Фан клуб - РК Вардар

Така е. Иначе кој бил на нашите натпревари во Борис Трајковски во ЛШ против Барса, Псж, потоа дербињата со Металург, и ред натптевари во Јане, знае дека ова денес беше еден обичен натпревар и атмосфера.
1. Четвртфиналето со Фленсбург првата година со Самсоненко во БТ.
2. Осминафиналето со Висла во Јане, поима немам која година беше, кога изгубивме таму многу, 7-8 разлика беше за нив, па тука ги тепавме 11 или 12 на реваншот.
3. Последните 5 минути со ПСЖ во групи исто така првата година во БТ кога се вративме од минус 4 и им извадивме нерешено.

Овие три натпревари мислам дека се пред сите други според мене. Со Металург имаше многу набој ама мислам дека никогаш немало некоја добра атмосфера. Со Магдебург на Кале исто така вреди да се спомне ма да тоа е веќе блиску до она што некогаш го осетиле Битолчани, горнине три моменти се научна фантастика за нив сеуште :D.

Па добро, реално не очекував да загубат колку и да се пумпаше атмосферата таму. Штета што не победија таму, ама и ова е ок. Е сега, ќе мора Вардар да поработи многу сериозно во домашното првенство и сериозно да си ги сфати сите противници, вклучително и Скопје и Радовиш и Металург и Струга. Киксови не се потребни.

a i edna dr rab sto mene mi bode oci a toa e igranjeto na vtorite klubovi ( mislam na tie so 2 ka) ete Vardar izgubi od Pel 2 sosema posteno nema diskusija no dali Ple 2 ke igra isto taka motivirano so Pel 1 ? Dali Var 2 bi igral igral isto kako so Pal 1 ili Var 1? Mn glupo i ne fer reseni ...
Точно! Вториот тим играше мотивирано до максимум против Вардар, а против првиот тим буквално им ја даде победата и загубија 15 разлика. Сфаќам дека тоа беше едно пумпање за да се каже демек ете тие се многу, многу подобри од Вардар во моментот - а врска нема со реалноста.

1. Четвртфиналето со Фленсбург првата година со Самсоненко во БТ.
2. Осминафиналето со Висла во Јане, поима немам која година беше, кога изгубивме таму многу, 7-8 разлика беше за нив, па тука ги тепавме 11 или 12 на реваншот.
3. Последните 5 минути со ПСЖ во групи исто така првата година во БТ кога се вративме од минус 4 и им извадивме нерешено.

Овие три натпревари мислам дека се пред сите други според мене. Со Металург имаше многу набој ама мислам дека никогаш немало некоја добра атмосфера. Со Магдебург на Кале исто така вреди да се спомне ма да тоа е веќе блиску до она што некогаш го осетиле Битолчани, горнине три моменти се научна фантастика за нив сеуште :D.
Првата утакмица дома со Пик Сегед,2019г четвртфиналето би рекол дека влага истотака у тој ранг...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Првата утакмица дома со Пик Сегед,2019г четвртфиналето би рекол дека влага истотака у тој ранг...

не ми текнува само дали на овој натпревар имаше нешо парола со вулкан

Sent from my iPhone using Tapatalk

Читам и слушам многу коментари дека натпреварот бил наместен, судиите биле платени и сл.
Чисто онака ме интересира кое е вашето мислење околу ова ?

Таа страва беше и од навивачки аспект и од тоа како фраерски ја изиграа момците утакмицата а клубот во тие моменти беше пред згаснување.
Исто врв атмосфера првата со РНЛ во Јане, кога Ларсен се крстеше.

Појака атмосфера имаше на Кометал - Мец пред 20-тина години (башка финалето со Херц). Дете бев, крцаше салата во Кале, тепаше Кометал со нешто ситно, си отидовме глуви. И ова беше женски ракомет плус. Не знам зошто во Битола мислат дека измислиле топла вода со навивањето и дека таму се навива. Ок е, треба да има атмосфера и навивање. И супер е тоа, така треба!! Нема да седиш ко Швеѓанка со ѕвонците да шлапаш и тапши-тапши-танана да правиш цела утакмица...

Никој никогаш нема да ја надмине атмосферата против ПСЖ во Борис 2013 година.

За малку од готово вересија, до 40 минута бевме одлични, читавме нивни напади, одбраната добра, нападот уште подобар, Гаџа одличен… Малку кога не фати замор почнавме да паѓаме, нереално дури и зачудувачки лошо судење од Славе и Џоле како да беа со намера досудени неколку апла лоши одлуки али џабе е се кога гревовите ни така не можат да тепаат… 2,3 засилувања, Дејвис/Зорман било кој од нив тренер и на пролет лабави +5 во Скопје, па после нека си свиркаат и нека се палат на тимови од рангот на Аек и Татабања што ние во Јане би ги мавале како од шала со 10 разлика… Се на се, фала им на забавата, време е да не олабават од ракомет до Март/Април, па здравје да се напалат уште еднаш пред да ни гостуваат…

Ja se sekjavam derbi so Metalurg u Boris, atmosfera naelektrizirana koska. Togaš potpišaa za Žrk Radičevič i ne se sekjavam dali Lekič ili Penezič i bea u sala. Znači kakva reakcija imaše Radičevič toa beše presmešno. Devojkava se vrteše po luge onaka gi gledaše u stil dali e ova normalno. Ludi vreminja. Tie natprevari so Barsa, Psg, Flens vo Boris bea kompletni spektakli od navivanje do koreografii.Nenadjebivo.

Сега за титула на Вардар му треба барем една победа во дуелите со Еурофарм, нормално под претпоставка дека нема да изгуби некоја против останатите.
Голема работа заврши овој бод денес. Во Скопје немаат шанси со нас!

Голема работа заврши овој бод денес. Во Скопје немаат шанси со нас!

ni vo bitola... denes radi sitnici ne ja zatvorivme ovaa na 10 min pred kraj
Автоматски споено мислење:

Читам и слушам многу коментари дека натпреварот бил наместен, судиите биле платени и сл.
Чисто онака ме интересира кое е вашето мислење околу ова ?

Ako ova bilo namesteno zasluzuvaat oskar. Realno cista utakmica si bese, imaa pomos od sudiite i da sudiite moze deluvaa na rezultatot ali da se namesti ova i da ispadne vaka e ludilo. Nema sto da se zameruva, seedno bese denes dali neresno dali +30, izigraa kolku sto trebase i toa e toa.

Последно уредено:
До крај на првенството играме со:
Бутел дома (19.12)
Металург гости (февруари)
Пролет дома
Прилеп гости
Еурофарм 2 дома
Тиквеш гости
Струга дома

Треба да се потстегнеме за некои натпревари, да не си дозволиме да правиме од готово вересија. Пред се' кај Металург и Тиквеш на гости. Убаво ќе беше да играме со умрениве во декември, додека се распад систем, вака оставаме простор да се консолидираат и да ни замрсат сметки во Автокоманда во февруари. Се надевам дека дополнително ќе се засилиме на полусезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom