Фан клуб - РК Вардар

Единствено нешто позитивно во моментов е што се надевам дека на младината од 14 до 18 год сега и стана јасно за кој клуб треба да навива ...

После ваков шампионски настан младината треба да биде Комитска , со почит за CPB и FA но не гледам сега шанса кај нив за младо јадро и така сите сме паднати ..
Ова треба да се искористи , уште вечер Комити во Јане да направиме атмосфера па потоа да се спрема за ФК Вардар летово ...

Незнам дали ке се вратиме како некогаш , тоа е тешко во нареден период али ако има желба без профитери во Комити има надеж , поготово што сега падна и диктатурата создадена од Вмро ..

Ова е како пенал во фудбалот во 90 мин за Комити , или даваш гол и ке не биде или промашуваш пеналот и чекаш продолжетоци јбг :)

Преубава атмосфера и натпревар во Велес. :cool:

Вака треба да биде секој натпревар а не да чекаме некој да стане Европски шампион па тогаш. :icon_lol:

breeeej niz netov a i forumov se cudat za suzana, pa '' pozdrav '' do rivalite be, toa bukvalno sekoja navivacka ultras grupa go pravi koga slavi golem trofej, Sekogas, od italija do polska, srbija, seedno, sekogas se prozivaat rivalite na vakov ili onakov nacin koga se proslavuva golem trofej, a tuka se cudat, pa uste i kompleksi imale : ))), ova vo princip e uste eden klasicen primer deka kaj nas navivanjeto e otideno u tri lepe cim ova vi e cudno i neobicno, pa ne trebalo pa vaka pa onaka ... :facepalm::facepalm::facepalm:, najnormalna pojava sto e praktikuvana u cel navivacki svet, kakvi kompleksi kakvi bakraci.
Inace vikendov odredeni regioni od nasava ni zemja navivaa za psg poise od sto zitelite na pariz navivaat i se tresat za niv :kafence:, vise ako zborime za kompleksi, kolku treba da si bad luck, da navivas za barsa i psg, i vardar da im go nabie do glro ... psg i barsa ejj, u picku mater sto napravija vardarci.

cpb imaa edna dosta interesna parola, i edna od podobrite na tribinite kaj nas, a glasese, '' izvinete sto go ispusivte po greska '', ova vazese za dosta delovi od mkd vikendov, vklucuvajki gi 10te dusi od temnata strana na sk, 3ca, 4ca od gjorce, za albanskive delovi muabet da ne praime.
Урко Мутави на дело.

Шампионскиве маици ќе ги има во фан шопот или веќе ги има?

Врти сучи на крај пехарите кај Комити :D
Столе каква легенда.

Нека пише некој кој бил во јане подетално ако е во можност

Нека пише некој кој бил во јане подетално ако е во можност
Pak beshe crepot Milevski...preglasen beshe, Komiti probuvaa pesni da peat ama teshko im odeshe. We are the champions milion pati se pushti... Povekje simbolicno da se obedinat 4te tituli. Na krajot trofeite otidoa kaj Komiti gore.

Ај вака од после..

1. Должам сезонска на коњаникот. Јас после фијското со ППД не верував дека ќе стигнат на Ф4, а камо ли да освојат. @Colt Willcox кога ќе искочат картите за нова сезона да си избереш една. (Кладбата падна после РНЛ)

2. Среќа не го гледав тоа на плоштад, само исечоци ама од прилика очекував така да биде па не се разочарав нешто многу. Групата ни е по Малти по Германии по печалби тоа што е тука очи си копа секој ден и мислам и да беше прославата во 5ч бројката ќе беше само 10% поголема, само структурата на луѓе ќе беше поразлична( немаше толку пензионери и дечишта да има како пто гледав по сликите. Свесни сме дека оваа гарнитура на директори ја смени масата што доаѓа по утакмици па сезонава претежно имаше фамилијарно дојдени луѓе и се одрази тоа на целава прослава.

3. Светла точка ми е тоа што не заборавија на Михајло Михајловски. Човекот треба да ги добие сите почести за тоа што он го правеше во Вардар. Ќе кажам од љубов затоа што нема друго лохично објаснување за тоа што се случуваше во неговата ера. Според мене се почна во таа 2011 година кога игравме полуфинале во КПК. Таа сезона бевме омаловажувани како темните играле ЛШ а ние сме се радувале на полуфинале во третокласен куп. Следуваше Вујо, костурот од Столе, Карачиќ, Прибак, Петриќ, Додер, Милиќ, Абутовиќ, Марковиќ, Раковиќ, Рајковиќ.Па златните ривалски сезони позлатени сл медаљи од СЕХА која е небитна според дедото јер стратегијата негова вели дека не треба да се трошиш во таа лига ако сакаш да бидеш успешен во ЛШ (види го Вардар годинава). Па да дојде Самсоненко, Дибиров, Алекс, Тоска, Брумен, Малумбрес :D, паричките во главата на Тимур, столче во терен... :D КУПЕНА ЦЕЛА САЛА ОД КОМИТИ НА ПРВАТА ПРОТИВ ТЕМНИТЕ ВО Б.Т. кај што не знаеа дали се домаќини или гости. И се до последните измени и остварување на сонот. Да.. мојот локален клуб со кој што сум израснал го освои најдоброто европско натпреварување. Звучи нереално и се ежам секој пат кога ќе ги видам последните 10 секунди од полуфиналето и финалето каде што ми поминуваа низ глава утакмиците со Магдебург, Загреб (финале СЕХА во Скопје) и Фленсбург.

Тоа е, убаво испадна на крај што целиот спектакл беше доживеан на ниво на Македонија ма да остануваат енигма за вас детаљи и херои како дечкото од Кајгана (Кирил мислам се викаше) кои ја уредуваа веб страната на РК Вардар чинам без средства долго време пред да станеме ова што сме. Енигма е и пивото што го вети Михајло за елиминација на Иври во КПК (кое сакав пак да го вети пред финалево :D) . Енигма се и Комбат кои препознаа момент дека треба да се продолжи со поддржување на Вардар иако Комити решија да престанат тој период. И заради овие енигми за нив, ним не им е ист поразот од Извиѓач во прво коло ЕХФ куп и поразот од Киелце во четвртфинале, ќе се фрлат со критики само на вториов. За жал нас што Вардар ни беше единствен опција целиов изминат период исто не болеа сите порази и исто се радувавме на сите победи.

Фала им на дечките и да продолжи Вардар вака да не радува.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Не сум навивач на РК Вардар али секоја почит до момците кој освоија ЛШ и станаа европски шампиони.

Јас дојдов на темава да кажам за пречекот и она славење на плоштадот во Скопје. Не бев во Скопје но гледав пренос и стварно тој дел на плоштадот ужасно организирано. Толку ли не можеле да викнат музички бендови и други музички артисти да направат еден концерт кој ќе траеше повеќе часа славење ?

Еднаш во живот било кој спортски тим станува европски шампион и сето тоа носи радост. позитива. сплотеност на народот во државава па треба да се прослави на нај можен начин до детали перфектно.

Цело време слушам муабети дека за срамота се коментарите на поедници од одредени градови од Македонија во кои има зајадливост, љубомора итн. ОК, јас ги сфаќам навивачите на Пелистер во потполност. Разбирам да не им е мило, впрочем и мене не би ми било мило тие да освојат. Ама за име Бога, нека престанат да се брукаат по ФБ дека Пелистер кога играл финале во европски куп, вардарците уште мочале во гаќи. Дали некој нормален ракометен фан, со два грама мозок, може да го спореди тринаесетокласниот Челенџ куп со освојување ЛШ? ОК, не мора да честиташ, не мора да ти е мило ама трпи си во себе бе другар а не да се бламираш и да ти се смеат луѓе. Убаво рекле, ако немаш што паметно да кажеш, подобро ќути си. Човече финалето од минатиот век од Челенџ куп го споредуваат со ова финале и што е најтрагично озбилни се.

За овие другиве, што прашуваат колку македонци имал Вардар, им пишувам дека еден Рајн Некар кој е двократен шампион на Германија (најјаката лига во свет) има само три германци а тие вешто го избегнуваат тој муабет. Значи само во вукојебинава е битна националната припадност на играчите во тим, кој е сопственост на газда кој вложува со цел да се земе европска титула. Па како со македонци ќе се достигне европскиот врв кога 70% се полуиграчи. Едноставно освен Кире и Столе јас не гледам македонец кој би можел да игра во Вардар. Сепак кучињата лаат, карванот си врви, Вардар на кровот на Европа и така...

Цело време слушам муабети дека за срамота се коментарите на поедници од одредени градови од Македонија во кои има зајадливост, љубомора итн. ОК, јас ги сфаќам навивачите на Пелистер во потполност. Разбирам да не им е мило, впрочем и мене не би ми било мило тие да освојат. Ама за име Бога, нека престанат да се брукаат по ФБ дека Пелистер кога играл финале во европски куп, вардарците уште мочале во гаќи. Дали некој нормален ракометен фан, со два грама мозок, може да го спореди тринаесетокласниот Челенџ куп со освојување ЛШ? ОК, не мора да честиташ, не мора да ти е мило ама трпи си во себе бе другар а не да се бламираш и да ти се смеат луѓе. Убаво рекле, ако немаш што паметно да кажеш, подобро ќути си. Човече финалето од минатиот век од Челенџ куп го споредуваат со ова финале и што е најтрагично озбилни се.

За овие другиве, што прашуваат колку македонци имал Вардар, им пишувам дека еден Рајн Некар кој е двократен шампион на Германија (најјаката лига во свет) има само три германци а тие вешто го избегнуваат тој муабет. Значи само во вукојебинава е битна националната припадност на играчите во тим, кој е сопственост на газда кој вложува со цел да се земе европска титула. Па како со македонци ќе се достигне европскиот врв кога 70% се полуиграчи. Едноставно освен Кире и Столе јас не гледам македонец кој би можел да игра во Вардар. Сепак кучињата лаат, карванот си врви, Вардар на кровот на Европа и така...
Значи не само на тие шо навиват за Пелистер , туку има и други клубови со традиција во Македонија , и за тие луѓе нормално е да си гледат за нивните клубови а не за Вардар. Инаку конкретно мене , колку и да го некам Вардар сепак од една страна поарно Вардар шо освои отколку оние претплатени звезди од ПСЖ кои се дрим тим а се влечат по терен и немаат никакви мотиви. Мада уште ми е криво шо Паскал е тенџере од тренер и против Барса игравте многу слаба утакмица посебно прво полувреме и тој не успеа да ве плесни :boksix:. Како и да е ви честитав на форумот и тоа е тоа . Туку муабетот ми е друго.

Читам по спортските портали и воопшто по порталите и по телевизии од сите од ваша страна односно од Управа, Поранешни и Сегашни Спонзори како и Играчите успехот на Вардар го поистоветуваат односно го прикажуваат како да е на цела Држава , како Репрезентацијата да освоила Светско Првенство. Дури и дозволија односно направија (колку шо гледав по слики од пречекот) со самото водење на манифестацијата успехот на Клупски План да се прикажува како и државен успех, па дури и Политичар / Политичка Партија да организира пречек :facepalm:.
Значи самиот ваш клуб незнае кај тера бе, Како можи да бара поддршка и лади муда на цела Држава. Изјави од типот ОВА Е ЗА ВАС МАКЕДОНИЈА :ROFLMAO: Сега сум МАКЕДОНЕЦ :X3: ФАЛА ВИ МАКЕДОНИЈО. :shook: Па не се здрави , мајке ми :pos:.

Значи толку ни е забегано општеството шо поќе не се знај што е клуб , што е репрезентација, што се навивачи,што е партија. Ама ај да видам дека тоа е од луѓе со IQ под 50 или некој бациња шо фајнал фор му беше 2 ракометна утакмица во животот, ама од Раководни лица на клуб да ја терат таа приказна мислам НЕМАМ КОМЕНТАР. Мислам дека и малку отрезнување му беше утакмица днес во Велес (ја погледав малце на стрим едно 15 мин .) баш ме интересираше како ќе реагират Велешани по цела оваа пропаганда овие 3-4 дена и мислам дека Гемиџии одлично си ја завршија работата , и дадоа огромна поддршка на Борец , не ги остаја Античките гла да кренат, тие шо ја исполнија салата.

Место Управата да се сврти кон навивачите , тие со овие постапки (според мене а не мора да е точно) бараат нов таргет на публика и си ја тераат приказната СИТЕ СТЕ ЗА ВАРДАР САМО НЕ ПРИЗНАВАТЕ :vozbud:, со што му дават :kuracc: на оние шо биле со клубот кога немал ни прашак за перење на дресојте.

Како и да е тоа си е ваш проблем, Мада подгревањето на тензијата е од страна на Управата на Вардар шо се занесва и живеј во филм дека цела држава треба да паѓа во несвест за освоената Лига Шампиони.

Што се однесува за тоа шо имаш пишано за некои од Пелистер Челинџ финалето или со Лемго утакмицата го споредват со ова, мислам е нон сенс , оти освојување на ЛШ е врв во ракометот како и во фудбалот и можиш да ги компарираш само ако и некој друг го освои , вака мислам нема ни потреба да се дискутира. Исто како и со странците, па не е ова репрезентација бе , шо има везе колку биле Македонци. :ban:

Како и да е тешко се изместени работите во оваа вукојебина и треба време да се врати се во нормала ако и некогаш воопшто се врати.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom