Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Dovolno, duri i odpoke se spomnati vo ova tema deckite od proektot na debeliot.
Mislam deka posle ova epizoda, treba ban ili brisenje na post, dokolku se otvori povtorno diskusija na relacija eurofarm-pelister.
Toj so saka da go prati nivniot napredok, slobodno neka se otvori fanklub so nivnoto ime na klubot i tamu neka se diskutira na dolgo i na siroko.

Ova e fanklub na Rk Pelister i taka neka si prodolzi vo idnina.

Последно уредено:
"POINAKU" i ne mozese da se ocekuva soncogledite ostanaja soncogledi, prasanjeto e kako se osekaat? Sega koj e kriv tie sho go moleja izminatite godini ili bea site tolku mokni sho na Cile klubot ne mu go davase Efto, Piseto, a toj tolku go posakuvase i ne mu bese dozvoleno da go zemi. Na site koi plukaa plunkata na faca mu padna. Tuku da pocekame prvo kolo neka nastapat kako Eurofarm Rabotnik pa od vtoro nie ke prodolzime kako Eurofarm Pelister. Sekoja cest na del od vas koj se zalagaa deka imame samo eden klub Pelister a praseto debelo e najgolemoto zlo sho mu se slucilo na ovaj grad ama koj da vi kazi. Ova e fan grupa na Pelister i kako takva ke ostani bilo koja liga da si. Cesta i ugledot ne se kupuva so pari za instant uspeh se cekalo 20 godini za uspeh ke pocekame uste 20 ako e potrebno ama ke bidme klub Pelister. Mala digresija: Zosto ne go kupivte Pelister? - Prasajte go Bojan.

Џабе во ова ситуација ја префрлат(е) топката кај Циле.
Прав е тој во случајот, си игра од позиција на моќ, не само то, и од позиција на совесен купувач.
Кој нормален купувач нема да сака чисти сметки пред да купи нешто? Има таков? Вие да сте на негова ситуација како би одиграле?
Нормално е шо поставија услови, чисти сметки од било какви активни долгој на клубот.
Друга работа шо на другата страна си имат работа со ликој шо не знат или си прат филмој дека тужбите на Каменица ќе завршат туку така.
А не само Каменица, еве и други играчи од ланската легендардна гарнитура тужат на суд, заради неисполнување на договор и си ги барат парите шо им беа ветени
Е па сега, кој е крив овде? Она шо го трубев вчера, совесно и професионално работење на досегашните управи и барање на одговорност.
Кој е крив овде шо не си ги исполни Пелистер обврските од потпишаните договори? Шо им даваше предвремени раскини на договори на сите тие балкански звезди, односно пропаднати звезди шо ги довлечка клубот сурфајќи низ ЈУ ТЈУБ САЈБЕР ПРОСТОРОТ сите овие сезони.
Па сега ќе се чудат шо тужат, па ќе тужат нормално, не се улај да не ги тужат.
И утре кога ќе дојдат до крај судските постапки, и имаш ситуација од еве на пример 20,30 илјади евра парично побарување од неисполнување на договор, или пак неисполнети обврски од работен однос, + имаш ситуација на странски тужител, каде тарифите за адвокатите се двојно повисоки и идиш во ситуација да плаќаш главен долг од 30 илјади евра + тука имаш еден куп процесни трошоци шо ќе излезат, адвокати од двете страни, трошоци за судски такси, а ко шо се ажурни, односно несовесни нашите за плаќање и еден куп трошоци за извршители.
Работата лесно се решава, ако сакат да ја решат, Пелистер како продавач, односно Општината, ќе се обврзи да ги исплати сите доспеани парични обврски од судските постапки шо се водат против клубот, како и оние кои ќе станат доспеани откако ќе се продај клубот на Еурофарм.
Туку друга ситуација се појави, од правен аспект, шо во овај период не е дозволена промена на името, односно и да постигнат договор за продажба на акциите и да помини сето ова на совет нема да можат ова натпреварувачка сезона да го променат називот на клубот, во ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР, помина временскиот тајминг за ова.
Зато си ги пуштија сезонските карти под името Работник, не ќе ги чекат овие нашите до даљега...
Сеа шо прајме? Мммм?
Клубот без разлика на исходот и да се случи продажбата во ЛШ ќе игра како Работник шо ќе биди циркус невиден, Еурофарм го купва Пелистер, ќе биди газда на двата клуба, ама едниот клуб ќе се вика Работник :icon_lol: , без разлика шо со та легендарна платформа е или беше предвидено ( демек јакиот клуб ) да се вика Пелистер.:vozbud:
Во случајот ќе си биди како шо се збораше, Пелистер ќе биди та втора екипа, за мајтап.:D
Сето ова е само еден доказ дека во вакви работи не се дозволени чекања, пазарења од типот ДЕНЕС ЌЕ БИДИ, УТРЕ ЌЕ БИДИ, САМО ФОРМАЛНОСТИ НЕ ДЕЛАТ ОД РЕШЕНИЕ.
ЕХФ и СЕХА си имат правила, нема тука толеранција и отстапување, исто има правила и во РФМ, или како и да се вика сега ракометната федерација по ново,тука нема отстапување.
Друга ситуација, актуелниот Пелистер, онај шо ќе си игра во домашна лига и ЕХФ Куп, нема пријавено играчи до РФМ, односно нема доставено список од играчи со професионален договор за новата сезона, со оглед дека сме АД, а нема ни листа на играчи до ЕХФ, а сезоната почнува за брзо, и сега шо прајме?
Прво коло со Бутел, ни следва суспензија и губење на службени бодој, зошто некој си игра мајтап со клубот.
Да не прајме муабет какви казни не чекат од ЕХФ доколку во овај период не пријават листа на играчи за ЕХФ купот, а не знам шо ќе пријават кога во клубот не се знај ни дали постој некое вработено лице?
Нема тука чекање, абе чекајте заборајвме дека имаме борчој.
Не се свесни каква штета му напраја на клубот со досегашното работење, а ова сезона ќе биди кулминација на цело ова неработење и ќе го дозакопат клубот со нивните политички игри, разно разни договарања, шо немат никаква допирна точка со спортот и со Пелистер.

Nekogas idat momenti koga rabotata ednostavno ne odi, kolku i da se trudis. Togas taa rabota treba da prekini i da se prodolzi napred. Taka e i so rk Pelister. Kraj, the end, finito...
Vo mojot posleden post na ovaa tema sakam da se osvrnam na pricinite koi dovedoa do toa:

Ima mnogu pricini, koi sobrani zaedno napravija klubot da ne go polozi testot na vremeto i da stani relikt od minatoto...

Jakite klubovi odat zaedno so koncentracijata na naselenieto, a Bitola kako i rk Pelister e vo izumiranje...
Eurofarm Pelister bese dobar proekt i trebase da uspee od pricinite koi gi navedov pogore...

Ne bese sustinata vo bojata na dresot.
So toa samo stanavme interesni za profilite so oznaka crveno crno 1987.
A tie mesto da se zanimavaat so nas neka gi gledaat svoite problemi (sporska sala pod Kale).

Sustinata e sto modernoto ime Eurofarm e paravan za eden tranzicionen heroj koj go nadzivea svoeto vreme.
Duri ja gradime nasata idnina vrz takvi tranzicioni heroi od tipot na Cile, Kamcev, Pandelevci, Cermat, se dotogas ke go jadime stapot.

Do nekade ja razbiram gradonacalnickata sto ne saka da si gi valka racete, no i taa treba da znae deka nepravenjeto nisto, e isto tolkav grev kolku i gresenjeto...

Doagjame i do deckoto so salot od Pelister.
Jas priznavam mazi, neka izlezi neka kazi ja sjebavme rabotata, ne ne biva.
Vaka ispagja go klavav shalot za direktor da stanam vo elektrostopanstvo...

A ke zaboravev, site vikate po Piseto, no prethodnata vlast se krie zad nego kako zrtveno jagne, za da ja skrie sopstvenata nesposobnost. 2006-2016 e najcrniot period vo istorijata na rakometot vo bt.

Doagjame do segasnosta, aljusot so svojata bela brada na sekoj eban platen portal vo drzavava kako go velici momentot na vrakjanje na rakometot vo bt.
Respect decko ali si bil i ke ostanis janicar, sekogas na pogresnata strana.

Na krajot i administratorot na temata, intelegentno bitolsko dete koe se zagubi vo prevodot. Zarem stvarno mislis deka rabotata propadna za nekolku neisplateni dnevnici?
Za ovie akteri 50 K se kako kafe za mene i za tebe na sirok sokak.

Sto e spasot?
CKEMBARITE I "objektivnata bitolska publika".
Nekoj od ckembarite napisa, nema da ni bide prvpat da bidime sami protiv site.
Ako ne zazivee ovoj proekt kaj obicniot bitolcanec brzo i ke propadni.

A Pelister ke ostani vecen, ako mene mi se smacilo od istite muabeti, ima mnogu deca koi ke go prodolzat nasiot pat, bidejki toa e zapisano vo nasiot kabadajski gen...

Sekoe loso za arno...

A Pelister ke ostani vecen, ako mene mi se smacilo od istite muabeti, ima mnogu deca koi ke go prodolzat nasiot pat, bidejki toa e zapisano vo nasiot kabadajski gen...
Ох ти Шекспиру битолски .... кои деца ке го продолжат вашиот пат кога децата ке растат со бренд како Работник во Битола место со Пелистер. Мислиш некое дете ке се летне да тренира за Пелистер кога ке игра втора лига место да се бори да влезе во Работник ? Кееее биднеее ... тоа вие што сте израснети со Пелистер и имате емоција спрема името и клубот го разбирам .. ама не можеш да очекуваш од нови генерации што никад немаат видено и осетено атмосфера и што значат Чкембари и Пелистер да се понашаат исто како вие. Тука и ке се заврши целата прича и многу од "борците за чист Пелистер без Работник" ке зажалат за 3-4 години ако не се спојат тие два клуба затоа што ке биднете на истото како РК Куманово, од бивши освојувач на Куп на Македонија и играње на врвно ниво до сеа башибозук со полу аматери што преку ден се полицајци а навечер на тренинг ракометари. Ако ви е тоа визијата за Пелистер среќно момци!

А ако толку ви пречи спојувањето, зошто не извршите притисок кај Градоначалничката, за да се продаде клубот на некој приватник?

Значи сепак постои Работник.
Следен чекор, да си излезат јавно Ковачевски, Корлевски и компанија да си кажат кај го заглавија клубот пак со борчој, оти ко го превзедоја на гла ни се качија како го превзеле клубот со големи долгови од претходната управа (власт), целта му беше да се подмират долгојте и на почетокот мафкаја листој хартија колку и каде борчел се клубот, па почнаја со исплаќање, приоритет било да имаат чисти сметки, носењето на аматерски играчи од типот на Зејак, Лековиќ, Стоилевски и раскинвањето предвреме договори на скоро сите останати ракометари и после ќе тужеле, сосема се во право и го бараат тоа шо му следува со договорот законски, убај беа платите на Рамбо од 4000 евра, син му преку 1000 евра, секретарката си ја прчи сливата со близу 1000 кркачи, па Киелце да е ќе секни, не еден Пелистер.
Штета шо клубот остана со 4 активни ракометари под договор, ни глас ни гласнина околу престојната сезона, а со оваа моментална ситуација е на раб на пропаст.

PORANO ZA VAKVI DUPENKI KJOTEKO IGRASE VO BITOLA AMA ZA ZAL NEMA MAZI POKJE ZATO DA STE MI ZIVI I ZDRAVI I DA NE DUPITE USTE 100 GODINI MALCE E OVA ZA NAS !!!
Neka mu e so sreka na Rabotnik patot ponatamu a Pelister ako ne zgasni treba da bidime srekni. Zato klavajte patikite I da se soberime 15 dusi da izigrame drugo care nema...

PORANO ZA VAKVI DUPENKI KJOTEKO IGRASE VO BITOLA AMA ZA ZAL NEMA MAZI POKJE ZATO DA STE MI ZIVI I ZDRAVI I DA NE DUPITE USTE 100 GODINI MALCE E OVA ZA NAS !!!
Neka mu e so sreka na Rabotnik patot ponatamu a Pelister ako ne zgasni treba da bidime srekni. Zato klavajte patikite I da se soberime 15 dusi da izigrame drugo care nema...

Значи нема веќе шанкуриња со кабадајски гени? :ROFLMAO:

Bitno bese tender da zemi od rek svinjata debela i da gi izlazi poke od pola deka go saka RK PELISTER i site uraaaa ls i seha ke sme igrale taka bese to... ;)
Namesto da si go zadrzevme skoro cel tim od lani i da se zemeja igraci makedonski mladi deca koj ke sakaa da igrat za nas i ke si bese do negde se vo red so takov budzet od opstinata, e sega ke svirime vtora liga bez igraci oti mu vervame na site lajnari vo bt so se prat bogatasi so nasi pari ama ako malku ni e!!!

E sega e momentot da se odgovorat nekolku prasanja kako od 400 000 eu budzet klubot ostana bez igraci i bez pari? Deckoto D.H mavtase so listi kako predhodnata uprava ostavila dolgovi a ova gi podmirila i sega naednas klubot e povtorno borc? Do kaj se krivicnite za predhodnite i da znaeme kolku tie ukrale i koj gi ukral parite? Kako sami si napisale plati po D.H 42.000 denari svalerkata so muckite ne bese zastanata po instagrami 36.000 sportskiot 72.000 so zdravje da si go vozi Pasatot CC i procentite od 13 stranci i uste 7 dusi na platen spisok? Coekot so salot ne e za kometiranje no sepak ovozmozi budzet od 400 000 eura i toa e za pozdravuvanje no sepak i toj e odgovoren parite gi nema igracite gi nema dali ke odgovara? Kolku igraci ima momentalno Pelister i dali prijavi ekipa za novata sezona? I dali ako se dogovorat od vtoro kolo nie ke bideme Eurofarm Rabotnik koj ke premini vo Eurofarm Pelister i ke igrame liga na sampioni SEHA? Dali ke prodolzat zabavite i tajnite rakometni i sex igri vo Bifeto? I dali se spremni ikonite za koga ke dojde vardar i rabotnik da mu poklonime? Ova sto se napravi so Pelister "POINAKU" i ne mozese da se ocekuva dojdoa so namera da go zgasnat i se na dobar pat. A del od vas neka ve mocat a vie vikajte ne e mocanje vrni nadvor.

Апла пишат дека до крајот на неделата ќе потпишат, Валентин Груевски му има манато лајк на објавата. Сапуницата продолжува.

Дајте инфо ако имате шо точно ќе биди да не нагодваме само со шпекулации , ова лично и се очекуваше САГА а лично мене ни така а уште помалку вака ме радва ситуацијата во која е РК ПЕЛИСТЕР ама ако сме опстанале со играчи како ЧАЧИч Вешовски и слични неуки играчи ќе опстаниме и сега само нормално да има средства да се покријат трошоците !!!

Apla mk se provladin portal i stom pisat tie sigurno nekoja glupost ke naprat za brzo.
Sea po sekoja cena ke barat spas za Pelister, ama to ao plabirat da go potpisat samo uste poke ke go zabrza procesot na raspad na klubot.

Ni vo najludiot son nemase da povervam deka mozat vakov amaterski poteg da naprat i da go donesat klubot vo situacija da nema da prijavi edna postava igraci vo RFM.

Ne mi e jasno kako stigat da naprat tolku gluposti vo tolku kratok period. Svarno se izglea epten retardirani.

Abe nemojte pokje da se lazite ne vervajte na gluposti. Arni ste? Koga ke se spojat? Petok porucekta? Demek tie ke izigrat edna utakmica pod staro ime pa posle ajde nanovo se...Zivi se nemojte. Deluvase kako proekt koj ima idnina ama za zal propadna sekoj neka si odi po svoj pat I to e to. Sme pominale I videle se I sesto ke go pominime I ova samo zalno e sho pak klubo ke ostani kaj kriminalcite od lokalnata vlast bez razlika koja partija ja ima. Od cela situacija mi kladovte uste pogolem inaet I go zasakav Pelister uste poke od prethodno I siguren sum deka duri ima barem 10 dusi vo Bitola sho go sakat I bodrat Pelister kako mene toj klub ke postoi. SAMO EDEN TIM E VECEN ! Pozdrav se gledame na tribina najverojatno vo playout ama nema predavanje so Pelister do kraj !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom