќе им треба 3 дена да се вратат во нормала. Да се надеваме дека поради жештините, Малмо ќе нема да можат да наметнат такво темпо и во Струмица, зашто во спротивно, лошо му се пишуе на Вардар...

Според мене Болотели не е класа, но може да пројде, некој од вас мислат дека ова е фифа(менаџер) па ќе си доведеш играчи кои сакаш, и ти исти ќе направаат огромна разлика.. Се гледаше дека може да играме да држиме топка, проблем беше во инструкците од Седло, ја враќаме назад топката, они ни прават добар пресинг, топката иде до Гачевски кој ја пуца напред.. Според мене имаме квалитет да изиграме поубаво за око, но треба некој да ти даде инструкции како ќе играш, ако играта не се одвива по план постојат замени. Правиме некој пресинг на нивната половина тие со три додавања веќе се на нашата половина, играчите од среден ред и одбрана разлика од неколку метри а се браниш.. Тактика што да ти кажам. Имаме поволен резулатат, но играа немаме, дај боже да пројдеме во тоа трето коло, да се издигне малку клубот, иако во истиот има многу нејасни работи, и многу работи не се на потребно ниво, но сепак за наша лига се доволни, за европа требаа многу многу работа, но пред се и добра домашна лига, и квалитетни стручни лица од млaдинци до сениори, финансиски не може да парираме на други европски тимови од подобри лиги, но може да работиме на созадавање на играчи.

Според мене Болотели не е класа, но може да пројде, некој од вас мислат дека ова е фифа(менаџер) па ќе си доведеш играчи кои сакаш, и ти исти ќе направаат огромна разлика.. Се гледаше дека може да играме да држиме топка, проблем беше во инструкците од Седло, ја враќаме назад топката, они ни прават добар пресинг, топката иде до Гачевски кој ја пуца напред.. Според мене имаме квалитет да изиграме поубаво за око, но треба некој да ти даде инструкции како ќе играш, ако играта не се одвива по план постојат замени. Правиме некој пресинг на нивната половина тие со три додавања веќе се на нашата половина, играчите од среден ред и одбрана разлика од неколку метри а се браниш.. Тактика што да ти кажам. Имаме поволен резулатат, но играа немаме, дај боже да пројдеме во тоа трето коло, да се издигне малку клубот, иако во истиот има многу нејасни работи, и многу работи не се на потребно ниво, но сепак за наша лига се доволни, за европа требаа многу многу работа, но пред се и добра домашна лига, и квалитетни стручни лица од млaдинци до сениори, финансиски не може да парираме на други европски тимови од подобри лиги, но може да работиме на созадавање на играчи.
Па ова е основно правило, кога се браниш се собираат играчите, кога напаѓаш се проширува поставата.

1294-uefa-gi-skrati-potencijalnite-rivali-vardar-go-izbegna-olimpijakos-go-chekaat-seltik-legija.jpg

Освен Легија и Копенхаген, другиве три не се ништо значајно подобри од Малме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom