Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Додека ние си ЧЕКАМЕ:confused: ( септември дојде, ајвари почнаја да се прат, абер нема за ништо), :icon_lol: да најдат макар и 5 минути време градските татковци и децата на Циле да го решат прашањето за Пелистер. ( зафатени се изгледа со одморите ).:cool:
Во пријателска утакмица Пелистер изгуби од децата на Кире Лазаров, КЛ 7 така некако се вика клубот.:popce:
Не дека е важен податок, или дека ни менва нешто, пријателска утакмица беше , ама е една добра увертира за то шо не чека во иднина.
Не знам јас дали некој од актуелната управа на РК Пелистер АД ( ако има некој воопшто останато од управата ) има некој бекап план, шо ќе биди АКО НЕ БИДИ РАБОТАТА СО ЦИЛЕВЦИ?
Шо прајме со играчи, шо ќе биди со натамошното функционирање на клубот?

Дали има определена ставка од буџетот на Општина Битола шо ќе оди за РК Пелистер да ја истурка макар и полусезоната? ( ова под претпоставка да се потрошени парите шо беа доделени за 2019 година, а имајќи го предвид фактот колку трошеа по разно разни Зејаци, Станојевиќи и Гуглета тип на играчи, со астрономски плати за наши стандарди чисто се сомневам да има останато ќора банка во буџетот на клубот).
Така да, добро ќе биди некој од легендарната управа да излези и да кажи шо понатаму?Хммм, некој?
Оти и за опстанок во плејаут ќе треба да се тресиме како одат работите.
Опасна игра играт, шо можи да донеси непоправливи последици и штети за клубот...

Додека ние си ЧЕКАМЕ:confused: ( септември дојде, ајвари почнаја да се прат, абер нема за ништо), :icon_lol: да најдат макар и 5 минути време градските татковци и децата на Циле да го решат прашањето за Пелистер. ( зафатени се изгледа со одморите ).:cool:
Во пријателска утакмица Пелистер изгуби од децата на Кире Лазаров, КЛ 7 така некако се вика клубот.:popce:
Не дека е важен податок, или дека ни менва нешто, пријателска утакмица беше , ама е една добра увертира за то шо не чека во иднина.
Не знам јас дали некој од актуелната управа на РК Пелистер АД ( ако има некој воопшто останато од управата ) има некој бекап план, шо ќе биди АКО НЕ БИДИ РАБОТАТА СО ЦИЛЕВЦИ?
Шо прајме со играчи, шо ќе биди со натамошното функционирање на клубот?

Дали има определена ставка од буџетот на Општина Битола шо ќе оди за РК Пелистер да ја истурка макар и полусезоната? ( ова под претпоставка да се потрошени парите шо беа доделени за 2019 година, а имајќи го предвид фактот колку трошеа по разно разни Зејаци, Станојевиќи и Гуглета тип на играчи, со астрономски плати за наши стандарди чисто се сомневам да има останато ќора банка во буџетот на клубот).
Така да, добро ќе биди некој од легендарната управа да излези и да кажи шо понатаму?Хммм, некој?
Оти и за опстанок во плејаут ќе треба да се тресиме како одат работите.
Опасна игра играт, шо можи да донеси непоправливи последици и штети за клубот...
Не бе па ти топ си е, изгубиле од децата на КЛ7, битно честа и гордоста е задржана како што викаа одредени членови тука :cautious: Нема врска што клуб со такво реноме ке се срами а како тргнал и најверојатно ке испадне во понизок ранг. Битно гордоста е тука, ако остане нешто од таа гордост за година две ..

Не бе па ти топ си е, изгубиле од децата на КЛ7, битно честа и гордоста е задржана како што викаа одредени членови тука :cautious: Нема врска што клуб со такво реноме ке се срами а како тргнал и најверојатно ке испадне во понизок ранг. Битно гордоста е тука, ако остане нешто од таа гордост за година две ..
Pa se srami zato so go ostaja klubot na milost i nemilost, so nadez deka Eurofarm ke gi kupi i ke se odtarasat od rakometot. Da si kupea igraci sovreme i da gi zadrzea del od lani so bea podobri poedinci, sea nemase da gubat od ucilisni ekipi. Namesto toa tie go pustija klubot niz voda a kako so gleam Eurofarm mu napraja uba dupenka. I fala mu so nejkat da go kupat klubot ili fala bogu so supelkite od opstina neznat vo gazo da se dupnat, pa ke izbegnime eden golem sram.
Sea mozi i da ispadnime od ligata, ama to trebase mozi da se desi poodamna, pa taka mozi i klubot ke izbegnese dolgovi i site gomnenici koi mu gi napraja predhodnicite vo izminatite 15 godini.

Neka ne si igrat neka kupat eden golman i 3 stranci bekoj + decata nasi od mladinski pogon i da se stremi kon opstanok i mirna zavrsnica vo plejaut.

На сезонските не пиши ни пелистер ни работник, од назад во спонзорите ја има и општината.

Од денес. Работник.
eurofarm-druzhenje-2.jpg

Mislam deka sea jasno mu e na site deka Pelister kakoninsekogas e ebanata stranka vo sekoja situacija(za zal).
Nisto ne e strasno, ne e bolka za uniranje... Ova ne e ni prv ni posleden pat, klubot da e izmapuliran od lokalnite shalabajzeri.
Glavata gore i pamet za vo idnina, deka osven fanojte, zboram onie vernite so go sledat klubot so decenii, nikoj drug ne go zabole za idninata na Pelister.

Sea neka odat neka se rastrcat da potkupat nekoj igrac, ako ima nekoj voopsto sonsaka da dojdi momentalno vo klub koj na hartija ima samo 3 igraci pod dogovor vo septemvri, na nekolku dena pred start na prvenstvo.

A najgolem dokaz kolku tezi imeto Pelister, mozi ova sezona da se odi na sekoj natprevar na klubot i da svatat lokalnite pajtasi deka i vakov nikakov pred raspad Pelister, e pogolem od proektot na gospodinot so plaka mito i e zamesan vo sekoj tender so kriminalna pozadina.

"SAMO EDEN KLUB, SAMO EDEN GRAD..."

Од денес. Работник.
eurofarm-druzhenje-2.jpg
Nevidena podrska imat :)))
Автоматски споено мислење:

Mene najpojke me nervira so cilevci pederski si kjutat celo leto, duri se branuva gradot so razni platformi,bugjeti za na kraj da ime se ispolnat site uslovi...
Opstinata im gi ispolni site uslovi, od sali renoviranje, od osloboduvanje na site davacki, do neznam so drugo...
Ponedelnik ke imat preskonferencija, ke se najdi maz vo gradov da gi prasa so mislat?
Opstina, ckembari, novinar, obicen graganin, bilo koj?
Celo leto ne eb$avat so gluposti za na kraj da ne kazat nisto?
Ima nekoj salam vo gradot, za majtap tuka sluzime?

Последно уредено:
Nevidena podrska imat :)))
Автоматски споено мислење:

Mene najpojke me nervira so cilevci pederski si kjutat celo leto, duri se branuva gradot so razni platformi,bugjeti za na kraj da ime se ispolnat site uslovi...
Opstinata im gi ispolni site uslovi, od sali renoviranje, od osloboduvanje na site davacki, do neznam so drugo...
Ponedelnik ke imat preskonferencija, ke se najdi maz vo gradov da gi prasa so mislat?
Opstina, ckembari, novinar, obicen graganin, bilo koj?
Celo leto ne eb$avat so gluposti za na kraj da ne kazat nisto?
Ima nekoj salam vo gradot, za majtap tuka sluzime?
За твоја информација салата ви ја реновираат Цилевци а не Општината

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom