1. И јас се сложувам дека треба да има нови и никој таквото да не го боли за кој доаѓа (за обична трибина зборам). Само треба некаде да се препознае моментот. Има дечки што уште од кога знам им ја средуваа страната на РК, има дечки што плаќаа секоја утакмица по 2 карти за да има за прашок за перење во ФК и така натака. Тоа нас не води на балканот и ако се скинат тие моменти кај што преовладува емоција, а се премине на обичен шминкерај, е тогаш слободно ќе кажам Вардар го изгуби идентитетот.
2. Таа маса на луѓе не се привлекува со различни цени. Во ред е членска ама ако има услов само со членска можеш да влезеш и да биде некоја цена од 200 денари максимум за цела сезона, а карта по карта си плаќаш секоја утакмица (овдека секако може да се направат и некои приоритетни членски што ќе се плаќаат поскапо а ќе значат влез во СЕХА без пари). За сите други треба да важи иста цена. Делије и Гробари имаат капавитет само од Белград базата да го пунат стадионот, ама не, секоја утакмица идат организирано по 10-20-50 души од други градови. Тие не можат секоја утакмица да доаѓаат така да зошто би плаќале поскапа карта од оние со членска што се...
И во полоши сезони сме правеле гостувања. А за Кратово мислам дека прочита што кажа Сабја, пиша дека можеби повеќе имаше со коли и комбиња од СК отколку со автобусите. За Полска не ми се прави муабет, таму само Клаб се за пофалба

.
3. Јас само ти кажав дека искуството добива уткамици. Ќе видиме догодина ова време кога најстари во тим, покрај Штербик, ќе ни бидат Дибиров, Горбок и Фичо. Ќе има на кого да се потпрат во битни моменти дефинитивно.
4. За Манасков не ми се прави муабет, јас додека пратам во живитов спорт тој за мене ќе биде ѓубре најголемо. Само потсети се како репрезентацијата патеше од играчи бато да игра, овај да се шета во Шпанија , Катар. Ова примеров што ми го кажуваш со Манасков води на истото свенарио само од приказната на Металург.