Фан клуб - РК Металург

Станиќ не една, туку неколку недели уназад нема доаѓано на тренинг. :facepalm:

Абе тој и пред тоа сам си кажуваше дека не е многу често на тренинг уште минатата година кога немаше ни трага од глупостиве,онака како низ смеа низ шала,и ок се додека кинеше на утакмици од клубот го пуштале послободно,ама сега кога ја навлече цела лутина на себе плата нема да земе ако не се појави на тренинг.

Абе тој и пред тоа сам си кажуваше дека не е многу често на тренинг уште минатата година кога немаше ни трага од глупостиве,онака како низ смеа низ шала,и ок се додека кинеше на утакмици од клубот го пуштале послободно,ама сега кога ја навлече цела лутина на себе плата нема да земе ако не се појави на тренинг.

И да се појави сега плата нема да земе. Незнам само како може некој толку неблагодарен да биде? Никој не знаеше дека постои пред да дојде во Металург. Самиот си кажа дека Брестовец го направил класа голман. На него му ја поклони наградата за најдобар светски голман. Толку многу пари му се даваат, несфатливо :facepalm:

Јас мислам дека многу едноставен е проблемот:

- Од една страна Станиќ има валиден договор кој како професионалец мора да го почитува. А договореното обесштетување не знам дали е баш 800к, ама сигурно е многу високо.
- Од друга страна, го прогласија за најдобар голман во ЛШ и по реална логика си побара поголема плата.
- Од трета страна, како доказ дека може да добие повеќе пари е Самсоненко кој сигурно му нуди богат договор.
- И од четврта страна не го бие баш којзнае каков глас за повеќе западни тимови да го бараат. Реално опциите му се Вардар и веројатно некој од другите побогати источни тимови.

Вакви случаи постојано има во во многу спортови и голем број од спортистите кога ќе имаат одлична сезона или сезони бараат покачување. И се знае како ќе се заврши. Или Металург ќе му ја покачи платата или ќе го продадат за обесштетување помало од договореното во договорот, ама сепак не и незначајно.

П.С. Ако Самсоненко сакаше да плати досега ќе го донесеше Станиќ. Тој му нуди висока плата на Станиќ, ама не и пари на Металург за обесштетување. Е така сигурно нема да го добие.

Многу глупо што дечкото сака да изиграва рок ѕвезда. Ако е вистина дека имал крах на некои бизниси во Србија и сега капак на се изводи и му ја кинат платата тогаш стварно дрогата му го исушила мозокот :icon_mrgr:. Не па стварно милениче е на сите во Автокоманда сигурен сум дека ќе му помогнеа тие од управа по кои плука да излезе од некоја таква финансиска криза ако знаел како да пристапи. Ова не е пристап. Јас до лани организационо симнував капа за Металург ама годинава се гледа дека негде прекипува лончето (ова уште лани кога се исплашија да дадат карти за Комити).

Е сега и вторава страна си има своја кривица. Како можеле да дозволат проблемот да се разгорува кога очигледно е дека некое време ситуацијава се крчкала од страна на Станиќ. Не верувам дека е лоша проценка зошто не верувам ни дека не го знаат што човек е. Требало да се реагира порано зошто ова е стварно лош момент за да пукне тиквата.

Трета работа мислам дека и Червар не требаше да го игра онаа со Барселона. Обично кога си голман онакви утакмици ти се понижување се нервираш што те рендаат па требаше да седи Станиќ на клупа или да не биде воопшто на утакмицата нека се шета низ Барселона.

Тоа со платите го зимам со доза на резерва ќе беше комплет невистина ако и Червар пред некое време не изјавеше нешто во стил време е да се вратам во Хрватска.

Безизлезна ситуација навидум ако се земе дека излезот е Вардар тогаш лошо се свртило тркалото...

Не знам каква е ситуацијата со Станиќ ама дај кажи ми кој од овие играчи правел вакви работи како него? А и не ми е јасно зошто на листава е Ракчевиќ?

Не знам каква е ситуацијата со Станиќ ама дај кажи ми кој од овие играчи правел вакви работи како него? А и не ми е јасно зошто на листава е Ракчевиќ?

овај заборавил дека ракчевиќ од Пелистер дојде:confused:

Се сложувам дека никој од нив не правел проблеми какви што прави сега Станиќ, ама од друга страна откако Минчо ќе замафташе со купчето пари, играчите веднаш трчаа накај Автокоманда и никој од Вардар не им направи проблем за тоа. Да не заборавиме дека Додер потпиша договор со вас пред финалето на купот на Македонија.

И да, моја грешка е за Ракчевиќ, сори.. Младен после Вардар изигра една сезона во тогаш амбициозната Колубара (во истата сезона го потпишаа и Прибак), па после дојде кај вас.

Не ти е јасно затоа што пратите ракомет 3 години и мислите дека сте најголемите експерти за ракомет, затоа подобро ќутете си, попаметни сте.
а кога тебе и на таквите ќе им стани јасно дека ова не е фан клуб вардар? шо к.р бараш тука, па и провоцираш? после ќе бараат правда и за тебе, ко за сабјава, ако ти стегни некој од модераторите бан.
вашето сељачко и простачко понашање ги надминува границите на дозволеното. појче и ти, а и останатите сте тука, а не во фан клуб вардар.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 22:12 ---
Се сложувам дека никој од нив не правел проблеми какви што прави сега Станиќ, ама од друга страна откако Минчо ќе замафташе со купчето пари, играчите веднаш трчаа накај Автокоманда и никој од Вардар не им направи проблем за тоа. Да не заборавиме дека Додер потпиша договор со вас пред финалето на купот на Македонија.

И да, моја грешка е за Ракчевиќ, сори.. само и овој стручњаков под тебе, @Шота Буби ја оплескал до даска. Младен после Вардар изигра една сезона во тогаш амбициозната Колубара (во истата сезона го потпишаа и Прибак), па после дојде кај вас.
поправи ме ако грешам, но на сите тие играчи кои се погоре споменати, или им истекуваше договорот за 6 месеци или на крајот од сезоната, или вардар ги избрка. тука нема ништо нелегално или подло.
проблемот со станиќ е сосема обратен. подло е то шо го прави самс (ако е вистина), пошто станиќ има уште 2 години договор.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 22:13 ---
овај заборавил дека ракчевиќ од Пелистер дојде:confused:
од колубара
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 22:15 ---
металург ептен идиотски изигра летово шо не го пушти станиќ да си оди, макар и за пониска сума. јес дека е екстра класа, ама голем идиот испадна.

а кога тебе и на таквите ќе им стани јасно дека ова не е фан клуб вардар? шо к.р бараш тука, па и провоцираш? после ќе бараат правда и за тебе, ко за сабјава, ако ти стегни некој од модераторите бан.
вашето сељачко и простачко понашање ги надминува границите на дозволеното. појче и ти, а и останатите сте тука, а не во фан клуб вардар.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 22:12 ---

поправи ме ако грешам, но на сите тие играчи кои се погоре споменати, или им истекуваше договорот за 6 месеци или на крајот од сезоната, или вардар ги избрка. тука нема ништо нелегално или подло.
проблемот со станиќ е сосема обратен. подло е то шо го прави самс (ако е вистина), пошто станиќ има уште 2 години договор.

Јас се сложувам дека е подло, ама кажи сега и ти дали не беше подло да се потпише со капитенот на ривалот и тоа да го објавиш во медиумите пред натпреварите кои решаваа за титулите во националниот куп и првенството. Значи се навраќам само на случајот со Додер, доволно е.

Јас се сложувам дека е подло, ама кажи сега и ти дали не беше подло да се потпише со капитенот на ривалот и тоа да го објавиш во медиумите пред натпреварите кои решаваа за титулите во националниот куп и првенството. Значи се навраќам само на случајот со Додер, доволно е.
во случајот со додер, реално, според мене, не е ич подло. зошто? е па, ако вардар толку многу го сакаше и ценеше како играч, ќе потпишеше продолжение на договорот со него уште од нова година.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 22:19 ---
Извини дечко а зошто да бидам баниран? :eek: Никого не навредив јас, а тебе што к.р ти е стварно не ми е јасно, ти да не си модератор па да ми мрсиш ....Да не не смеам случајно да пишувам на темава? Си има модератори, има кој да мисли, не се секирај ти. Не провоцирам јас не се секирај не се спуштам на ваше ниво. И не си барај рчки со сила, немам намера да ти враќам и да одам оф-топик.

Како бе не е подло? И уште 1 месец да имале што има везе? Тајно се потпишуваа договори. Што се криви РК Вардар, што Станиќ е нестабилен и неблагодарен на клубот пред се.
ако то шо го напиша не е провокација и оф топик, незнам шо е.
1.кој сме то ние?
2.кај сум те провоцирал?

он-правилата се јасни. секој играч има право да преговара со било кој друг тим, ако има уште 6 месеци преостанат договор.
вардар не е крив, ама јас да сум ко минчо, станиќ би го уништил како играч до даска, без оглед на последиците по клубот.

Ајде до кај стигнала работава со Станиќ... се поубеден сум дека ќе си замине од Металург во скоро време.

во случајот со додер, реално, според мене, не е ич подло. зошто? е па, ако вардар толку многу го сакаше и ценеше како играч, ќе потпишеше продолжение на договорот со него уште од нова година.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 22:19 ---

ако то шо го напиша не е провокација и оф топик, незнам шо е.
1.кој сме то ние?
2.кај сум те провоцирал?

он-правилата се јасни. секој играч има право да преговара со било кој друг тим, ако има уште 6 месеци преостанат договор.
вардар не е крив, ама јас да сум ко минчо, станиќ би го уништил како играч до даска, без оглед на последиците по клубот.

Ај уште ова ќе го пишам, да не кажете после дека сум отекол во вашиот фан клуб. :)
Дали негде излезе официјална информација (значи збориме за прес конференција или изјава на официјален претставник на клубот) од РК Вардар дека му е понуден договор на Станиќ? Сето тоа е во сферата на шпекулации.. или што би се кажало народски: рекла-казала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom