Фан клуб - РК Вардар

Ако не ти се гледаат протоколарни глупости и церемонии, пушти си од 16:30 натаму е интересно, прекинувањето на Самс итн. https://www.facebook.com/rkvardar/videos/10155806293085348/
Прекинот на Самсоненко со пеење на химната е во знак на непочитувањето на Комити на плоштад на церемонијата и воопшто во последниот период , без разлика дали Комити биле 200 или 1,000 души групата мора да се почитува бидејки е симбол на клубот ..
Самсоненко" утре " ке си оди , Комити се вечни па макар останале и 100 души ..
А да каде беа останатите фанови вчера а беа со Фленсбург ?
Полупразна сала , само за Комити може да се збори нели .. ...
Не дека ја бранам групата која е општо на многу ниско ниво падната али јасни се работиве ..
За Самс мислам дека полека ке почне да го намалува буџетот во РК што се потврди со одењето на Циндрич во Киелце веднаш после освојувањето на ЛШ , веројатно ке се оди со сите сили на ФК и овој потег го разбирам и нема потреба од критики ...
Толку од оваа сезона за РК , треба да бидеме среќни што ова се случи во наше време , бидејки ова веројатно нема да се случи во наредни 100 год да бидеме реални ..

Добро, што ви е алоооо? За Циндриќ се знаеше/шпекулираше уште пред 1 месец, далеку пред и да започне фајнл-форот.
Не го продале ВЕДНАШ откако се освои ЛШ, месец и кусур се „знаеше“.

http://sportmedia.mk/rakomet/liga-na-shampioni/i-cindrikj-na-pat-kon-kelce

Добро, што ви е алоооо? За Циндриќ се знаеше/шпекулираше уште пред 1 месец, далеку пред и да започне фајнл-форот.
Не го продале ВЕДНАШ откако се освои ЛШ, месец и кусур се „знаеше“.

http://sportmedia.mk/rakomet/liga-na-shampioni/i-cindrikj-na-pat-kon-kelce
Апсолутно! Сигурно и клубот знаел многу порано, уште кога Киелце покажал првично интерес со цел да може да се бара алтернатива. И тука пак ќе го спомнам ангажирањето на Војводиќ за кого клубот извести уште на 1-ви март објави дека потипшале договор. Што значи дека веќе клубот знаел у ‚‚велико‘‘ :).

Последно уредено:
Да ама тој муабет беше за од следната сезона. Раул ни за жива глава не го даваше под тие услови.

So drugi zborovi Kielce nudel osteta za Cindric da pomine uste narednata sezona koja ne bila prifatena. Otkako ne se dogovorile si go potipisale Cindric za sezonata potoa. Toa e toa, neka im e so sreka i na Kielce i na Cindric, nase e da probame da najdeme zamena i da ja odbranime titulata narednata sezona. Nema potreba na ova da gledame ko nesto tragicno igraci sekogas ima, nie sme sekako ekipa sto stana sampion so manje vise anonimusi na svetski ramki (osven Sterbik i do nekade Dibirov). Raul ako e dobar (a e dobar) ke najde povtorno zameni i resenija.[DOUBLEPOST=1496913955][/DOUBLEPOST]
Прекинот на Самсоненко со пеење на химната е во знак на непочитувањето на Комити на плоштад на церемонијата и воопшто во последниот период , без разлика дали Комити биле 200 или 1,000 души групата мора да се почитува бидејки е симбол на клубот ..
Не дека ја бранам групата која е општо на многу ниско ниво падната али јасни се работиве ..
За Самс мислам дека полека ке почне да го намалува буџетот во РК што се потврди со одењето на Циндрич во Киелце веднаш после освојувањето на ЛШ , веројатно ке се оди со сите сили на ФК и овој потег го разбирам и нема потреба од критики ...
Толку од оваа сезона за РК , треба да бидеме среќни што ова се случи во наше време , бидејки ова веројатно нема да се случи во наредни 100 год да бидеме реални ..

Seriozno rakovodstvoto na grupata (ako taka moze da se narecat C***e i kompanija) moze komotno da se ebat. Vardar treba da e pred se. Znaci bojkoti i takvi gluposti ne smee da se slucat ni pod razno. Cela sezona nesto ne im e pogodeno (znaeme site sto ama ajde) dobija autobusi i za polska i za zagreb i sto ti ne... Sramota e da se zbori protiv Sams koj realno napravi i premnogu za klubot. Ima propusti vo menadziranjeto ama toa poleka se poprava plus i ne e negova odgovornost toest negova e do nekoj stepen, on si ima familija/biznis itn, kolku ke se vlozi vo klubot e negova rabota, bitno on finansira i toa uglavno sam taka da glupo e da se lutime nemu pri imanje cel kup "mendzeri". Od druga strana KOMITI se navivacka grupa osnovana za poddrska na VARDAR znaci oni postojat za klubot a ne klubot za niv. Krajno vreme e da ja sfatat novata realnost i da se vratat vo kolosek ako sakaat uopste i da imaat nekakov kontakt/respekt od strana na klubot.

Последно уредено:
So drugi zborovi Kielce nudel osteta za Cindric da pomine uste narednata sezona koja ne bila prifatena. Otkako ne se dogovorile si go potipisale Cindric za sezonata potoa. Toa e toa, neka im e so sreka i na Kielce i na Cindric, nase e da probame da najdeme zamena i da ja odbranime titulata narednata sezona. Nema potreba na ova da gledame ko nesto tragicno igraci sekogas ima, nie sme sekako ekipa sto stana sampion so manje vise anonimusi na svetski ramki (osven Sterbik i do nekade Dibirov). Raul ako e dobar (a e dobar) ke najde povtorno zameni i resenija.[DOUBLEPOST=1496913955][/DOUBLEPOST]

Seriozno rakovodstvoto na grupata (ako taka moze da se narecat C***e i kompanija) moze komotno da se ebat. Vardar treba da e pred se. Znaci bojkoti i takvi gluposti ne smee da se slucat ni pod razno. Cela sezona nesto ne im e pogodeno (znaeme site sto ama ajde) dobija autobusi i za polska i za zagreb i sto ti ne... Sramota e da se zbori protiv Sams koj realno napravi i premnogu za klubot. Ima propusti vo menadziranjeto ama toa poleka se poprava plus i ne e negova odgovornost toest negova e do nekoj stepen, on si ima familija/biznis itn, kolku ke se vlozi vo klubot e negova rabota, bitno on finansira i toa uglavno sam taka da glupo e da se lutime nemu pri imanje cel kup "mendzeri". Od druga strana KOMITI se navivacka grupa osnovana za poddrska na VARDAR znaci oni postojat za klubot a ne klubot za niv. Krajno vreme e da ja sfatat novata realnost i da se vratat vo kolosek ako sakaat uopste i da imaat nekakov kontakt/respekt od strana na klubot.
Ама чекеј малце , ја не зборам за Ч...е за Петко за Станко ... јас како дел од Комити и многу други искрени навивачи кои редовно сме си плаќале карта и сме оставиле глас на трибина плус и сме останувале после секој пораз уште пола саат да им дадеме подршка за да гледаат напред и еве дојде трофејот бидејки сите овие години им бевме поддршка и во добро и во зло ... Значи сакам да кажам СРАМОТА беше што никој не не испочитува и како тоа да се заборави претходно што беа Комити , така да нема оправдување за клубот ..
И Гробари и Делије пцуеле управи и се карале ама пак ги почитуваат бидејки се симбол на клубот ..
Голем клуб без навивачи не е голем клуб , управа мора/ше да попушти и да се најде начин ради сите Комити , али тоа е ај нејќам да ја упропастувам титулата ..
Уствари не само јас , ова околу Комити го имаа пишано многу луѓе дури и новинари во текстови кажаа дека управа се посрамоти во врска со Комити ;)

Да направиме една „анализа“ на тоа како изгледа тимот во моментов, кој играч до кога има договор и кои се дефицитарните позиции (ако воопшто има такви).

Голмани: Штербик (2018) / Милиќ (2019) - Голманската позиција е одлично покриена барем во нареднава сезона. Штербик бранеше топло-ладно на почетокот на оваа, меѓутоа како течеше сезоната се враќаше на она негово препознатливо ниво. Страхиња покажа добри партии иако генерално е неконстантен како голман. Но, сепак е втора опција покрај Арпад и доколку биде прва тоа можеби би се променило. Физичките предиспозиции ги има и плус е млад. По заминувањето на Диви моја желба е да му се даде шанса на Ѓорѓески или Ивановски особено на мечевите од домашното првенство и СЕХА.

Леви крила: Дибиров (2020) / Недановски (немам информации околу неговиот договор) - За Тимур нема потреба да зборувам, тешко дека Вардар ќе има играч од негова класа некогаш во иднина исто како и Арпад. Недановски е океј како негова замена, меѓутоа кога и онака на прсти се бројат утакмиците каде што Тимур не игра 60 минути, многу подобро би било на негово место да дојде Иван Димитровски. Сум имал прилика да го гледам неколку пати и мислам дека во детето има потенцијал. Добра висина за крило, брзина и само 19 години.

Десни крила: Чупиќ (2019) / Шишкарев (2018) - Одлична покриеност. Според мене оваа позиција беше најконстантна во Вардар сезонава. Особено сум изненаден од Шишкарев бидејќи многу го пцуев претходната сезона :D, оваа сезона е драстично подобрен. Чудно ми е што му дадоа нов договор само на една сезона, можеби се прави простор полека за Поповски?

Леви бекови: Абутовиќ (2020) / Кањељас (2019) / Борозан (2021) - Илија си е дефанзивец страшен и нема што да се дискутира. За Вуко бев голем скептик, но се покажа како добар трансфер со тоа што има сеуште простор за напредок и очекувам уште подобри партии од него во иднина. Жоан се покажа како многу корисен иако очекував повеќе од него во напад, во одбрана се покажува добро, а има моменти и кога знае да „распуца“. Плус, покрива и на среден.

Десни бекови: Македа (2019) / Криштопанс (2020) - Останува да видиме што ќе покаже Даинис. Јас лично мислам дека добро ќе се снајде, дека има многу потенцијал како играч и дека ќе расте дополнително во средина како Вардар. Македа си е океј, со тоа што клубот треба да биде константно со ширум отворени очи кога станува збор за оваа позиција како најдефицитарна во светот на ракометот.

Средни бекови: Kaрачиќ (2019) / Циндриќ (2018) / Војводиќ (2019) - Војводиќ за мене е непозната. Освен таа полусезона во Металург што ја одигра не сум имал прилика да го гледам. Во тие неколку утакмици на Металург делуваше добро, меѓутоа тоа не мора ништо да значи. Се надевам дека Раул си има причини зошто го одбрал баш него, особено што на пазарот има доста добри, млади и веќе афирмирани средни бекови. Карачиќ и Циндриќ си се феноменални, Карачиќ добро ја покрива и левата бековска позиција по потреба.

Пикери: Стоилов (2018) / Фереира (2019) / Марсениќ (2018) - Столе одигра доста добра сезона, со оглед на тоа што дели минутажа со уште двајца играчи. Марсениќ беше тешко дрво претходната сезона (а, тоа што тука беше и Тоскиќ во никој случај не му ја олеснуваше работата), но сезонава доста напредна и во одбрана и во напад. Фереира е за мене најпозитивното откритите. Гледајќи го минатата сезона на тие неколку утакмици што ги одигра за Кил мислев дека станува збор за промашена инвестиција, но дечкото е на добар пат да стане опција број 1 во Вардар на неговата позиција. Морам да кажам дека не сум фан на овој нов тренд во ракометов кога станува збор за пикерската позиција. Тешко подвижни, два метарски и над пикери али тоа е друга тема.

Сума сумарум тимот е генерално добро покриен на сите позиции, останува да се работи и да се тренира. Освен погоре набројаните не знам дали некое дете од Вардар Јуниор или Вардар 2 би можело и би требало да добие шанса во првиот тим. Доколку има некој кој е подобро запознаен со работата во тие младински категории слободно нека каже баш сум заинтересиран.

Јасно ми е зошто беше прекинат, него само му пратив на членот. Иначе ни малку респект не беше покажан кон групата, на плоштад очекував барем Столе коа ќе искочи ако не поише химната да ја почне ќе се испееше... Не беа спомнати воопшто, ни Комити, ни химна, ни ништо...Хаос[DOUBLEPOST=1496918894][/DOUBLEPOST]
Да ама тој муабет беше за од следната сезона. Раул ни за жива глава не го даваше под тие услови.
Па за од следна е Циндрич, 2018/2019. Сезонава останува

Ама чекеј малце , ја не зборам за Ч...е за Петко за Станко ... јас како дел од Комити и многу други искрени навивачи кои редовно сме си плаќале карта и сме оставиле глас на трибина плус и сме останувале после секој пораз уште пола саат да им дадеме подршка за да гледаат напред и еве дојде трофејот бидејки сите овие години им бевме поддршка и во добро и во зло ... Значи сакам да кажам СРАМОТА беше што никој не не испочитува и како тоа да се заборави претходно што беа Комити , така да нема оправдување за клубот ..
И Гробари и Делије пцуеле управи и се карале ама пак ги почитуваат бидејки се симбол на клубот ..
Голем клуб без навивачи не е голем клуб , управа мора/ше да попушти и да се најде начин ради сите Комити , али тоа е ај нејќам да ја упропастувам титулата ..
Уствари не само јас , ова околу Комити го имаа пишано многу луѓе дури и новинари во текстови кажаа дека управа се посрамоти во врска со Комити ;)

Te sfakam mnogu dobro. Problemot sepak treba da se bara vo nas. Znaci nemoze vodjive da nastapuvaat so nekoj radikalni i ostri stavovi vo stilot ili dajte ova ili bojkot. Krajno vreme e da se sedne na zaednicka masa i da se pregovara za sto nie kako navivaci nudime i ke napravime za klubot da odi napred a od nivna strana sto oni mozat i sakaat da pomognat. Se dur se nastapuva agresivno i so zakani nema da ima splotenost. Toa e ustvari problemot. Zal mi e epten sto vaka ispadna ama posle javniot bojkot na polufinaleto (alo, so koj pamet) sto ocekuvas?

Мене ми е уште покриво , во најважниот дуел со Фленсбург да не навиваме душата ме болеше .. и двете страни имаат вина се согласувам а кој бил во право нејќам да навлегувам ..
Само можеше и управа да каже , карти кој сака за Комити нека дојде нека си купат поединечно на билетара пред утакмица и немаше потреба да се чека од воџи на Комити и известувања ..
Настана хаос и со двете управи и на ФК и на РК , а не пцуел Петко , па барал нешто Станко и прав циркус ..
Зборот ми беше настрадавме ние искрените Комити ради преговарачите од Комити и глупата управа која не најде начин да најде вистинско решение ...

Мене ми е уште покриво , во најважниот дуел со Фленсбург да не навиваме душата ме болеше .. и двете страни имаат вина се согласувам а кој бил во право нејќам да навлегувам ..
Само можеше и управа да каже , карти кој сака за Комити нека дојде нека си купат поединечно на билетара пред утакмица и немаше потреба да се чека од воџи на Комити и известувања ..
Настана хаос и со двете управи и на ФК и на РК , а не пцуел Петко , па барал нешто Станко и прав циркус ..
Зборот ми беше настрадавме ние искрените Комити ради преговарачите од Комити и глупата управа која не најде начин да најде вистинско решение ...
Има поправен у квалификацииве за ЛШ со Шериф :D

Има поправен у квалификацииве за ЛШ со Шериф :D
По што нема да се игра во Скопје ради супер купот а односите и таму се лоши со управа кујзнае каде ке ја лупнат , се надевам нема да има повторно циркус и со нив пред така важни дуели за ЛШ ;)

Да направиме една „анализа“ на тоа како изгледа тимот во моментов, кој играч до кога има договор и кои се дефицитарните позиции (ако воопшто има такви).

Голмани: Штербик (2018) / Милиќ (2019) - Голманската позиција е одлично покриена барем во нареднава сезона.

И следната сезона ќе имаме супер тим, само за голманската позиција не би се согласил дека е одлично покриена. Имавме огромна среќа што Арпад влезе во топ форма и немаше никакви проблеми со повреди сезонава, за следна сезона кога би останале без него тешко нас реално...Џабе и силен напад, и силна одбрана ако немаме расположен голман. Секако додека е време треба да си бараме екстра голман кој во иднина ќе го замени Штербик, а и да го менува кога нема да му оди на Арпад, или пак ако му падне формата или се повреди...За еден куп играчи не сме имале големи очекувања па се претворија во ѕверови, ама за Џамбо не верувам дека некогаш ќе биде голман за Ф4 во ЛШ.

Vo sterbik ima uste 2-3 odlicni sezoni. Ovaa godina formata mu ja tempiraa i mislam deka taka ke bide i vo idnina. Od nego moze da ocekuvame 15tina odlicni utakmici bas koga treba, od Dzambo ni trebaat 5-6 i na konj sme

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom