Фан клуб - РК Вардар

Ако сте воделе бизнис, вашите родители имаат бизнис, сте направиле бизнис план во средно кој се состои од SWOT (јаки страни, слаби страни, можности, закани) анализа или барем сте слушале кога сте имале економски предмет, ќе сфатите дека БИЛО КАКОВ профит е подобар од НИКАКОВ профит на средстава.

Тој погоре што пиша (Чичко Кумплунг) не пиша ништо издражно, туку налупа бројки дека салата била околу 15м евра и дека парите вложени ќе ги врател за околу 200-300 години од тепка.
Пред твојава издржана аргументирана дискусија со површно размислување на оваа тема и Боговите молчат.

Ова е една од тие што не ги гледаме а имаат голем удел во формата на играчите. Ако не се лажам Лекиќ ја има донесено/препорачано. Сигурно лапа плата ко просечен ракометар али заслужено, се глеа дека во тој поглед (теретана, физиотерапевти, нутриционисти) работаат на највисок професионален стандард, особено за нашиве утепани услови.
Да да, има работено со Ноле, работи со Ана Ивановиќ и со српските репрезентации ракомет и оваа сега што им е најдобра атлетичарка на Србија, Ивана Шпановиќ.

Слушам Рајн Некар лесно ќе пројделе со Пик Сегет. Лесен противник им се паднал. Yup, sure.
Абе противникот лесен им е, они се дрва :D

1. Во право си дека на Комити како прво во нивни двор не им е чисто, а се оптеретуваат со други проблеми. Кога сме кај другите фанови, обичната публика, не можеш исто да ги гледаш оние што одеа редовно сите овие години и овие што видоа дека само Вардар остана во ракомет па ајде да бидеме во тренд, што е битно дали Вардар или Металург.

2. За групата јас го зборев тоа пред 2 месеци кога ги воведоа членските, ама со друг став беше тогаш.

3.Прибак има 30 години, како тоа нема ракомет во него не те разбирам? За споредба Наѓ има 34, Момир Илиќ има 33, Чема Родригез има 35, Ренато Сулиќ има 35, Филип Јиха има 32, Сигурдсон има 35, Цајц има 34, Гландорф има 32, Могесен има 32, Егерт има 32, Сван Хансен има 31, Лазаров има 34, Ентрериос има 34, Гарсија има 36, Карабатиќ има 30, Нодесбо има 34, Рутенка има 33, Сорендо има 30. Овие играчи лани играа Ф4 а не Лука Циндиќ. Ќе го изгубиме искуството кој што сака нека збори. Со деца не се освојува титули.

4. За Манасков не знам зошто филозофирате. Јас би рекол, било кој само не он. Што ако е млад што ако е перспективен? Што е он ќе прерасне во екстра играч па Вардар ќе зажали? Некој ќе му купне клаузула? Не! Ретко и кој плаќа оштета за играч... Крила леви има да ги ринеш со лопата. Втори крила па има со булдушер да ги ринеш.Не гледам каде на терен добиваме со новава аквизиција, а пак за историја подобро и да не збориме. Само си минусираат управава кај оние искрените навивачи, оние што и кога нив ќе ги нема ќе бидат во сала.

1. Вардар секогаш имал критична маса која може да ја повлече кога има услови и успех. Сега дел од таа маса почнува да иде на утакмици на РК зашто има и услови и успех. Наместо да се замараме со тоа кој колку време навива за клубот и колку е редовен ние како клуб и навивачи треба да се замараме со тоа како таа публика да остане со нас подолго и да почне да иде на стадион. Јас сакам да гледам напред а не назад и на што било пред денес...

2. За тоа имаме сличен став. Јас сум за отворена група АМА прво мора да се воведе ред и да се направи план. Од таа гледна точка сум за оваа полусезона да сме малку позатворени дур не се средат работите. Навидум има напредок бар од она што може да видам и слушнам, еве има задоволни членови со гостувањето во Кратово а (како така) се направи и гостување во Полска. Мислам дека понатака треба да има членски, треба да има и некаков план за рекрутација значи не е само ти да донесеш луѓе него треба и да ги запознаеш со одредени членови (со кој би имале заеднички интереси) и да почуствуваат што значи групата. Вака дошол другар ти на фудбал ама не го искусил тоа за што јас и ти идеме таму... На еден начин треба да почнеме да работиме како фирмите (прв ден на работа - интро) ако сакаме да се трансформираме од група во фирма ко повеќето балкански групи.

3. Јас не зборев за годините на Прибак (мада да мислев дека е постар), него за фактот дека не е доволно добар за Вардар кој ќе се бори да освои ЛШ. Во него не гледам некој што може да го замени Карачиќ соодветно ако овој се повреди. Како сакаш врти го не е на нивото на играчите кој ги наброја. Циндрич ми е пак некако подобра опција и е сепак помлад, полека се ствара една оска 5-6 млади играчи во првиот тим со Џамбо, Циндрич, Манасков и Душебаев.

4. Добиваме на тоа дека имаме екстра играч македонец. Со новите правила кој металург ги пробутка не заборавај дека за домашната лига секоја година бројот на странци кој ќе биде дозволен за регистрација ќе се намалува. Добиваме и на тоа што татко му а понатака и брат му ќе останат во Вардар. Ако го ставиме Вардар пред се тогаш тоа е и те како битно. Ние на спортски план страдаме од неквалитетни тренери и немање асални спортски работници. Манасков кој може да биде прв тренер во боло кој мак лигаш се нафати и добро го води Вардар Јуниор. Lets call the spade a spade овде може не добиваме многу на терен ама добиваме надвор а искрените навивачи ко што рече коњаникот, после привите свирежи и неколкуте добри партии сигурно ќе заборават и простат за доброто на Вардар, впрочем така било милјон пати до сега...[DOUBLEPOST=1426341153][/DOUBLEPOST]
Па го знаеме тоа многу добро, доказе Фк Вардар пред 2 години. Така и не дај боже ќе биде и со РК ако нешто не им искочи по планот на Дпмне и кренат раце и од ФК и од Рк.
Ве знаеме многу добро тогаш, пак само 300 луѓе ќе останат да плаќат карти, за да има за прашок и за да има да им се даде по некој денар на играчите.
Ако сите сеа што се прават големи наиввачи на Вардар, дојдоа коа му беше најтешко на ФК и платеа по 100 ден карта, ќе имаше доволно пари да се најдат добри играчи и да не дојде до тој срам испаѓање од Прва лига, па псоле знаеме како се спасивме, на милсот на Дпмне.
Така да сигурен сум дека ќе дојдеме во иста ситуација како Мелтаург и Пелситер, зашто ова е Макеоднија, а не Герамнија и досегашните искуства, еден милион такви примери во Македонија ги имало. Јафа Промет, Кометал, Пелистер, Метлаург, Николферт, Струмица, Амак СП, ОК Работнички, МЗТ и уште многу многу вакви примери да не ги набројувам докажале дека чим почне да пропаѓа клубот “верните“ за секунда се губат од мапа. И тогаш почнуваат приказките абе што да гледам, кого да гледам и т.н.

До нас е сега од 300 да станеме 3000 ако можеме... Бар имаме плодна почва за работа

Што е ова со картиве бе, 400 ден. Се покачи популарноста и одма удрија цени на картите. Како фајнал фор да се игра у Скопје....

1. Вардар секогаш имал критична маса која може да ја повлече кога има услови и успех. Сега дел од таа маса почнува да иде на утакмици на РК зашто има и услови и успех. Наместо да се замараме со тоа кој колку време навива за клубот и колку е редовен ние како клуб и навивачи треба да се замараме со тоа како таа публика да остане со нас подолго и да почне да иде на стадион. Јас сакам да гледам напред а не назад и на што било пред денес...

2. За тоа имаме сличен став. Јас сум за отворена група АМА прво мора да се воведе ред и да се направи план. Од таа гледна точка сум за оваа полусезона да сме малку позатворени дур не се средат работите. Навидум има напредок бар од она што може да видам и слушнам, еве има задоволни членови со гостувањето во Кратово а (како така) се направи и гостување во Полска. Мислам дека понатака треба да има членски, треба да има и некаков план за рекрутација значи не е само ти да донесеш луѓе него треба и да ги запознаеш со одредени членови (со кој би имале заеднички интереси) и да почуствуваат што значи групата. Вака дошол другар ти на фудбал ама не го искусил тоа за што јас и ти идеме таму... На еден начин треба да почнеме да работиме како фирмите (прв ден на работа - интро) ако сакаме да се трансформираме од група во фирма ко повеќето балкански групи.

3. Јас не зборев за годините на Прибак (мада да мислев дека е постар), него за фактот дека не е доволно добар за Вардар кој ќе се бори да освои ЛШ. Во него не гледам некој што може да го замени Карачиќ соодветно ако овој се повреди. Како сакаш врти го не е на нивото на играчите кој ги наброја. Циндрич ми е пак некако подобра опција и е сепак помлад, полека се ствара една оска 5-6 млади играчи во првиот тим со Џамбо, Циндрич, Манасков и Душебаев.

4. Добиваме на тоа дека имаме екстра играч македонец. Со новите правила кој металург ги пробутка не заборавај дека за домашната лига секоја година бројот на странци кој ќе биде дозволен за регистрација ќе се намалува. Добиваме и на тоа што татко му а понатака и брат му ќе останат во Вардар. Ако го ставиме Вардар пред се тогаш тоа е и те како битно. Ние на спортски план страдаме од неквалитетни тренери и немање асални спортски работници. Манасков кој може да биде прв тренер во боло кој мак лигаш се нафати и добро го води Вардар Јуниор. Lets call the spade a spade овде може не добиваме многу на терен ама добиваме надвор а искрените навивачи ко што рече коњаникот, после привите свирежи и неколкуте добри партии сигурно ќе заборават и простат за доброто на Вардар, впрочем така било милјон пати до сега...

До нас е сега од 300 да станеме 3000 ако можеме... Бар имаме плодна почва за работа
1. И јас се сложувам дека треба да има нови и никој таквото да не го боли за кој доаѓа (за обична трибина зборам). Само треба некаде да се препознае моментот. Има дечки што уште од кога знам им ја средуваа страната на РК, има дечки што плаќаа секоја утакмица по 2 карти за да има за прашок за перење во ФК и така натака. Тоа нас не води на балканот и ако се скинат тие моменти кај што преовладува емоција, а се премине на обичен шминкерај, е тогаш слободно ќе кажам Вардар го изгуби идентитетот.

2. Таа маса на луѓе не се привлекува со различни цени. Во ред е членска ама ако има услов само со членска можеш да влезеш и да биде некоја цена од 200 денари максимум за цела сезона, а карта по карта си плаќаш секоја утакмица (овдека секако може да се направат и некои приоритетни членски што ќе се плаќаат поскапо а ќе значат влез во СЕХА без пари). За сите други треба да важи иста цена. Делије и Гробари имаат капавитет само од Белград базата да го пунат стадионот, ама не, секоја утакмица идат организирано по 10-20-50 души од други градови. Тие не можат секоја утакмица да доаѓаат така да зошто би плаќале поскапа карта од оние со членска што се...
И во полоши сезони сме правеле гостувања. А за Кратово мислам дека прочита што кажа Сабја, пиша дека можеби повеќе имаше со коли и комбиња од СК отколку со автобусите. За Полска не ми се прави муабет, таму само Клаб се за пофалба :) .

3. Јас само ти кажав дека искуството добива уткамици. Ќе видиме догодина ова време кога најстари во тим, покрај Штербик, ќе ни бидат Дибиров, Горбок и Фичо. Ќе има на кого да се потпрат во битни моменти дефинитивно.

4. За Манасков не ми се прави муабет, јас додека пратам во живитов спорт тој за мене ќе биде ѓубре најголемо. Само потсети се како репрезентацијата патеше од играчи бато да игра, овај да се шета во Шпанија , Катар. Ова примеров што ми го кажуваш со Манасков води на истото свенарио само од приказната на Металург.

1. И јас се сложувам дека треба да има нови и никој таквото да не го боли за кој доаѓа (за обична трибина зборам). Само треба некаде да се препознае моментот. Има дечки што уште од кога знам им ја средуваа страната на РК, има дечки што плаќаа секоја утакмица по 2 карти за да има за прашок за перење во ФК и така натака. Тоа нас не води на балканот и ако се скинат тие моменти кај што преовладува емоција, а се премине на обичен шминкерај, е тогаш слободно ќе кажам Вардар го изгуби идентитетот.

2. Таа маса на луѓе не се привлекува со различни цени. Во ред е членска ама ако има услов само со членска можеш да влезеш и да биде некоја цена од 200 денари максимум за цела сезона, а карта по карта си плаќаш секоја утакмица (овдека секако може да се направат и некои приоритетни членски што ќе се плаќаат поскапо а ќе значат влез во СЕХА без пари). За сите други треба да важи иста цена. Делије и Гробари имаат капавитет само од Белград базата да го пунат стадионот, ама не, секоја утакмица идат организирано по 10-20-50 души од други градови. Тие не можат секоја утакмица да доаѓаат така да зошто би плаќале поскапа карта од оние со членска што се...
И во полоши сезони сме правеле гостувања. А за Кратово мислам дека прочита што кажа Сабја, пиша дека можеби повеќе имаше со коли и комбиња од СК отколку со автобусите. За Полска не ми се прави муабет, таму само Клаб се за пофалба :) .

3. Јас само ти кажав дека искуството добива уткамици. Ќе видиме догодина ова време кога најстари во тим, покрај Штербик, ќе ни бидат Дибиров, Горбок и Фичо. Ќе има на кого да се потпрат во битни моменти дефинитивно.

4. За Манасков не ми се прави муабет, јас додека пратам во живитов спорт тој за мене ќе биде ѓубре најголемо. Само потсети се како репрезентацијата патеше од играчи бато да игра, овај да се шета во Шпанија , Катар. Ова примеров што ми го кажуваш со Манасков води на истото свенарио само од приказната на Металург.

1. Не претерувај, тие тоа го прават од љубов и ако се искрени нема ништо да бараат ниту сакаат за тоа. Го кажуваш ко сега да треба споменик да им се изгради.

2. Се слагам, треба да се направи систем со ченските и да има можност и други со купена карта да влезат. Хм, за тие без членска што неможат на секоја утакмица не се слагаме. Ако го сакаш клубот/групата ќе си платиш членска да ги помогнеш независно колку ќе идеш на утакмици. Ако немаш членска и идеш на неколку утакмици годишно тогаш мислам треба да си платиш карта по нормална цена.

Не е само од сабјата него и од други. Да прочитав дека имало повеќе со коли мене тоа не ми е битно, побитно е што се стигна на време и почнува да има ред и некаква дисциплина. Другото ќе се испегла. Јасно за полска, сепак толку ни е силата...

3. Квалитет добива утакмици не искуство. Металург имаа искуство, зошто не играа на Ф4? Карачиќ може ги нема годините на Прибак ама пак е поквалитетен. Наши лидери се Штеребек, Дибиров и Карачиќ, порано беше Прибак и беше неопходен сега транзицијата со Штербек и Дибиров е завршена и они ги презедоа лидерските позиции меѓу играчите.

4. Како ти гледаш на Манасков е твоја работа, други не гледаат така. Не гледам што ти е поентава со бате да игра кога тоа не е случајот сега за сега. Може ќе биде во иднина али сега за сега не гледам што го мешаш тоа у муабетов. Јас ти зборам дека од татко му имаме ќјар поготово сега кога сеуште сме и те како тенки на тренерски позиции.

Се споменува маркетинг. Чист пример за обостран маркетинг би било пример денеска на тие што ќе одат на ЖРК Вардар - Динамо да им биде овозможено и (заедничко) гледање на Висла - Вардар на видео-бимот/семафорот во салата пошто и така утакмицата ќе почне макс. 15 минути по завршувањето на жените. Сигурно би имало дополнителен интерес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom