- Член од
- 6 мај 2021
- Мислења
- 705
- Поени од реакции
- 1.290
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа беше тешка брука, кога ни свирна пасивна после 20 секунди напад. Ама "пријателиве" викаа дека се е на нивна страна, освен судењето.Ова ќе ги боли шурите уште долго.
Извадивме максимум за услови во домашно првенство, кога мора во состав да бидат Карапалевски, Мишевски, Крстевски... па мора пола постава да игра 56-57 минути.
Здебеленине судии послаб натпревар немале одамна. Иста ситуација на влез за нас свират пробивање, а за нив враќаат на 9 метри, Периќ со цела рака потпрен во шестерец фаќа одбиена му признаваат гол, после 3-4 неуспешни пробиви не им креваат рака, нас пасивен после втор обид...
Како и да е, паузава е добредојдена за мало ресетирање со тренер, централен и будење на Столе, Џомба, Кудуз и слични заспани ликови.
Самото присуство на Борко на терен дава таква аура која значи минимум 20% подобра игра во одбрана, така да оправдана одлукаГолема грешка што го остави Борко 60 минути да брани, многу порано ќе ја решевме оваа со Томовски на гол.
Се сложвам тоа со ограничени странци е најголема глупост ...Логиката за Борко претпоставувам беше искуството и авторитетот. Можеби не делува така од страна, но има голем авторитет во соблекувална и на терен. И тоа не е само во Вардар, туку секаде каде што има играно, барем од муабети што сум ги слушал од негови соиграчи. Изиграл еден куп натпревари од овој тип во својата кариера.
Мечов е само доказ дека сега кога се вративме во домашното првенство, клубот е приморан да ја смени својата концепција. Дефицитот на домашни играчи ни прави голем проблем, а од наредна сезона ќе ни прави уште поголем проблем кога место 8 ќе бидат дозволени само 6. Битолчани го увидоа тоа уште пред неколку сезони и повлекоа потези. Плус, се наоѓаме во ситуација кога финансиските средства ни стануваат многу ограничени во споредба со претходни години.
Не знам како, но Михајло е на потег.
Мислам дека моменталните ограничувања (како и она кое ќе стапи на сила следната сезона) се пререстриктивни. Ајде можеби бројот (8) и не е, ама 5 од нив да мора да бидат репрезентативци на земја која е меѓу ТОП 15 според ЕХФ и да имаат минимум 10 настапи за А-репрезентацијата на својата земја во последните 5 години мислам дека е too much!Се сложвам тоа со ограничени странци е најголема глупост ...
Не можи да се прат две екипи една за во странство , една за во првенството...
Инаку за домашни играчи има кај да играт , мора да се најди друг начин да се регулира то..
Ама сега со Лазаров и Муакетов и Вардар и Пелистер моментално , а и во иднина некој друг клуб ако излези со поголеми вложувања ќе биди проблем .
Сериозно следната на 6 се намалува?Логиката за Борко претпоставувам беше искуството и авторитетот. Можеби не делува така од страна, но има голем авторитет во соблекувална и на терен. И тоа не е само во Вардар, туку секаде каде што има играно, барем од муабети што сум ги слушал од негови соиграчи. Изиграл еден куп натпревари од овој тип во својата кариера.
Мечов е само доказ дека сега кога се вративме во домашното првенство, клубот е приморан да ја смени својата концепција. Дефицитот на домашни играчи ни прави голем проблем, а од наредна сезона ќе ни прави уште поголем проблем кога место 8 ќе бидат дозволени само 6. Битолчани го увидоа тоа уште пред неколку сезони и повлекоа потези. Плус, се наоѓаме во ситуација кога финансиските средства ни стануваат многу ограничени во споредба со претходни години. Проблемот е што квалитетни домашни играчи има навистина малку и истите тие настапуваат за странски клубови или во Битола. Како не знам, но Михајло мора да смисли нешто.
Дај не биди наивен, па Лазаров и Мукаетов сами си ги токмат правилата за РК Алкалоид, да се намалат странците во Вардар и Пелистер и они да бидат поконкурентни во брзо време. Многу подло игра Кире, ама нека му е.Се сложвам тоа со ограничени странци е најголема глупост ...
Инаку за домашни играчи има кај да играт , мора да се најди друг начин да се регулира то..
Ама сега со Лазаров и Муакетов и Вардар и Пелистер моментално , а и во иднина некој друг клуб ако излези со поголеми вложувања ќе биди проблем .
Pogolema glupost amin, da sme Francija,Ger pa da razberam da forsiras domasni igraci vaka... a i edna dr rab sto mene mi bode oci a toa e igranjeto na vtorite klubovi ( mislam na tie so 2 ka) ete Vardar izgubi od Pel 2 sosema posteno nema diskusija no dali Ple 2 ke igra isto taka motivirano so Pel 1 ? Dali Var 2 bi igral igral isto kako so Pal 1 ili Var 1? Mn glupo i ne fer reseni ...Се сложвам тоа со ограничени странци е најголема глупост ...
Јас ова го зборувам веќе некое време со другари. Уште пред 2 сезони кога стана извесно дека првите две екипи се враќаат во домашното првенство почна да ме мачи. Втори тимови треба да се укинат, поточно тимовите да смеат да имаат втора екипа доколку сакаат, но таа да не смее да настапува во иста лига со првата. Така е решено во стотици спортски првенства низ светот, во фудбал, кошарка, ракомет и др.Pogolema glupost amin, da sme Francija,Ger pa da razberam da forsiras domasni igraci vaka... a i edna dr rab sto mene mi bode oci a toa e igranjeto na vtorite klubovi ( mislam na tie so 2 ka) ete Vardar izgubi od Pel 2 sosema posteno nema diskusija no dali Ple 2 ke igra isto taka motivirano so Pel 1 ? Dali Var 2 bi igral igral isto kako so Pal 1 ili Var 1? Mn glupo i ne fer reseni ...
Да, од сезона 2022/2023.Сериозно следната на 6 се намалува?