Затоа што лошо шутира пенали и промаши еден на овој натпревар. Вардар нема класа изведувач на пенали.
Штербик денес беше просечен, имаше помалку од 15 одбрани што неминовно водеше до пораз, како што и напоменав на неколку пати во претходните постови.[DOUBLEPOST=1416101863][/DOUBLEPOST]
Да го гледаше ти Чема во прво полувреме со неговите чекори и пробивања немаше вака да збориш. Како го спореди прво со второ полувреме кога не си го гледал првото?

Исто и одбраната на Вардар не си ја видел во првото полувреме. Промашувањата на Сулиќ не си ги видел а и на Нилсен во клучен момент. Си очекувал на овој меч повеќе голови,

па види само минатата сезона колку голови по натпревар примаше Веспрем? После анализата била за лајкој, па нормално, кога и тие што ти дале лајкој ништо ни разбрале ни виделе......
Ти реков дека не заслужуваш да ти реплицирам,а и не сакам да им ја расипувам темата на други клубови како тебе,ако имаш нешто против мене слободно пиши ми приватна порака,немој да ги ебаваш сите ракометни теми....
Аман бе Васе(најверојатно си ти,како ти беше никот навремето,Пипиу something

,ако не си извини однапред,ама мислам дека си ти,таман кога го снема него ти изникна во етерот,шо не е нималку случајно

)...

,од цела игра на Шема и пикерите на Веспрем во тоа се фати?Секоја чест....

Па 34 години е Шема,играше речиси 50 и кусур минути,ќе има некоја грешка...
Не беше мотор на екипата?
4 од 5 шут,даде клучни голови кога се решаваше мечот...
Кога во второ не се виде ниту Илиќ,ниту имаше простор за Зајц....
Речиси сам го носеше нападот на Веспрем,асистираше,изнудуваѓе исклучувања...
Пикерите промашиле,ете промашија па шо?(ете и пречка погоди Нилсон на крај па шо),можеби промашиле нешто,ама двата заедно дадоа 5 гола,и направија големи проблеми на одбраната на Вардар...и се едни од најзаслужните за победата...
И Васе,за разлика од тебе шо само се инаетиш со сите и солиш памет јас барем се трудам да ги заживеам ракометните теми,со малку подолги постови од твоите "експертски анализи" кои се состојат во две три реченици
инает,во стилот
АБЕ СЕ Е ДО ШТЕРБИК,АКО ИМА ДЕН ШТЕРБИК ЌЕ ТЕПА ВАРДАР,ТОЛКУ СЕ Е КАЖАНО..
Ете немаше свој блескав ден Штербик како шо се навикнати сите да гледаат,без придонес од лев бек(со само 1 гол на Горбок),со рековалесцентен Душебаев,со Дибиров кој беше тивок цело второ полувреме,со расположен Миклер на спротивна страна,со еден куп технички грешки кои не се типични за Вардар и пак Вардар беше на чекор до победа шо говори дека екипата е доста силна..
И покрај се ќе победеа,ако погодеше од пенал Брумен,значи не зависи екипата само од Штербик,така Васе?...

Ако седниш малку подобро да го прочиташ постот шо го напишав пред некој ден ќе видиш дека многу работи погодив од играта на Веспрем,за разлика од твојата кратка,децидна,одлучна анализа дека
СЕ Е ДО ШТЕРБИК,ФАЛА ПРИЈАТНО...
И околу головите,32 гола прими Веспрем од Мевдеди,29 од Монпеље,единствено со РНЛ и Цеље беа под 25 примени гола..
Вардар на домашен терен даде 28 гола со РНЛ,23 гола се далеку под нивните можности и тешко дека ќе одиграат уште еднаш ваков меч со толку малку голови од нивна страна на домашен терен...
Сигурно ниту Веспрем самите во најдобрите пресметки не сметаа дека ќе примат само 23 гола на гости од Вардар...
Ама важно ти ми ја споменуваш ланската сезона на Веспрем?

Добар пример...

Кога беа во група со аматерите СТ Петерсбург,со еден Загреб кој не беше на нивото кое е денес,група смрти,баш како оваа...
Ок е,добра споредба продолжи така....

(па не е ни чудо шо сите те мајтапат)...
Добар си добар си,да не си ти многу работи ќе останат нејасни во ракометните теми....
И не ми реплицирај за џабе зошто во иднина нема да добиваш никакви одговори,и не ме означувај повеќе,немам намера со тебе да дискутирам,и да расипувам теми...
Однапред се извинувам на фановите на Вардар шо избегав од темата и се расправам со тебе,ама морам да разјаснам некои работи за во иднина да не доаѓа до спамирање од моја страна...