Фан клуб - РК Металург

02/25/2013 - Skopje прашува: ."Dali e vistina deka Manaskov ke otsustvuva 6 meseci od terenite ? I ako da,dali klubot planira da go zameni nekako so nekoj nov igrac ??"Одговор:
Да, Манасков ќе ја санира повредата околу 6 месеци. Управата вложува напор да ангажира друг ракометар на местото на Дејан.

Или комшииве ќе помогнат или некој од страна ќе се земе,ќе видиме,ама ко што реков не смеат само со Алуш да останат,крај краева не е само Л.Ш. тука се и СЕХА и домашно.

Баш штета.....не ми изгледаше толку сериозно....
Иначе сега му е мајката некој да фрлат во оган заедно со Алушок кој стандардно овде....

Медведите со Дибуров, Динамо со Атман, Атлетико со Лазаров... епаа убаво си кажа Червар.. шо ќе донесит судбината :) најдобро е судбината да го донеси Динамо или евентуално Атлетико, ова русиве многу страшни изгледаат... плус Металург играше финале на струшкиот турнир со Динамо Минск... колку толку познат противник им се.. ама сепак АТМАН е светска класа од играчиште..

Побрзо опоравување за Манасков. (y) Ќе се врати уште појјак, млад е он. :)

Динамо Минск! BRING IT ON BITCHES!

Ај некој нека го постира ростерот на Белорусиве?

Кај ја следевте бе ждребката? Ако е Динамо Минск тоа најлесен можен противник за разлика од другите можни два. Со среќа Металург.

Кај ја следевте бе ждребката? Ако е Динамо Минск тоа најлесен можен противник за разлика од другите можни два. Со среќа Металург.
http://www.laola1.tv/en/int/handbal...eague-draw-last-16/video/471-2753-112044.html
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 13:07 ---
МЕТАЛУРГ ГО ИЗВЛЕЧЕ ДИНАМО МИНСК

Пред неколку минути, во Виена, заврши извлекувањето на осминафиналните парови во Лигата на шампионите. Металург како противник го доби тимот на Динамо Минск, а средбите ќе се играат на 16/17 март во Минск, и 23/24 март, во Скопје.

Извлечени се следните парови:
Барселона – Силкеборг
Веспрем – Адемар Леон
Киелце – Пик Сегед
Хамбург – Цеље П.Л.
Кил – Чеховски Медведи
Металург – Динамо Минск
Фленсбург – Горење
Фуксе Берлин – Атлетико Мадрид

304558_199855903479366_417080551_n.jpg

Металург го доби Динамо Минск во осмина финалето на ЛШ

Металург ждрепката која денеска се одржа во седиштето на ЕХФ во Виена за противник во осмина финалето во Лигата на шампиони го доби Динамо Минск.

Белорускиот тим во Лигата на шампиони, во фазата по групи се натпреваруваше во Д групата и во конкуренција на Барселона, Фуксе Берлин, ПИК Сегед, Загреб и Кадетен Шафхаузен, со пет победи, една нерешена и четири порази го освои третото место.

Динамо Минск има една титула во Белорусија (2007), а два пати го освојувал националниот Куп (2005, 2006).
Металург и Динамо Минск имаат одиграно еден натпревар, на традиционалниот турнир во Струга, кога победи македонскиот шампион.

Првиот натпревар во Минск ќе се одигра на 16/17 март, а реваншот во Скопје ќе биде една недела подоцна.
Металург на овие средби ќе игра без еден од најдобрите играчи Дејан Манасков, кој поради повреда на лигаментите на коленото веќе ја заврши сезоната.
Извор Kajgana

Па добро, и не е така лош противникот. Ако гледаме од ланската сезона, мислам дека Загреб беше по квалитетен противник од Динамо Минск, ќе видиме како ќе бидне на крајот.

На хартија лесен и посакуван противник ама ако го потценат лесно ќе бидеме елиминирани. Сепак мислам дека Металург ќе продолжи понатаму.
Можеби е одговорено некаде ама јас пак ќе прашам, се знае од кога ќе се продаваат картите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom