Фан клуб - РК Металург

Просто ко грав, не сака да брани за Металург повеќе.

Добро де нека не брани, нека си оди, никој не го држи со сила. Што бара на натпревар да доаѓа ако нема намера да брани?

Што ви е на вас, не се збори тукутака отворено за проблемите во клубот, и Наумче не беше задоволен па не истрча да кажува се во јавност, или било кој друг... Овој само ја подгрева ситуацијата, не е глуп да каже се во јавност.

Добро де нека не брани, нека си оди, никој не го држи со сила. Што бара на натпревар да доаѓа ако нема намера да брани?

Го држат со сила како не, бараат екстремно високи суми за обесштетување.

Што ви е на вас, не се збори тукутака отворено за проблемите во клубот, и Наумче не беше задоволен па не истрча да кажува се во јавност, или било кој друг... Овој само ја подгрева ситуацијата, не е глуп да каже се во јавност.

Ама ова е многу расипано што го прави. Не кажува за што се работи, кој се тие проблеми, а доаѓа на натпревар и намерно не брани, прави кавги, нарушува атмосфера, значи целта му е да му наштети на клубот.

Ама ова е многу расипано што го прави. Не кажува за што се работи, кој се тие проблеми, а доаѓа на натпревар и намерно не брани, прави кавги, нарушува атмосфера, значи целта му е да му наштети на клубот.
Медиумите не треба да бидат на прво место кога треба да се решаваат проблемите, но управата на Металург требала да се потруди Станиќ да не излегува со вакви изјави, сега кога веќе не можеле да го спречат, ќе треба да лечат...

Џабе дискутирате/ме, никој не знае што точно се случува.

Каква сила бе, он си го потпишал договорот до 2015 година во кој јасно си стои колку е обештетувањето. Јас да не му го потпишав тој договор. Сам си е крив за се. Никој не му ставил пиштол на глава за да потпише. Неможе ти да се договориш со некој за нешто и после да ти прдне пу пу неважи. Нека си го плати обештетувањето и нека си иде. Ако во договорот стои дека обештетувањето го одредува клубот тоа он требало да си го прочита и да не потпишува или да бара да се смени тој член.

Крајно непрофесионално е од негова страна...(n)
Тој си потпиша договор кој го обврзува , Металург е негова обврска и треба да си ја исполнува.
Нека си го обработи договорот или нека си ги плати пеналите кои следуваат за негово прекршување.

Плачи како пичка по медиумите со цел да најде некој кој ќе ги искешира тие пари за негова "слобода" , но со тоа само си става црна дамка на неговата кариера(која е доволно извалкана во минатото) и делува дегутантно по медиумите.

Фер е и човечки е да не прави вакви скандали на сред сезона...
Во Металург ја стекна славата , ја придоби публиката и баш ради нив треба да ги решава своите проблеми со управата , настрана од медиумите .
Или пак ако е толку голем проблемот , бујрум кажи си ги маките на прес-конференција , нека дознај јавноста.
Паметен потег шо го суспендираја токму пред натпреварите со Вардар.
Се гледа дека типот е спремен на секакви срања , само за да го напушти клубот.

Многу на место кажано, дечкото се жали те ова не чини те она не чини...добро бе бато ако си толку исфрустриран, одвратно ти е и сакаш да си одиш, свикај прес или дај интервју и кажи брате на минчо му е мал, лино ми ја ебе жената, наумче ми лепи мрсули у коса...кажи брате што е немаш три години!

Даде три изјави после Минск и НИШТО не кажа сите три заедно да ги собереш

Тоа е тоа,тоа е цел муабет,ама како префригано инсистира на некој човек во управата,а не тренерот,играчите или па не дај боже газдта,викам не дај боже газдата зошто утре ако треба да потпише нов договор ќе треба да моли на колена кај чика минчо за пара повеќе.

Мада после овие работи не верувам дека некој го сака подоло време во клубот,налет тоа што ја изгуби довербата од навивачите,туку после она во неделата сигурно ја изгубил и довербата од соиграчите,јас да сум би се запрашал чекај бе јас трчам се замарам за на крај овој да ја пушти топката во гол ? Па нек си ебе матер.

Јас да сум во управа би го оставил намерно да скапе уште две години,ако не иде на тренинзи плата нема да му дадам,без леб нека го остават кога е ваков психопат.

Добро, стварно верувате дека некој побарал 800.000 евра за Станиќ?
Ама реално е да се бара сума од 200 до 300.000 евра, со оглед на тоа дека Металург пред година и пол даде доста квалитетен десен бек и 100-150.000 евра за Станиќ. Не држи вода и тоа дека клубот е послаб од лани, тоа најдобро го видовме на последниот меч, голови се даваа од сите позиции. Како што некој кажа, единствено на пикер се послаби, но Марковски има потенцијал, ќе видиме што ќе биде. Околу платите не верувам дека се проблем, да беше така ќе ја летнеше малиов без проблем. Проблемот е во неговата глава, се надевам дека нема да остане долго во македонска екипа, без разлика дали е Металург или Вардар, време е Митревски да добие повеќе шанса на голот.

Си тера некоја своја правда. Веројатно му било ветено дека Металург ќе има поголеми амбиции од ланските. Дека тимот уште повеќе ќе се засили. Не дека Металург е слаб годинава, али тешко дека би можеле да го повторат успехот од лани у ЛШ. А и реално којзнае дали ќе може да му парира на Вардар у првенство без негова помош. Плус тоа што веројатно гледа поголеми амбиции у тимот на Вардар и секако поголема плата. Или па уште полошо сака да извлече повеќе пари од Минчо.
Нешто има, што е тоа може само да нагаѓаме.
тука не се сложувам со тебе. металург и те како е посилен од лани и то на секоја позиција, освен пивот, ама таму димоски игра огдинава ко луд. праен е муабетот поодамна и во претходние постови за квалитеот на новите, во однос на опние кои заминаа, да не ја тупиме пак. доказ за то е победата над псж.
металург ќе биде уште појак, ако станиќ си се прибери малку и пак се разбрани како порано. а ако прави лоша атмосфера околу тимот, џабе е да ги имаат и играчите на барса.
металург многу лесно може да го повтори успехот од лани, особено со овој тим, ама ако станиќ си брани на нивото од лани.

Не 7 дена туку три недели нема дојдено на тренинг. На што личи тоа?
Дарко никогаш не ни тренирал. Наркоманот бара пред секоја утакмица да му се достават снимки од противничкиот тим. Кога ќе му ги дадат снимките типот зима штека цигари и детално го анализира секој шут на противниците.
:icon_lol:

Дарко никогаш не ни тренирал. Наркоманот бара пред секоја утакмица да му се достават снимки од противничкиот тим. Кога ќе му ги дадат снимките типот зима штека цигари и детално го анализира секој шут на противниците.
:icon_lol:

"...зима штека цигари поред белото.." те молам преправи :D

Брука невидена се коментарите на фб за Станиќ. 80% од коментарите се „како не ви е срам Даре да го суспендирате“, „вие сте никој и ништо без Станиќ“, „ќе пропадне тимот без Станиќ“, „ќе останете обичен маалски клуб без него, ме разочаравте со потегот“.
Се удира од глава таквиот тип на популаризирање на клубот, посебно кај нова ракометно неедеуцирана и млада публика која нема основни познавања како е да се поддржува еден клуб. Се виде што тип на фанови се повеќето таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom