Фан клуб - РК Вардар

Исто ко Ел Нињо не ми се верува Манасков да е одлука на Гонзалес.
Одличен тандем имавме на лево крило со Марковиќ и мислам дека на сите тоа ни е јасно.

Е сега оваа одлука мене ми изгледа дека е чисто од комерцијални причини, односно го земаат него за да зголемат фан базата на Вардар и да го направат попопуларен помеѓу фановите што "навиваат за се што е Македонско", а такви ги има богами многу. Мислам дека тоа е една од причините зошто Филип Лазаров е сеуште во тимот.

Трансфер желба на Гонзалес мене ми делува дека е Македа. Али според другиве трансфери (на пример, Лацковиќ и сега Манасков) ми изгледа дека неговиот збор не е последен во врска со ова.

Каде што плукаше сега ке лиже?
Сите во управа во гз да се еб*те.

Тие што го пратат овој „нов“ Вардар, како милуваат од раководството да му стават префикс, никогаш нема да можат да го сфатат револтот кај онаа група што имаат значително подолг навивачки стаж и историја. Така да мислам дека е беспотребно да се влага во дискусии со нив по вакви прашања зашто пред се, не се меродавни соговорници, и не ги познаваат случувањата во Вардар од пред јуни, 2013 година.

Инаку, на ФБ страната по обајувањето на веста имаме толку многу нови лајкови, повеќе имавме само дента кога го тепавме Хамбург!
Ми се повраќа, ми се сере, од тоа што ќе се претвори сега таа страна, темава на форумов, па и во сала до година! :X3:
Па уште и на утакмицана некни со ВЕспрем имаше во сала онакви за тропање розови од Т-Мобиле, а бе лека полека не претвораат во дегенерицине од темната страна од градот! Уште спикерот со мрсните џигерици да го донесат, водителкине од Бекстејџ и Даева гускана од Шител, за сликата да биде комплетна!
Еднаш пишав, пак ќе напишам, спремете се за договина оваа слика да ја гледаме во сала на головите на велешанчето:
ДЕЈАААААААААААН
jon-stewart-popcorn.gif

МАНАСКОООООВВВВ!!!!

Па тука општонародни веселби, тропкање со тие на дување, браво лаФу маЌедонски, прослави го Вардар како Ацета што ја прославил оваа голема нација итн.

Господе, те молам врати ми го мојот, „стариот“ Вардар!!!

Манаскоф си е маркетинг. Кога ќе давате пари од џеб и нема да бидете Комити туку бизнисмени, ќе ја оправдате одлуката. Тоа (да престанете да бидете Комити) нема да се случи, нормално, затоа ве разбирам.

Само не можете да барате Европски Вардар, освојувач на ЛШ а да ви играат само играчи што го сакаат клубот а не платеници. Живеете во илузија ако мислите дека секој играч што игра во Вардар го сака Вардар.

Манаскоф си е маркетинг. Кога ќе давате пари од џеб и нема да бидете Комити туку бизнисмени, ќе ја оправдате одлуката. Тоа (да престанете да бидете Комити) нема да се случи, нормално, затоа ве разбирам.

Само не можете да барате Европски Вардар, освојувач на ЛШ а да ви играат само играчи што го сакаат клубот а не платеници. Живеете во илузија ако мислите дека секој играч што игра во Вардар го сака Вардар.
Мисир кој бара Европски Вардар бе ? :D Сите го бараат стариот Вардар, оној погоре на сликата :D

И вие драми направивте заради лиглево. Океј супер беше кога им земавме титула на Металург. Ама јас сакам силен Вардар, а не најголем успех да ни биде освојување на домашно првенство и ф4, по ново ф6 во СЕХА, јас до сега стварно им немам замерка, не може секогаш за се и на нас да ни се погоди, они не го перцепираат на тој начин, дека ни покажувал курови и што пишувал по социјалните мрежи, гледаат на младо перспективно крило кое може многу да учи од Дибиров и да стане топ играч... Е сега он што е глуп и наместо да игра во лигата која е сон за секој ракометар он се одлучи за живот во Скопје...Од мене стално ќе добива свирежи и ќе биде поомразен играч од Асани, не ни се допаѓа ова, ама тоа е и ние си имаме пропусти и управата не сака да летаат предмети во терен па летаа...Сите играчи до сега освен лигушов се погодени и Вардар цели на Ф4, зошто да не и титула, не може за се замерки да бараме и ние, порано играчишта ни беа Фичо, Раде, Петриќ... Разбирам хемија играчи - навивачи, ама јас барем сакам и силен Вардар, а и сега има одлична хемија, камо среќа и во ФК да беа вакви, а пак најмногу ги пратиме...

Во сабота во Полска утакмицата ке ја судат познатата француска двојка Тјери Денц и Денис Рибел според мене една од најдобрите двојки во светот,и феноменалната атмосвера што ја прават полјаците немат да влијае премногу на нив,доста реални судии ,така да Вардар имат шанси за поволен резултат уште по првиот меч.

Подобри резултати носат повеќе фанови кои се палат само кога тимот е јак и голем дел од нив доаѓаат пошто е тренд да се доаѓа на ракометните утакмици на РК Вардар.
Она што го немаа Металург, а го имаме ние е навивачка група која може да ги анимира овие фанови и да ја крене цела сала на нозе, без разлика кој седи на столчињата на неутралната трибина.
Девојчиња што ќе се сликаат со играчите секогаш имало и ќе има, затоа што како што ние сме имале идоли во детството, така имаат они. Плус сега е друго време, ќе се слика со Дибиров, ќе собере лајкови, ќе биде главен фраер/ка во маало. Во наше време, одиш со постер, земаш автограм и си го урамуваш во соба...

Наша цел треба да биде дел од тие фанови (дури и најмал процент) да ги направиме да живеат за клубот, да ги привлечеме и во иднина кога клубот не дај боже доживее бродолом, сеуште да одат на трибините. Сите ние сме почнале по дербиња да одиме. да не одел некој на сите утакмици до пред 5 години? Сите одевме од Пелистер на Пелистер, па од Металург на Металург и Европските утакмици...
Со тек на време сме го засакале клубот и сега сме таму каде што сме, не пропуштаме утакмица во сезоната.
Треба да им се даде шанса и на новопечените фанови. И мене ме нервира што се прават експерти, и мене ме нервира што кажуваат како треба да биде и не го почитуваат мислењето на оние кои подолго време го следат клубот (го следат во права смисла на зборот, а не површно), ама тоа е тоа...
Ако им тераш инает и ако ги вреѓаш, сигурно нема да испадне од нив, тоа што посакуваме да испадне, туку ќе останат пластик фанови како што биле и претходно.

Случаи како овој со Манасков имало и порано.
Диви беше Чкембар најголем, сите го мрзевме во Вардар. После тоа премина кај нас и не беше прифаќан на почетокот, за да премине и во Металург, па пак да се врати и сега да му се скандира константно неговото име.
Борко?
Борко мајмуне, свињо дебела, на секој натпревар скандиравме, дури и кога беше на трибините кога Вардар играше со сосема трета екипа.
Дојде кај нас и како го испративме?
Козлина исто јадеше гомна, па лани никој не му свирел кога дојде кај нас.
Секое чудо за три дена, ако заигра убаво Манасков кај нас, сите ќе му аплаудираме...
И јас не се согласувам со неговиот трансфер, мислам дека не е тоа што ни треба на нас, иако има перспектива за во иднина. Да не се повторувам, ист тип на играч е со Дибиров, со тоа што во моментов Дибиров е вонземјанин за сите леви крила на планетаваа, а камоли за Манасков. Дибиров почна да игра и одбрана, а тоа беше страната во која Марковиќ подобро покриваше.
Манасков е дупе одбрана, во напад не може да придонесе колку Дибиров...
Млад е и му дише главата, досега не оставил впечаток (вон терените) дека е сериозен во намерите да просперира (иако игрите во последниов период покажуваат нешто друго), па не се знае во каков играч ќе се изделка.
Од мене добива свирежи на првите натпревари, но ако заигра пожртвувано и со срце во нашиот дрес, можеби во иднина ќе сменам мислење.
Боли тоа што играчот кој се курцаше, правеше пируети против нас во крајни секунди, покажуваше курови, ќе замени играч кој срце остави во Вардар, особено што сите сметаме дека овој трансфер можеби нема моментално да ни донесе некои придобивки.
Од клубот гледаат на зголемување на популарноста, можеби мислат и на иднината, меѓутоа требало да мислат малце и на навивачите, особено што носат играч кој е омрзен меѓу нив.
Досега не направиле некоја поголема утка во трансферите и малце претерувате кога викате дека немало многу хемија во тимот и хемија со навивачите. Играчите знаат кој им е верна сенка, знаат кое е значењето на Комити за клубот и за мене ништо не е сменето од овој Вардар и оној од пред две години.
Замина Вујо, ама донесовме тренер кој е тактички веројатно и подобар од него. Раул склопи топ игра, иако немаме некои ѕвездени играчи, газиме во Европа што мене особено ме радува.
Демек не е добра атмосферата на наша трибина во оваа сезона, па нешто се сменило од времето на Михо? :D

Ако присуство на пластик фанови ве натера да не доаѓате на натпреварите, не знам што да додадам :D

Последно уредено:
Дечки извинете али мислам претеравте :D

Сите до сеа што дојдоа во Вардар одлично функционираат и со навивачи и со публика и меѓу себе.

Друго, срце не ми дава да ги делам играчите на "стари" и "нови", од причина што секој од нив гине за дресот.

Дибиров можеше тука да дојде курот да си го лади. Газдата му е пријател, постигнал многу во животот, играч фајнл фор, играл олимпијада...Ама не, човекот гине на секоја утакмица.
Еј кога ќе ми текне човекот два пати со крвава глава излезе од терен од своите навивачи.
Играч од негов калибар и класа можеше да не отера у пичку матер у првата секунда после тоа. И реално 99% од играчите од негова класа ќе го направеа тоа.

Немам никакви замерки за Тоскиќ, Брумен, Чипурин, Душебаев и другите. Момците даваат 110% за Вардар.

Колку што луѓено од управа несмасно го користат терминот "стар" и "нов" Вардар, толку приметив дека и тука во последниве неколку страни многу од вас ја прават истата поделба.

Нема стар или нов Вардар, има само еден Вардар.

Работата е што Вардар порасна, и стана сериозен европски топ 10 клуб. Нормално дека ќе има работи што не ни се свиѓаат или ни фалат од порано, ама тоа во никој случај нема да значи дека би престанал да го бодрам клубот поради некое сељанче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom