Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ic ne ti drzi to so dresojte... I jugoslavija bese porano pa sega ja nema i dresojte bile plavi sega gi nema i nie so sme novite generacii ama bas nikoj ne go pamti pelister so sino bela boja... So ako mu tekni na nekoj po nekoja godina da gi napraj crveni? Pak ke gi sakate oti ke go koristat imeto pelister i amblemot? Tolku od mene duri ne se resi ova i da izlezat da kazat vaka i vaka

Ic ne ti drzi to so dresojte... I jugoslavija bese porano pa sega ja nema i dresojte bile plavi sega gi nema i nie so sme novite generacii ama bas nikoj ne go pamti pelister so sino bela boja... So ako mu tekni na nekoj po nekoja godina da gi napraj crveni? Pak ke gi sakate oti ke go koristat imeto pelister i amblemot? Tolku od mene duri ne se resi ova i da izlezat da kazat vaka i vaka
Ако ги направи црвени ,портокалови или незнам каква боја е и за мене проблем.

А зелени,бели или плави , немам никаков проблем.

Sega mi e jasno oti ne odam poke na tribina na Ckembari od 2011g ;)

To so dresojte bojata mozi samo na ljubitelite na rakometo vo bt da ne mu smeta ;) a na vistinskiot navivac sigurno ke se bori za ime,dres boja, amblem i istorija da se zacuva edno od ova ako fali zbogum ama terajte si...

Daj boze da gresam prv ke se izvinam javno so ime i prezime ako bidi ova RK PELISTER vistinskiot od koga ke kazat javno so ke bidi tocno dogovorot.

Дај бе одморете со коментарите кои немаат врска со темата за РК Пелистер, па после ќе се чудите и ќе критикувате зошто ви се бришат постовите?
Размислете подобро зошто Ви се бришат постовите, не треба многу размислување.
Кој Вардар, која историја на РК Вардар, кои бакрачи.:popce:
Ова е тема за РК Пелистер и се шо е поврзано со клубот РК Пелистер.
За РК Вардар, шо бил пред 1991, или што е сега, дали е интергалактички шампион или не, на никој на оваа тема за РК Пелистер не му е, и не треба да му е гајле.
Си имате посебна тема за РК Вардар таму образложувајте теории и слични аргументации.
А, реално и останатите досега напишани постови во врска со легендарната платформа се во спам категоријата, со оглед на тоа што сеуште нема официјална потврда шо ќе се случува со клубот.
Така да, стрпете се од коментари, критики и останато, се додека не се официјализира работата и да знаеме на што сме.
Вака како што стои работата Пелистер моментално е оставен како некои стари патики кои никој не сака да ги носи, никој ништо не знае, досега од толку прашина што се крена останавме на неколку изјави од политичарите Корлето :icon_lol: ,Валентин Груевски, писмено штуро соопштение од градоначалничката и еден бел лист на хартија со содржината на легендарната платформа, без печат и потпис од Еурофарм, ниту пак било каква јавна потврда за платформата од страна на Еурофарм, Циле или било кое овластено лице.
Од купувачите ни трага ни глас, тие во меѓувреме си шиткаат сезонски карти за нивните мечеви под името Еурофарм Работник. :icon_lol:
Информациите се контрадикторни за тоа шо ќе се случува, никој ништо не знај за сигурно.
Затоа, почекајте, стрпете се, да видиме официјално шо ќе се случи, потоа ќе се коментира.

Картите сезонските се под името Еурофарм, мораја да ги извадат, ни Пелистер ни работник пиши, беа обврзани со рок. Дневната карта е еурофарм работник, оти сега за сега се то. Ради стерилноста на општината највероватно, непотребно многу време помина и се потроши

Ne znam so prat ama za k** ne gi biva, ni opstinata, ni eurofarm...
Ako po tolku krenata prasina, si prodolzat vaka da dremat ko misiri...
neznam so da kazam, dijagnoza e to...
Sramota...
Jas da sum opstina, ako krsat klecki eurofarm ke mu lupnam ceni puta dva od jane sandanski, plus trosoci za renoviranje na salata i tie pari javno ke gi vlozam vo pelister...
Kako i da e za kratko vreme ke ima navivanje vo salata ili za eurofarm pelister ili protiv eurofarm rabotnik... :)
Ako se prat petli, nema da mu dozvolime da skokat na naseto buniste!!!
Ili pelister ili sikter....

Додека ние си ЧЕКАМЕ:confused: ( септември дојде, ајвари почнаја да се прат, абер нема за ништо), :icon_lol: да најдат макар и 5 минути време градските татковци и децата на Циле да го решат прашањето за Пелистер. ( зафатени се изгледа со одморите ).:cool:
Во пријателска утакмица Пелистер изгуби од децата на Кире Лазаров, КЛ 7 така некако се вика клубот.:popce:
Не дека е важен податок, или дека ни менва нешто, пријателска утакмица беше , ама е една добра увертира за то шо не чека во иднина.
Не знам јас дали некој од актуелната управа на РК Пелистер АД ( ако има некој воопшто останато од управата ) има некој бекап план, шо ќе биди АКО НЕ БИДИ РАБОТАТА СО ЦИЛЕВЦИ?
Шо прајме со играчи, шо ќе биди со натамошното функционирање на клубот?

Дали има определена ставка од буџетот на Општина Битола шо ќе оди за РК Пелистер да ја истурка макар и полусезоната? ( ова под претпоставка да се потрошени парите шо беа доделени за 2019 година, а имајќи го предвид фактот колку трошеа по разно разни Зејаци, Станојевиќи и Гуглета тип на играчи, со астрономски плати за наши стандарди чисто се сомневам да има останато ќора банка во буџетот на клубот).
Така да, добро ќе биди некој од легендарната управа да излези и да кажи шо понатаму?Хммм, некој?
Оти и за опстанок во плејаут ќе треба да се тресиме како одат работите.
Опасна игра играт, шо можи да донеси непоправливи последици и штети за клубот...

Додека ние си ЧЕКАМЕ:confused: ( септември дојде, ајвари почнаја да се прат, абер нема за ништо), :icon_lol: да најдат макар и 5 минути време градските татковци и децата на Циле да го решат прашањето за Пелистер. ( зафатени се изгледа со одморите ).:cool:
Во пријателска утакмица Пелистер изгуби од децата на Кире Лазаров, КЛ 7 така некако се вика клубот.:popce:
Не дека е важен податок, или дека ни менва нешто, пријателска утакмица беше , ама е една добра увертира за то шо не чека во иднина.
Не знам јас дали некој од актуелната управа на РК Пелистер АД ( ако има некој воопшто останато од управата ) има некој бекап план, шо ќе биди АКО НЕ БИДИ РАБОТАТА СО ЦИЛЕВЦИ?
Шо прајме со играчи, шо ќе биди со натамошното функционирање на клубот?

Дали има определена ставка од буџетот на Општина Битола шо ќе оди за РК Пелистер да ја истурка макар и полусезоната? ( ова под претпоставка да се потрошени парите шо беа доделени за 2019 година, а имајќи го предвид фактот колку трошеа по разно разни Зејаци, Станојевиќи и Гуглета тип на играчи, со астрономски плати за наши стандарди чисто се сомневам да има останато ќора банка во буџетот на клубот).
Така да, добро ќе биди некој од легендарната управа да излези и да кажи шо понатаму?Хммм, некој?
Оти и за опстанок во плејаут ќе треба да се тресиме како одат работите.
Опасна игра играт, шо можи да донеси непоправливи последици и штети за клубот...
Не бе па ти топ си е, изгубиле од децата на КЛ7, битно честа и гордоста е задржана како што викаа одредени членови тука :cautious: Нема врска што клуб со такво реноме ке се срами а како тргнал и најверојатно ке испадне во понизок ранг. Битно гордоста е тука, ако остане нешто од таа гордост за година две ..

Не бе па ти топ си е, изгубиле од децата на КЛ7, битно честа и гордоста е задржана како што викаа одредени членови тука :cautious: Нема врска што клуб со такво реноме ке се срами а како тргнал и најверојатно ке испадне во понизок ранг. Битно гордоста е тука, ако остане нешто од таа гордост за година две ..
Pa se srami zato so go ostaja klubot na milost i nemilost, so nadez deka Eurofarm ke gi kupi i ke se odtarasat od rakometot. Da si kupea igraci sovreme i da gi zadrzea del od lani so bea podobri poedinci, sea nemase da gubat od ucilisni ekipi. Namesto toa tie go pustija klubot niz voda a kako so gleam Eurofarm mu napraja uba dupenka. I fala mu so nejkat da go kupat klubot ili fala bogu so supelkite od opstina neznat vo gazo da se dupnat, pa ke izbegnime eden golem sram.
Sea mozi i da ispadnime od ligata, ama to trebase mozi da se desi poodamna, pa taka mozi i klubot ke izbegnese dolgovi i site gomnenici koi mu gi napraja predhodnicite vo izminatite 15 godini.

Neka ne si igrat neka kupat eden golman i 3 stranci bekoj + decata nasi od mladinski pogon i da se stremi kon opstanok i mirna zavrsnica vo plejaut.

На сезонските не пиши ни пелистер ни работник, од назад во спонзорите ја има и општината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom