Фан клуб - РК Вардар

Инаку во однос на муабетот за вајлд-карта за втор тим во ЛШ, сега шансите за тоа уште повеќе се зголемуваат со однос на ланската сезона на Металург.

А и да му ебам матер, Начевски беше делегат на финалето, може барем малку да ургира...

Знам дека за ова пишувам у тема за Вардар али нема општа тема за домашниов ракомет да го ебам... o_O

Каква вајлд карта бараш бе па ти??Кога ќе го види ЕХФ циркузов ни вајлд ни бутур ќе ни даде.Со тегнење и со тепање на судии сакаат да ја освојат титулата?Епа гадно се заебаа..Посебно она педерчено Миркуловски што цело време провоцира.

Абе кога ќе ми текне дека судијата се вртеше накај нас и не пцуеше од мајки шајки па што остана со играчиве.Со ова се виде дека ни е селска лигава и за да имаме уште еден противник во Лига на шампиони мора еден сериозен пристап да се има кон сево ова.

Можеби е најголемо дерби на Балканов и меѓу први 5 во светот и разбирам да има малце искри и све тоа,ама тегнење и тепање на играчите меѓу себе јас мислам дека не сум видел на ниеден натпревар во Европа.

Не го оправдувам ниту Вујо и он треба да се смири малце ама му пукна и на него филмот.Незнам како Столе остана мирен при ваква ситуација :pos:

Како и да е титула си е титула и ќе гледаме догодина можеби едно мега засилување кое денес беше на трибина до чика Михо :D

И уште еднашшшшшш.....

Никој како тебе друг
Не го ебе металург
И титула да освоиш
За мене не постоиш

:vozbud::vozbud::vozbud:

И тоа што викаш, дома кога сум стојам пред телевизор, а не во сала или на стадион.:facepalm:

Не реков дека треба да се правиме европски навивачи туку целта на постот ми беше навивањето да биде коректно, на крај краева сите што играа беа македонци или од Ек-Ју државите. :)

Не реков дека треба да се правиме европски навивачи туку целта на постот ми беше навивањето да биде коректно, на крај краева сите што играа беа македонци или од Ек-Ју државите. :)

Навивачите не направија ништо посебно лошо.Играчите се испотепаа меѓу себе,од навивачите никој не влезе.

Единственото лошо што го направија навивачите е што не се повлекоа на трибината за доделувањето на пехари, и се буткаа кој да го фати пехарот.Али тука најголема кривица имаа организаторите a не навивачите. Кога навивачите го поставија тоа вујо мајсторе требаше полицијата да се наредат пред нив и да ги бутнат назад на трибина да почекаат да се смират па да се почне со доделување на пехар.

Честито титула

Па некој наш Македонец е вискок функционер во ЕХФ во одделот за судии, ваљда ќе ургира. Ама не верувам да добие македонска екипа таква привилегија.

Па тој е, Драган Начевски. :)

jyvation На вајдл карта сметам по основ пари и минатосезонски успех на Металург. Ако опнат пари зошто да не им дадат.

Инаку за дисциплината, браво за вас шо не се умешавте у тие моменти и останавте на трибина. Ја реков сеа ќе улетаат и овие и ќе настане досеа невиден куршлус. :icon_lol:

Колку што се криви Металурзите, толку се и од Вардар, толку се и судиите. Каде го најдоа оној со менѓушана за судија да ми је знати, се пцуеше со сите. :pos:

Можеше да се реши лесно, по две минути за Абутовиќ и Миркуловски, а и за Петриќ жолт кој чинам дека се рчна исто пред да настане голем хаос. Вујовиќ ЦЕЛОСНО НЕПОТРЕБНО реагираше така. Немаше никаква причина за тоа, не знам што му се деси.

Али јебига, судиите кај нас знаеме какви се и кон нив нема никаква стравопочит. Лани Наумче исто вака ко Лино трчаше по еден, а денеска и Станиќ и Карачиќ после тоа го повторија истото. Значи немаат реноме судиите кое е морален услов за асален меч.

И во ЛШ се многупати пристрасни, ама ја иди направи го ова таму. Одма ќе пиеш суспензија.

Инаку, кој бил до Михајло, „идниот играч на Барселона“? :D

Сосема ок беа навивачите, по тоа што се гледаше на ТВ. Кога се срчкаа и кога тргнаа накај нивната трибина, си викам сеа сигурно ке рипне некој да му ѕвизне некоја на Миркуловски или на Мојсо :icon_lol:, ама се воздржаа, плус немаше ни предмети фрлено ни ништо...

Каде го најдоа оној со менѓушана за судија да ми је знати, се пцуеше со сите. :pos:

Добар беше Крки, цело време си се смешкаше, го видов пред четири-пет дена со две плави србинки, е сега прашање е кој го частел :pos:

Одлично дерби, честито титула за Вардар ама Вујо со вакво однесување во ЛШ тешко малку. Или ќе седи мирен како попче или ќе јаде тешка суспензија на првата ваква реакција. И покрај тоа што му донесе титула на Вардар, реакцијата беше ниска и срамна. За разлика од него Червар пример ни во кадар не го имаше, седеше мирен веројатно на клупа. Ниско однесување и сосема заслужен црвен картон.

П.С. КОНЕЧНО навивачка група на натрепвари во ЛШ, доста е од 25 души да певуцкаат во сала кога се игра четврфинале. Јас како обичен да кажам поддржувач на спортот повеќе да викам и да се дерам.

Најпрво се зарчкаа Миркуловски и Јовчевски, па Миркуловски и Карачиќ , а Абутовиќ како што видов во ќошот со Ракчевиќ се фатија.

Луѓе незнам што да кажам ... ќе бидам краток... секој навивач да го доживее она што го доживеавме ние денеска а и секој клуб да биде она што е РК Вардар (хемијата помеѓу се што е поврзано со клубот)

Ако се остварат некои шпекулации муабетот репрезентација ќе си го пикнат во газ тие од автокоманда...

ElNinho

Па богами не се гледа само пари и нешто друго се гледа :D

Мора да останеме мирни бе за титула се работи уште ние да улетавме и крај!!

Тој со менѓушата се изгуби тотално колку само лошо судеше еј ццц..:facepalm:
Вујо изреагира така бурно откако му подели црвен картон судијата а пред тоа мислам дека само ги двоеше играчите.

А "будучи играч на Барса" уште не се знае каде ќе заврши за 4-5 дена ќе ја известел јавноста :D
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 23:39 ---

:pos::pos:

Вујо изреагира така бурно откако му подели црвен картон судијата а пред тоа мислам дека само ги двоеше играчите.

Грешиш брат, му влезе у фаца и му се дереше уште додека беше фрката. Ако си бил на трибина, не си можел да приметиш. Јас на ТВ од репетиција видов.

Честито титула,апсолутно заслужено...
Го разбија Металург таму кај шо треба да е најјак,по средина...
Ако не се лажам речиси сите голови беа од бек и пикер...уште еден шамар за одбраната на Металург....можеби на прв поглед 22 гола делуваат одлично за одбраната но сепак премногу лесни шутеви дозволи таа одбрана на Металург,посебно при некои од шутевите на Карачич...
Карачиќ уште еднаш се покажа како човек на одлука,ако функционира тој Вардар има игра,ако не ништо...страшен играч стана под водство на Вујо...
Посебно ме изненади Лазаров,како само смирено изигра,без неговите препознатливи бунари....браво....
За Металург шо да кажам,играа колку можеа,црвениот на Миркуловски ги сече тотално,ја изгубија свежината зошто немаа ротација,пробаа со Мојсо ама не е закрепнат од повредата,сепак таа повреда не е заебанција....
Реално според мене да беше комплетен Металург ќе беше друга песна во лигата,вака беа ептен отепани со повредите...
Но...
Добро кажа и Клинчаров на преносот,Лино мораше совреме да ја уигрува таа екипа без тие клучни играчи,да им дава поголем минутажа на Додер,Батиновиќ,па и на Козла,Левов за случај баш како овај....
Вака,со непланирани повреди на незаменливи првотимци како Манасков,Мојсо...+недоволно залечен Миркуловски,+повредата на Козлина,уште еден многу важен играч во одбрана,а по потреба и напад...+малерот со Гоце+немањето замена за Вугринец кој речиси на сите мечеви паѓа во второ полувреме,едноставно му треба/ше измена...
Лино мораше да мисли на ова,врвна екипа не смее да си го дозволи ова...
Како и да е,и комплетен Металург тешко ќе излезеше со оваа игра на Вардар денес,одамна не изиграле ваква одбрана....
П.С.
Освоија шо освоија титула,другите ја изгубија...
Ама однесувањето на играчите,тренерите е срамно...
Навивачите беа смирени,овие се изглупираа до максимум...
Не личи на реномето на еден Вујо да го брка судијата по терен..шо за жал не е прв пат,сигурно ни последен,едноставно тој е Вујо откачен до максимум,ама ова ќе помини овде,ваков инцидент во Европа и на здравје казната....:)
Еден Ракчевиќ да плука по судија,еден Мојсо да фрла клетви по судијата..резили....
Срамота е ова,можеби се врвни екипи и едните и другите,ама ова не личи на ништо...
Судиите имаа некои грешки,ама реално добро судеа и нема шо да им се замери....
Ова беше срам за ракометот,уште еден доказ дека ништо не сме напрајле,џабе и вложување,џабе јаки екипи кога професионалноста на терен е мизерна....:tapp:

Околу играчите на металург , они тоа го направија се со цел за да влеземе во терен да напраиме проблеми , среќа што ние тоа сето го знаевме и не паднавме на тој трик така да комотно можат да се ебат у гз и минчо и цел тим на металург :) иначе фала за честитките па да ви се врати :)

Титулата е заслужена зашто во Автокоманда го распарчија Металург и таму Вардар си трасираше патот. Другото денеска мизерија како да се играше ова дерби во затвор... На секој меч тепачка бе, со Зомимак, во СЕХА со Металург пак во Калево спортот дно.

Околу играта се гледаше од почетокот дека Металург ќе изгуби.Да не им беа форсирањата на пикер и шутевите на Вугринец од немогучи ситуации ова ќе беше со двоцифрена разлика.Едноставно немоќни беа и тотално инфериорни.

Ракчевиќ беше денес се што постоеше кај Металург.За разлика од нив Вардар и поуигран во нападот,секогаш со идеја,играчите правилно ротирани и дозирани и не се приметува отсуството на ниту еден играч.Вујо одработи мајсторска работа со овој Вардар,ама да бидеме реални многу тешко ќе беше ова да се направи против комплетен Металург.Ама на крајот од краиштата кој ги ебе сами си беа криви за се што им се случи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom