DracevoTheCity
Чиста Македонија !
Утре ќе бидат пуштени и картите за реваншот, цена 400 денари 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И дибиров го шерна вчераhttps://instagram.com/marijalojanica/
адд ако имате акаунт додека не го затворила профилот. Скокањето на Дибиров некни 20 пати го репризиравбонус ја има и Тата како се растегнува
![]()
Па го знаеме тоа многу добро, доказе Фк Вардар пред 2 години. Така и не дај боже ќе биде и со РК ако нешто не им искочи по планот на Дпмне и кренат раце и од ФК и од Рк.Не може да не снајде судбината на Металург ние не сме селски пластичен тим... како верен навивач на Вардар треба да го знаеш тоа....
Во моментов Алекс е класа погоре од Манасков. Само преку призмата на патриотизамот може да кажеме дека е обратно. Паралелата реков дека ми е погрешна поради различната позиција на која играат. И нормално друго е да го развиваш талентот во Шпанија, друго е кај нас. И најважното Алекс има муда да решава натпревари, лавот наш пак на тој план кастриран е во тој поглед. Поради тоа Алекс е класа погоре, плус го сметаа во топ 3 перспективни млади играчи на стариот континент. Манасков има потенцијал, ама треба работа на терен и надвор од него.Нема збор за Душебаев и за тоа колку е јак и колку е добар, ама да пишеш дека класата меѓу него и Манасков е очиглеедна и дека компарација е несоодветна треба малку да се замислишИ сеа одма ти не си навивач на Вардар ти воа ти ноа, прво навивач сум на Македонски тим, не сум од Скопје па да иам симпатии за еден туку бев и за Металург и за Вардар, ги пратам многу и двете екипи. Манасков после светското и после приодов во Германија и ако продолжи во ваква форма мислам дека ќе биде во класата на Душебаев а ако сега веќе не е, е многу блиску
Ова според мене нормално иако мислам дека повеќето ќе бидат против јас мислам дека ми е на место постот.
Ја па Тата си ја репризирав едно 20 пати, онака убаво напупена!https://instagram.com/marijalojanica/
адд ако имате акаунт додека не го затворила профилот. Скокањето на Дибиров некни 20 пати го репризиравбонус ја има и Тата како се растегнува
![]()
https://instagram.com/marijalojanica/
![]()
Добро така ако гледаме и сите ние ќе умреме некој ден дај да не се мачиме...Ќе правиме муабет кога ќе не снајде судбината на Металург![]()
1. Во право си дека на Комити како прво во нивни двор не им е чисто, а се оптеретуваат со други проблеми. Кога сме кај другите фанови, обичната публика, не можеш исто да ги гледаш оние што одеа редовно сите овие години и овие што видоа дека само Вардар остана во ракомет па ајде да бидеме во тренд, што е битно дали Вардар или Металург.1. РК, ЖРК и ФК ВАРДАР не се ни на Комити ни на верните навивачи и гледачи него приватна сопственост на Самсоненко. Нема што да дебатираме чив е Вардар, Вардар си има сопственик. Ако не го почитува договореното тие ќе се вратат во сопственост на градот. Сала, терени и се што е изградено сигурно нема со него во русија да си ги однесе, ќе останат во една или друга форма на Вардар, Скопје и Македонија.
2. Ако сакаме да има повеќе од 300 верни навивачи мора да се отвориме како група и како клуб и да ги прифатиме сите. Наше е да ги привлечеме што еве се случува а потоа и да ги придобиеме. Не гледам што толку кревате фама окулу новите фаци...
3. Комити нека си се фокусираат на навивањето, затоа се формирани. Не гледам што има секоја одлука на управата да се сфаќа трагично. Низ СД Вардар прошле десетици илјади играчи/спортисти низ годините и кој знае колку управи се смениле. Никој и ништо не е вечно, освен клубот. На сите ни е јасно дека Прибак си го изигра своето. Колку и да ни беше клучен и омилен играч факт е дека во овој денешниот Вардар кој се бори за титула во ЛШ за него веќе нема место. Факт е дека може да игра уште 2-3 години во некој помал клуб и тоа го направи, јас искрено му пожелувам среќа и би сакал да се врати како тренер сеедно дали во СК или во Србија да оформи една филијала на РК ВАРДАР таму.
4. Да не се лажеме Манасков е голем талент кој може да се изделка. Како тргнало очигледно некој работи со Дибиров па овие неколку месеци е се подобар во одбрана а и еве пеналите му тргнаа. Зошто да не можат и Манасков да го средат? Тоа дека повеќе ќе напредува во Германија е знак прашалник, како тргнално Вардар на било кој германски клуб може да му одржи лекција а и СЕХА не е баш слаба лига. Многу ми е жал за Марковиќ кој ми е омилен играч во Вардар и идеално би било да го позајмат Манасков во Германија на уште една сезона преда да се врати ама сега тоа е тоа, не е идеално ама не е ни лош трансфер.
1. Во право си дека на Комити како прво во нивни двор не им е чисто, а се оптеретуваат со други проблеми. Кога сме кај другите фанови, обичната публика, не можеш исто да ги гледаш оние што одеа редовно сите овие години и овие што видоа дека само Вардар остана во ракомет па ајде да бидеме во тренд, што е битно дали Вардар или Металург
https://instagram.com/marijalojanica/
![]()
Не му забранувам ја на никого, ниту па можам. Но тие нови фанови една работа треба да знаат, а тоа е дека Вардар не постои од 2013 година! И поради тоа треба да имаат респект и познавање на неговата историја И доколку за нив како тазе фанови е сосем сеедно што Манасков доаѓа во Вардар, треба да имаат почит и разбирање спрема тие со подолг стаж и нивниот израз на негодување зашто истите на својата кожа ги осетиле оние понижувања и навреди на мајмунот кон клубот кој го носат во срце. Како што за секој навивач на Вардар, Ѕинго ќе биде педер, без разлика кога си почнал да го пратиш клубот. Ако не ја познаваш и цениш историјата на клубот, нема ни никогаш вистински да го сакаш и да го бодриш.Значи брат не зборам за комити . Зборам за општа публика. Секој ама буквално секој голем светски тим покрај навивачката група си и има и обични фанови. И тоа секогаш Обичната публика е многу побројна од навивачката група. Така да никој нема право на никого да му рече ти неможеш да навиваш за тој и тој клуб.[DOUBLEPOST=1426246035][/DOUBLEPOST]
Нема врска брат некој покасно почнува да следи спорт. Не може да ти попува ама никако ти не можеш да му забраниш еј ти неможеш да бидеш за вардар. Вардар полеку станува големо европски име...т.е веќе е во ракометот. Веќе кога станува големо име нормално е да се зголемува фан базата и голем број од нив да се обични фанови. Се разбира тие нема да се Комити ама сепак немаш право да кажеш ти неможеш да навиваш за вардар или нешто такво макар и да почнал да навива само пошо лигушов ќе дојде во вардар.