Прв натпревар да го пропуштам на Вардар во ЛШ и приморан да го слушам Перо, верувајте кобник е човекот, кога Вардар отиде на +2, Перо: Итаааа Вардар на првото место, Вардар е спремен за Ф4, па зашто да не и финале

и што се случува Веспрем прави акција и дава гол и после сите знаеме што се случи, уста да го заболи со неговото драматично коментирање.
Што да се каже за натпреварот, штета го имавме натпреварот во свои раце и сами се победивме. Да станува збор за некоја млада екипа составена од голобради ракометари па немале исксутво, па да дозволат така лесно да го изгубат натпреварот ќе сфатев, но вака по вторпат да се случи не знам што да кажам.
Раул потворно истата грешка со тајмаутот, 7-8 технички грешки уште во самото прво полувреме, многу е за ваков натпревар, на крај завршија со некаде 15 тех. грешки.
Во прво полувреме не скинаа со нивната цврста одбрана, нашиве очајни беа, на неколку пати Илиќ им се залетува место да го блокираат се тргаат, чиста среќа е што првото полувреме губевме со 1 гол.
Второто полувреме слична приказна како со Рајн Некар, заигравме поцрвсто во одбрана, во нападот посконцертирани и го свртевме резултатот, но некои наши грешки и немањето среќа го однесе натпреварот во друг правец.
Морам да го издвојам Лацковиќ. Тој ми е човекот кој гине на секој натпревар иако се сомневавме во него сепак до овој дел од сезоната според мене ми игра доста пожртвувано. Вчера изгина се до моментот кога не се повреди,т.е. лошо падна како да изгуби воздух човекот.
Дибиров ми е човекот коој некако ми игра сеуште променливо и играч кој можеш слободно да го типуваш колку ќе промаши пенали на еден натпревар, даде мислам еден гол, другото шутираше од неизградени позиции или директно во голман. Можеше Марковиќ барем 1-2 напади да изигра.
Ќе се навратам пак на Раул, ако претходните натпревари ги ротираше сите играчи овој натпревар остана закован на прва постава со мали измени. Прибак и Лазаров мислам дека требаа да добијат повеќе шанса не се до толку неискусни да му се невиди за да не можеш да се потпреш на нив.
Да не го заборавам и Душебаев и тој како Дибиров топло ладно, еден натпревар ќе изигра одлично, следниот просек или очајно.
За одбраната се гледаше дека фали Иле, но фали бе и Кукоски како резервна опција да си го имавме, но ние си го шитнавме

.
И секако принцот од Мостар Карачиќ

кој после слабиот почеток на сезоната се врати во посакуванта форма, на свој грб го понесе цел тим во второ полувреме и мислам еден од позаслужните што се сврте на момент натпреварот во наша полза.
Ништо не е загубено одиме понатаму, типувам дека следниот наптревар Штербик ќе има свој ден и дека им вадиме бод на нивни терен.

Сакам да ја искоментирам публиката, бре и нашава стана како на металург, кореографијата со најлоните низ цела салаа издржа само 4 СЕКУНДИ и ги даваат во кадар фрлаат најлоните и се фаќаат за телефоните

и барем на тв освен Ајде Ајде Вардаре не ги слушаа и не се водеа по Комити туку кога свират кога молчат. Се бара организирано навивање го има па слушајте ги барем оние ај да ги кажам полесните песни и водете се по нив.
Да не ја зборам и ложата, цела џет-сет мизерија со телефоните, и немо гледање на натпреварот.
ЦЕЛА ЛОЖА ПЕДЕРИ!!! (не се однесува на ракометарките кои беа таму

)