Фан клуб - РК Вардар

Џабе се игра фајнал фор у Германија со театарскине навијачи, нека учи ракометна Европа каде се навива од срце.

Театарско не театарско имаат култура луѓето за разлика од нашиве, денеска ги плукаат Миркуловски, Наумче Мојсовски и други а утре ќе ги бодрат кога ќе играат за репрезентација. Исто и од страна на Металург ќе се испокољаат играчите сега а за некоја недела ќе играат квалификации. :tapp:

Честитки. (y)

Мило ми е што освоивте затоа што имате посебен bromance однос, односно фантастична хемија меѓу навивачите и сите од клубот. Мислам дека оваа титула ви е многу подрага од фудбалската. :D

Секако, успехот е најмногу заслуга на Вујовиќ, кому вакви испади нема да му бидат толерирани во ЛШ, но мислам дека и таму нема да ги прави оти таму судиите не се тие со кои си идел у кафана пред мечот. :noze:

Мене лично да....
Од ФК знаеле многу пати да не разочараат,башка фудбалот е на никакво ниво.РК е клуб кој од цело спортско друштво е најблиску до Европскиот врв (добро де и ЖРК),клуб кој цело време ги става навивачите на посебно место и клуб во кој не можеш да не ги сакаш играчите и тренерот кога ќе ги видиш со кој жар играат.

Колку ми е драго, што конечно добивме едно вакво дерби. Сите тие искри (денеска беа во поголема мера од што треба) му даваат уште поголем шмек на дербито, дефинитивно најдобро балканско дерби, и добро е едно вакво луто ривалство за напредокот во ракометот во Македонија, секогаш е драго, без разлика дали си навивач на Металург или Вардар да видиш играч од Македонија кој игра во спротивниот тим, како игра добар ракомет, како напредува, пошто за 10 дена сите сплотени заедно и Вардарци и Металурзи ќе се радуваме на головите на Стоилов, Мојсовски, Миркуловски.....

Театарско не театарско имаат култура луѓето за разлика од нашиве, денеска ги плукаат Миркуловски, Наумче Мојсовски и други а утре ќе ги бодрат кога ќе играат за репрезентација. Исто и од страна на Металург ќе се испокољаат играчите сега а за некоја недела ќе играат квалификации. :tapp:

Ја не видов да се размаваат репрезентативните играчи, а ебем ти дерби ако нема жар, провокации, страст.
Тоа што го чувствуваат македонските навивачи, ни одблиску не можат да го почуствуваат тие, "културните"

Ја не видов да се размаваат репрезентативните играчи, а ебем ти дерби ако нема жар, провокации, страст.
Тоа што го чувствуваат македонските навивачи, ни одблиску не можат да го почуствуваат тие, "културните"

Види го погорниот мој пост, тотално се согласувам, во нити еден момент немаше судир на наши играчи, сите имаат меѓусебен респект, а ова ривалство е само еден огромен плус за напредокот во ракометот во Македонија

Инаку во однос на муабетот за вајлд-карта за втор тим во ЛШ, сега шансите за тоа уште повеќе се зголемуваат со однос на ланската сезона на Металург.

А и да му ебам матер, Начевски беше делегат на финалето, може барем малку да ургира...

Знам дека за ова пишувам у тема за Вардар али нема општа тема за домашниов ракомет да го ебам... o_O

Како не виде? Според мене нашите најмногу провоцираа (Миркуловски, Мојсовски, Јовчески) а од страна на Комитите не видов коректно навивање а до вчера го дрвеа со навивачко обединување.

Како не виде? Според мене нашите најмногу провоцираа (Миркуловски, Мојсовски, Јовчески) а од страна на Комитите не видов коректно навивање а до вчера го дрвеа со навивачко обединување.

Кај го виде Мојсо сега... Дуелот беше Миркуловски - Абутовиќ и мислам непотребно беше до толку искомплицирано. Можеше далеку помирно да заврши.

Со кого се фатија споменатите, со Столе ли, со Лазаров?
И не знам зашто ти се објаснувам, се надевам дека никад нема да дочекам да гледам седнати навивачи да бодрат тим за кој навиваат.

И не знам зашто ти се објаснувам, се надевам дека никад нема да дочекам да гледам седнати навивачи да бодрат тим за кој навиваат.

И тоа што викаш, дома кога сум стојам пред телевизор, а не во сала или на стадион.:facepalm:

Кај го виде Мојсо сега... Дуелот беше Миркуловски - Абутовиќ и мислам непотребно беше до толку искомплицирано. Можеше далеку помирно да заврши.

Така мислам, ако грешам исправи ме.

Јовчески му се нафрли на Миркуловски како што видов ја.

Така мислам, ако грешам исправи ме.

Јовчески му се нафрли на Миркуловски како што видов ја.

Абутовиќ му рече нешто на Миркуловски дур овој беше на земја и Миркуловски му се пушти на Абутовиќ да се тепа.
Ја видов ситуацијата,баш така почна.....

Doder vardarec do koska :icon_lol:

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Честито титула

Инаку во однос на муабетот за вајлд-карта за втор тим во ЛШ, сега шансите за тоа уште повеќе се зголемуваат со однос на ланската сезона на Металург.

Па некој наш Македонец е вискок функционер во ЕХФ во одделот за судии, ваљда ќе ургира. Ама не верувам да добие македонска екипа таква привилегија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom