Фан клуб - РК Металург

Му пропадна минатиот обид да си го оправда однесувањето со нафрлување измислени проблеми на некакви 3-4 теми,истото и сега многу напишано ништо кажано.
Која е таа вистина,што излегува на виделина,зошто е поскапена дрогата ?

Не дека викам дека нема проблеми,во секој клуб воопшто во светот си има интерни проблеми,конфликти итн итн ама не треба да се преувеличуваат И ДА СЕ ИСКОРИСТУВААТ ВО СВОЈА ПОЛЗА И ЗА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ.

Мене ова ми личи на упиздарување на прв поглед,некако таков впечаток се добива,да се смират страстите,да се смириме,да зборуваме зад затворени врати да најдеме решение поволно за двете страни и доброто на сите,драпај си мео работава.

Ќе видиме,може во еден ден а може и ич да не се реши случајов,ама што и да е тој треба да сфати дека начинот што го одбра не е добар за да добие што било,а во најмала рака не е фер за се што направија за него од клубот.

А искрено можеше и Ренато малку да си ја затне муцката а не по словенски медиуми да објаснува и да кажува кој колку барал,какви биле комитите и што ти не др,толку му требаше на будалава да испука.

Почитувани претставници на медиумите,

Ви го праќам следново соопштение по повод сите случувања во последно време, и по јавното обелоденување на мојата суспензија од страна на РК Металург.

Морам да забележам на начинот на кој тие тоа го направија. Го фотографираа тоа парче хартија и така ја пренесоа во медиумите, како да е некакво обвинување од Интерпол.

Веројатно тоа е благодарност за се што досега сум го направил за клубот?!

Не ми остана никаков друг избор, освен и јас да се обратам на јавноста со ова кратко соопштение.

Размислував да повикам прес-конференција, каде што во една отворена комуникација ќе ја запознам јавноста во Македонија и со другата страна на приказната, која и тоа како е интересна.
Дарко Станиќ секогаш во животот зборувал и работел со отворено срце, искрено и со вистината во рацете. Така е, така било и така ќе биде секогаш. Немам што да кријам, на сите прашања сум спремен да одговорам. Јас секогаш сум бил таков, и на теренот и надвор од него.

Дури и да си направам проблем себеси, од тоа нема да се откажам. Поради себе, поради луѓето кои веруваат во мене, но најмногу поради вистината. Не се плашам, никогаш не сум се плашел додека сум се борел во име на виситната. Зашто со вистината е невозможно да се загуби.

Но, сепак одлучив, во овој момент, додека страстите се разгорени, не е добро да се носат избрзани одлуки. Одам наскоро, ме чекаат обрвски со репрезентацијата. Се враќам за десетина дена, таман доволно страстите да се смират и со ладна глава глава да донесам разумна одлука. Се надевам дека и клубот ќе го искористи тоа време добро да размисли што е паметно и што е во интерес на клубот.

Така што, од сега, нема да давам никакви изјави за јавност, се до моментот кога ќе се вратам по обврските со репрезентацијата. Тогаш ќе одлучам дали ќе свикам конференција за печат. Мене не ми е тешко да ги истрпам сите удари, да замолчам како јас да сум виновен, впрочем, тоа нема да ми е првпат. Правдата и вистината се малку бавни, но секогаш излегуваат на површина.

Ова време си го оставам како на себеси, така и на клубот. Мислам дека и на нив ќе иом користи ова време. Е надевам дека сите проблеми кои ги имаме, ќе ги решиме зад затворени врати, очи во очи, со разумни зборови да дојдеме до заедничко решение кое ќе ги задоволи и двете страни.

Во оваа прилика сакам да им се извинам и на сите љубители на ракометот што ќе бидат разочарани со вакви пишувања во медиумите, но друг избор немам. Сакам да им се заблагодарам на навивачите, на луѓето кои секогаш ми ја даваа поддршката и кои и понатаму веруваат во мене и немаат кратко паметење.

Дарко Станиќ секогаш со дела покажувал кој е, така ќе биде и овој пат.

Со почит,
Дарко Станиќ

Еве убава реплика на соопштението на Станиќ:
"Се нарекуваш професионалец а преку јавни соопштенија плукаш по својот клуб. Можеби си во се во право за тоа што го кажуваш, но не е професионално јавно да плукаш по тие што ти даваат леб и што те направија човек. Ако си прфесионалец оди седни на маса и обиди се да ги решиш проблемите. Ако тоа не помогне тука се РФМ и нивните комиси, и тоа ако не помогне тука е и ЕХФ. Значи со тоа што ти јавно излегуваш по медиуми и глумиш невина невеста самиот се деградираш и ставаш до знаење дека всушност ти и само ти си најголемиот виновник за сето ова. Неможам да верувам дека од 20 играчи само тебе те малтретираат додека другите немаат никаков проблем, или ако го имаат тогаш го решаваат на маса. А за тоа колку е посилен или послаб овој состав на Металург од минатата сезона е твоја работа. Ти си платен да браниш и тренираш во РК Металург. Во твојот договор сигурно не пишува дека само доколку клубот е шампион ти ќе бидеш негов член. И последен да е на табела тоа не е твоја работа, за тоа си има луѓе во клубот кои решаваат кои играчи ќе се ангажираат а кои не, и кои се амбициите на клубот. Затоа поработи малку на себе а останатите остави ги да си ја вршат нивната работа. Па на крај ние навивачите ќе одлучиме дали ќе ви аплаудираме или ќе ве пцуеме. Секој по своја заслуга, нели?!"

Овој дел е посебно интересен:

"Се надевам дека сите проблеми кои ги имаме, ќе ги решиме зад затворени врати, очи во очи, со разумни зборови да дојдеме до заедничко решение кое ќе ги задоволи и двете страни."

Човекот бара покачување и ништо друго.

Овој дел е посебно интересен:

"Се надевам дека сите проблеми кои ги имаме, ќе ги решиме зад затворени врати, очи во очи, со разумни зборови да дојдеме до заедничко решение кое ќе ги задоволи и двете страни."

Човекот бара покачување и ништо друго.

--- надополнето: 24 октомври 2013 во 00:28 ---
Најглупо во сето ова е што заради неговите настапи оваа сезона во ЛШ во дресот на Металург нема да му биде дозволено од ЕХФ да брани за ниту еден друг клуб до крајот на сезоната. Дури уште утре да оди да потпише за Вардар нема да може да настапува за нив оваа сезона во ЛШ. Со кој памет го прави ова сред сезона никој неможе да разбере? :facepalm:
--- надополнето: 24 октомври 2013 во 00:40 ---
988729_545324588876295_1431766273_n.jpg

METALURG SUSPEND STANIC

Serbian goalkeeper Darko Stanic has been suspended indefinitely by his club HC Metalurg.

One of the VELUX EHF Champions League’s top goalkeepers and fan favourite was given a suspension after a club disciplinary commission.

“Stanic made a disciplinary offense during the match against Dinamo Minsk on Sunday. The automatic suspension will be until the completion of the disciplinary process,” the commission was quoted as saying.

Disciplinary proceedings were opened at the request of the chairman of the board of the club Risto Chokrev and assistant coach Aleksander Petrovski.

Stanic refused to enter the game in the first half of the match between Dinamo Minsk and Metalurg and argued with coach Lino Chervar and some of the coaching and technical staff on the bench.

He started the game in bad shape and was substituted by Rade Mijatovic. He entered the game in the second half , but again did not last long.

“My reaction on the court maybe was not exactly exemplary. I am aware of that, but have to show that some things, especially inside the club – are not in order.

“I'm not able to cover up all problems for every match. What happened today is a culmination of a lot of things that have been crawling for a long time,” Stanic told Macedonian media after the game.

Metalurg won 33:29 and took a step towards the Last 16, but this was a game to forget for Stanic.

It is uncertain whether the club will impose a penalty on the goalkeeper and whether he will be in the squad for the home match against Tatran on Friday in the SEHA League.

Metalurg’s next VELUX EHF Champions League game is against local rivals Vardar in mid-November, in the first of a crucial doubleheader in the race for the Last 16. http://www.ehfcl.com/men/2013-14/article/17941/Metalurg+suspend+Stanic

Пешевски>Маркоски

Поголем труп од Маркоски нема

Чорович сте го зеле...кам бек напрај :)

http://www.balkan-handball.com/balkan/iz-emirata-u-sumice-milan-corovic-ponovo-crveno-beli/
Можно е штом прифатил да игра во Ѕвезда до јануари без надомест и сам си до платил сертификатот. И како што вика- во случај на добра понуда би го напуштил клубот. ;)

Некој тука се прави дека не разбира или па вистина не разбира работа што е едноставна како 2+2
Не требало да се чува незадоволен играч.
Металург јавно кажува дека Станич сака да си оди, а дека тие се согласни да го продадат. Зошто не се јави ниту еден купувач е навистина голема мистерија. Не знам кој би бил другиот начин за клубот да се ослободи од незадоволен играч, да го даде гратис голманот број 1 во европа ??????
Ако Станич зема 20 000 евра месечна плата, тогаш минимумот којшто некој треба да го плати е 480 000 евра( нека ме поправи некој ако има некое друго правило освен 24 месеци* 20 000 евра)
Тоа што не се јавил никој за да ги плати овие пари е проблем на Станич, а не на Металург.
Станич со последните изјави сака да ја придобие публиката на своја страна,а да го укриви клубот, затоа и изјавите му се од типот, јас ја обожавам публиката го обожавам клубот ги обожавам пиратите ги обожавам и камерманите ама управата ме е*и. Сметам дека публиката во вакви моменти треба да му даде максимална поддршка на било кој голман кој во овие моменти ќе застани на голот и тоа поголема од онаа што некогаш му беше дадена на Станич, за господинот да сфати дека клубот е поголем од било кој играч.
Ако продолжи со ваквите будалаштини јас само ќе му посакам еден ден да ме служи во кафана.

http://www.rkmetalurg.mk/avtokomanda-mozhe-da-zdivne-naskoro-se-vrakja-mirkulovski/

АВТОКОМАНДА МОЖЕ ДА ЗДИВНЕ – НАСКОРО СЕ ВРАЌА МИРКУЛОВСКИ

28.10.2013 21:15
DSC_0420_resize1-610x405.jpg

za-tekst9.png

Ништо не е исто во Металург, кога во тимот го нема Филип Миркуловски. Неговата харизма, неговата позитивна енергија и неговата општопозната борбеност и недостасуваат на екипата. Но, “Автокоманда“ може да здивне, бидејки Миркуловски наскоро се враќа во игра. Според планот, Филип уште една недела ќе работи во теретана, а потоа ќе и се приклучи на екипата и ќе почне со основните праволиниски движења. За две до три недели тој ќе може да го поднесе товарот на комплетниот тренинг.
- Одлично се чувствувам и немам никакви болки. Резултатите покажуваат дека коленото е во одлична состојба, дури подобра и од очекуваното. Со големо нетрпение го очекувам моментот кога, целосно заздравен, ќе се вратам во тимот. Ракометот многу ми недостасува, возбудувањата исто така, вели Миркуловски.
Оваа вест сигурно ќе ги израдува бројните фанови на Металург.

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/krvnikot-na-vardar-od-2006-godina-se-vrati-vo-metalurg
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 00:18 ---
МИЛАН ЧОРОВИЌ Е НАЈНОВОТО ЗАСИЛУВАЊЕ НА ЛИНО ЧЕРВАР
Крвникот на Вардар од 2006 година се врати во Металург!
Србинот Милан Чоровиќ е најновото засилување на тимот на Металург, за кого се очекува утре да потпише двегодишен договор и да се приклучи на тренинзите на тимот на Лино Червар.
mkd-84215.jpg
Чоровиќ игра на позицијата среден бек, а познат е по тоа што во 2006 година во мајсторката со Вардар (тогаш системот на натпревари беше поинаков), погоди на две секунди пред крајот за инфактна победа од 27-26 по што Металург ја освои првата шампионска титула во домашното првенство и ја почна ерата на успеси.
Чоровиќ во Металург доаѓа по тригодишен ангажман во ОАЕ, каде што две сезони бил играч на Шаржа и една на Ал Аин, каде што лани бил најдобар стрелец.

Нека му е со среќа враќањето. Ќе има кој да го одмори Миркуловски.

А тој што ја пишувал статијата (да не речам новинарот, гарант не е новинар) наместо да смислува „крвнички“ наслови можел да праша на пресот и да ни каже од кога Чоровиќ ќе има право за настап во СЕХА и во ЛШ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom