Фан клуб - РК Вардар

Ќути исто и мене ми се врати утакмицата со Данска :pos:

Си викам премија е нерешено ако треба и со две раце држете ја топката само да не ни ја украдат и направат некоја контра.. :icon_lol: Мада мислам дека и да се случеше такво нешто Столе ќе влезеше во терен и ќе го лупнеше од земја несреќникот :icon_mrgr:

Иначе не личиш толку на некое хулигнаиште не се секирај и мене ми брцаа во патика со Партизан :icon_mrgr: не знам што им е филмот :cautious::pos:

И морам уште ова. Тоскиќ, браво мајсторе. Даде три гола во напад, отвораше простор за останатите и играше фантастично во одбрана. Мора да му се оддаде признание.

Јас бев повеќе за Абутовиќ во завршните минути да изигра наместо Тоскиќ.Баш поради него и Карачиќ паднаа тие 2 гола кога ни се вратија педерите.

Ќе коментирам утре со оладена глава, а сега само ќе пејстам што пиша црногорскиот портал за ракомет, handballme.me: Nikad jača Barselona sa Karabatićem, Rutenkom, Lazarovom… došla je u glavni grad Makedonije i doživjela atmosferu kakva se ne pamti na rukometnim terenima, a u poslednjim sekundama je i došla do boda zahvaljujući fenomenalnom Šterbiku koji je uspio da odbrani zicer odličnom Karačiću.

Сега се прибирам и стварно не знам што да кажем Вардаре фала ти за прекрасната вечер исто и на комити,иако не сум од ск све освен :cuc::cuc::cuc::cuc:би било сувишно.Па вакавa атмосфера на каков било натпревар у Мк не сум почуствувал,толку се имав наежено тоа е чудо едно.И сега јавнo се извинуам овде што не веруав у овој тим,што сметав дека све изпод 5,6 гола разлика е успех.Па ова беше буквално наша победа,ама ете среќата не не сакаше,Па Дибиров човече за кој стар играч праемо муабет,па тоа е играчиште,страшноооо:cuc::cuc:.Значи не моем никој посебно да издвоим,едноставно ваква ракометна престава у Мк не е запамтена.Мислам дека после оваа игра на Вардар никој,ама апсолутно никој нема право да сумња у овој тим на Вардар.Значи со ваква игра со ваква атмосфера у оваа сала ,може да падна било кој тим.Едино не ми се допадна фрлањето на предмети у теренот,мада до негде беше оправдано.Ма јебеш све, Вардареееее ти со гордост наша:vozbud::vozbud::vozbud::cuc:.

Јас бев повеќе за Абутовиќ во завршните минути да изигра наместо Тоскиќ.Баш поради него и Карачиќ паднаа тие 2 гола кога ни се вратија педерите.

Не можеш да изиграш на врвно ниво во тие моменти. Притисокот беше голем. Се случува.

Море дресчињава се многу јаки, пуштени се во продажба?

Уште нема во продажба и јас тоа чекам.. :( Да почнат да ги продаваат по некоја разумна цена можат 5 000 дресови да продадат и да направат одличен маркетинг...Мораат на ова да размислат..Вардар немал поубави дресови, пак ќе кажам, човек би убил за нив! :D

3000 евра кошта изнајмување на Борис Трајковски за една утакмица....

Па гола вода се тие пари бе.. Ти даваш 3 000 евра за утакмица, а од 1 утакмица од карти знаеш ли колку зимаш ? Да речеме просечно е 200 денари карта од 6000 души, тоа ти се 1 200 000 ден од утакмица ;) Од распродажба на цела сала само за 1 утакмица, можеш да да одвоиш пари за над 10 утакмици ...
--- надополнето: 22 септември 2013 во 05:32 ---
За изнајмување на салата за 10 утакмици******

Фантастично второ полувреме, само 10 гола примени од Барселона. Вардар има феноменален напад, Дибиров и Душебаев се ѕверови, се надевам така ќе се продолжи, малце подобрување во одбрана и ете 1/8 финале. За жал не сум сега во СК да одев на мечот, ама мислам дека после три години, ова беше првото добро навивање во земјава.

Значи со ваква игра со ваква атмосфера у оваа сала ,може да падна било кој тим.Едино не ми се допадна фрлањето на предмети у теренот,мада до негде беше оправдано.Ма јебеш све, Вардареееее ти со гордост наша:vozbud::vozbud::vozbud::cuc:.

хмммммм, незнам од каде и колку таква оправданост да летаат разно разни предмети на терен. разбирам и еуфорија, разбирам и вриење на крв, можам се да разберам, ама да му штетам на клубот кој допрва треба да го покаже Македонскиот столб во ракометна европа, тоа неможам да го разберам. за сите вчера фрлени предмети казната би била негде околу или најмалку 3000 евра, па наместо клубот да плаќа казни нека се стегне уште мааааааалце организацијата на групата, па тие средства нека се пренаменат наместо во казни за комити, поготово во ваква ситуација кога е најпотребно. ова е лично мојата замерка која со години се провлекува кај сите иако неможе да биде идеално ама може да пробаме да одиме кон совршенство, се друго е чиста 10

Океј, признавам.. иако секогаш сум бил оптимист кога е Вардар во прашање.. вчера се надевав дека ќе изиграме храбро, дека ќе се обидеме да им парираме и дека нема да изгубиме повеќе од 5 разлика. Да бевме во друга ситуација можеби и ќе размислував на друг начин. Но се уште имаме тим кој има потреба од воигрување.

И што добивме? Лу-ди-лооооо!!!
Што викаа кладилнициве? Кој бил фаворит за освојување на Лига на шампиони??
Дајте ни бе некој појак!!!

Кога видов дека дури и Џамбо скина неколку шутеви, знаев дека ќе имаме добра вечер. Него, што ќе кажете за Малумбрес?? Човеков функционира 200 на саат. Одличен мотиватор. Како што седев веднаш позади клупата на Вардар во второ полувреме.. Цело време ги бодреше останатите, им покажуваше дека предноста на Барса е достижна и дека се е во нивните глави. Пред да отиде Милиќ да го брани клучниот пенал, му викаше: Ајде Џамбо, ајде!!! :)

Крилата денес беа беспрекорни. Да, утна Тимур на крајот, ама што се погоди претходно? Брумен генијалец, истотака. Остај што игра одлично на десно крило, ама имаше и неколку пробиви од позиција на десен бек кои ги заврши со гол.

Бековите можеа и подобро. Бели и Растворцев не се вклопија во вчерашната партија, но затоа Карачиќ и Душебаев бриљираа. Доколку се остварат шпекулациите дека во декември пристигнува и Дисингер, е тек тогаш ќе имаме што да кажеме. Прибак влезе на кратко, но и за тој период успеа да реализира неколку асистенции.

Пивотите исто така солидни. На почетокот Столе, потоа Тоскиќ, на крајот Чипурин. Постојано градеа простор за бековите и беа исклучително корисни, а Тоскиќ и на три пати постигна прилично битни голови.

И за крај, Зоки Кастратовиќ. Еве и него да му признаам. Повлекувам се што мрчев за него до сега. Вчера беше тактички перфектен, единствено што можеби требаше да го повлече Петриќ порано од игра. Јасно е дека Вујо е и ќе биде наша икона, но мора да му се даде поддршка и на Зоки.

Во среда Минск. Кои се вашите прогнози?

Premnogu zalam sto ne pobedivme, ednostavno morase... ali toa e sto e site mislevme deka ke ne zgazi barsa no potajno vo sebe veruvavme vo uspeh.

U sala drami nevideno, shokovi, i sto uste ne, delirium vo vtoro poluvreme, i nemam sto vise da kazam osven deka ideme na pobeda vo Minsk ma da ke bide premnogu tesko

Samo edno ke kazam..koj ne bese vcera na utakmicata cel zivot ke zali:) zaebi televizija, ona sto se desavase u sala i pet televizii ne moze da go dolovat. Ednostavno takva atmosfera ne postoi vo rakomet. Da , punat sala shvabi i poljaci ama mora da gi molis preku spiker da viknat neso( kao spikerceto na metalurg:):)..Igracite na Barsa posebno gi pratev use koa izlegoa na teren, imaa pogledi nakaj tribina u stilu ,,eh da imame i nie vakva atmosfera:):) E nemate batki, nema ni da ja imate:) da ne analiziram za igrata, prethodno e se kazano. Samo moze da dodadam deka ovoj tim ima samo da raste, i so vakva podrska e tek togas kaj ke ni bide krajot:)! Napred Vardare vo srce te nosam!

Samo edno ke kazam..koj ne bese vcera na utakmicata cel zivot ke zali:) zaebi televizija, ona sto se desavase u sala i pet televizii ne moze da go dolovat. Ednostavno takva atmosfera ne postoi vo rakomet. Da , punat sala shvabi i poljaci ama mora da gi molis preku spiker da viknat neso( kao spikerceto na metalurg:):)..Igracite na Barsa posebno gi pratev use koa izlegoa na teren, imaa pogledi nakaj tribina u stilu ,,eh da imame i nie vakva atmosfera:):) E nemate batki, nema ni da ja imate:) da ne analiziram za igrata, prethodno e se kazano. Samo moze da dodadam deka ovoj tim ima samo da raste, i so vakva podrska e tek togas kaj ke ni bide krajot:)! Napred Vardare vo srce te nosam!

Се сложувам со тебе... Гледав откај фоторепортерите позади голот на Вардар 2ро полувреме... Малумбрес толку многу не мотивираше што дојде обезбедување да не оддели од голманот :D Со ПСЖ ќе биде исто така јако ама не верувам дека ќе биде колку со Барса атмосферава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom