Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Добар е Зебалос на земја игра паметно и никако не смееме да го отпишеме иако знаеме дека игра против еден Надал.Од друга страна многу лошо игра на мрежа Надал,нека се задржи на основната линија тоа е лекот.

Абе овие доле и на терен наредиле столчиња и седат луѓево мака немаат :pos:

Ех бе Рафа, ех бе Рафа. Нема грешка, Зебаљос дефинитивно го заслужи мечов, секоја му чест, одигра мајсторски, храбро и одлучно. :)

Ех бе Рафа, ех бе Рафа. Нема грешка, Зебаљос дефинитивно го заслужи мечов, секоја му чест, одигра мајсторски, храбро и одлучно. :)

Е де, ништо страшно. Нека полни батерии, се надевам останатите не очекуваа дека ќе гази се пред себе, зашто ги чека разочарување. Му треба време тоа е тоа. А и не треба да му прави фан базата притисок за победи по секоја цена, мада мислам дека има дел од најподдржувачката публика која е со Рафа и во победа и во пораз.

Нема да бидам дел од оние кои правдаат пораз на тенисер со муабет дека му бил лош ден, да играш против ѕид ќе разберам таков муабет, ама против човечко суштество кога играш значи дека другиот бил подобар. Така да честито за младичов, апсолутно заслужено. (y)

kako odigra ovoj Zebalos , kaj beshe do sega...kakov forhend mava a bogami i bekhend sekoja cest. Rafa odigra dobro ama se custvuva deka e pod pritisok i ne forsira mnogu defanziva.
Vakov Nadal teshko protiv trojkata ,posebno ne na zemja. Da se nadevame na podiganje na nivoto postepeno ,sigurno toa i mu e planot

Како бе изгубил?

Али ај бољи сега да изгуби него ли на Ролан Гарос.

Тотално заслужена победа на Зебалос, кој го прател дечково претходно знае дека е одличен земјаш. Од сега па натака очекувам константно подигање на формата на Рафа, првиов турнир помина добро, играта е добра, само уште да го фати ритамот и се ќе биде океј. Во третиот сет се гледаше дека нема сила Рафа, не беше спремен очигледно за еден маратонски меч. На негов сервис едвај ги освојуваше гемовите а Зебалос цело време убедливо. Сега очекувам да го освои Сао Паоло бидејќи ќе влезе веќе во втората недела од активно играње после победата, веќе би требало да почне да наликува на оној вистинскиот Рафа. И во победа и во пораз увек со него, Вамос Рафа!!!

Ај молим те не го тупи. Ко ќе видиш фан на Надал да се избаци во тема за Ѓоковиќ со ваков муабет слободно да пријавиш.

Он топик: Супер финале, добро игра дечково макар што не сум го гледала како игра досега.

што галамиш одма немав намера за никаква провокација туку алудирав на вашите тврдење после мечеви со тотално слаби противници дека воопшто не се ни приметува дека е повреден, како маестрално играл без никакви проблеми и дека без проблем ќе освоил РГ :eek: ... и одма сега се менува приказната тотално спротивна... тешко му е се гледаше пушти и солза мислам дека на моменти не можеше да изигра подобро едноставно Зебалос рокна неколку маестрални винери, пуцаше од сите страни добро ајде признавам физичка спрепност малку му е проблем нормално после толку неиграње како што рече Потопот но што е тука е никој не може да ми ја оспорува тотално заслужената победа на агентинецот... ама колку е да сакате да негирате секој нормален и свесен би рекол факт е дека МОМЕНТАЛНО не може да ги добие топ 5 на тврда подлога а и на земја горе-доле така да има доста труд и напорд да вложи за да може да освои РГ ; )

што галамиш одма немав намера за никаква провокација туку алудирав на вашите тврдење после мечеви со тотално слаби противници дека воопшто не се ни приметува дека е повреден, како маестрално играл без никакви проблеми и дека без проблем ќе освоил РГ :eek: ... и одма сега се менува приказната тотално спротивна... тешко му е се гледаше пушти и солза мислам дека на моменти не можеше да изигра подобро едноставно Зебалос рокна неколку маестрални винери, пуцаше од сите страни добро ајде признавам физичка спрепност малку му е проблем нормално после толку неиграње како што рече Потопот но што е тука е никој не може да ми ја оспорува тотално заслужената победа на агентинецот... ама колку е да сакате да негирате секој нормален и свесен би рекол факт е дека не можно да ги добие топ 5 на тврда подлога а и на земја горе-доле така да има доста труд и напорд да вложи за да може да освои РГ ; )

Ај ај сега, не си бели образ. Не да беше провокација, пар екселенас пример, кај ви е сега Надал.:facepalm::facepalm::facepalm: Каде бе со тие уличарски муабети?

Вашите, нашите, да ја читаш темава немаше да се избациш така. Јас на тенисер, море на спортист генерално, никогаш не сум му фаќала сеир на порази, нити сум омаловажувала човек кој излегол на терен. Па тенисот најмалку е спорт во кој може така да се дискутира.

Надал е човек кој игра со болки, со седум месеци отсуство. Единствен играч во врв на АТП кој се соочува со вакви проблеми. Кога ќе може да направите компарација меѓу човек кој имал слични проблеми и достигнувањата што ги направил, ќе го правиме муабетот. Што ќе направи годинава, не менува многу. Важно е дека е назад. Да беше во полна форма, може ќе ги сфатев малограѓанскиве муабети, вака само гледам сеир на сметка на човек кој не заслужува и кој никогаш не бил нефер кон било кој тениски играч.

Живо ме занима да се избаци некој во фан клуб на Новак после седум месеци пауза со муабет „кај ви е сега Новак“ на каква реакција ќе наиде.

Тоа кој ти посметал со мислење, слободно врати му, мада ко ќе видам ова не е општа дискусија АТП туку фан клуб Надал. Што и да пишуваат фанови овде, нивен проблем.

си се фатила за тој дел како пијан за стап, дочитај го коментарот па тогаш реплицирај... ова ти што го пишуваш никаде нема каде кажувам дека не е така тука пишав пост за тие што рекоа Надал освојува РГ лагано... тоа е тоа кратко и јасно... точка

си се фатила за тој дел како пијан за стап, дочитај го коментарот па тогаш реплицирај... ова ти што го пишуваш никаде нема каде кажувам дека не е така тука пишав пост за тие што рекоа Надал освојува РГ лагано... тоа е тоа кратко и јасно... точка

Нормално дека ќе се фатам за тоа, кога така почнуваш пост. Извини на речник, ама тоа ти е класично сељачки пристап на дискусија па уште во фан клуб. Што се секираш цел пост ти го прочитав, ти кажав што ми забоде очи во него. Биди реален, кој било да се избаци со таква почетна реченица ќе го распнат во фан клуб на Ѓоковиќ, ма колку сакал да бил реален подолу во постот.

Во секој случај не ми се допаѓа таков вид на речник и обраќање, кон било кој спортист т.е тенисер. Да беше и за Роџер и за било кој друг, пак ќе реагирав исто. Тенисот си бара друго ниво на дискусија.

П.С: Настрана тоа, еве јас не водам евиденција на моментот со РГ, но ти си забележал. Колку луѓе овде рекоа дека Надал лесно ќе го освои РГ?

хаха ок се извинувам што нивото на дискусија не беше достојно за тебе и за овој фан клуб воопшто и што го прекршив правилото имаш право на свое мислење, ок се извинувам и што реченицата на ја започнав со голема буква и што не употребувам правилно интерпукциски знаци и што правописот ми е за никаде... можеби има уште некои правило кое прекршувам еве и за тоа однапред се извинувам...

А дали после овој меч некои луѓе заклучија дека Надал нема да го освои РГ? Смешки сте бре, до мај има 4 месеци, со оглед на тоа дека РГ е на крајот на мај, а за 4 месеци доколку Рафа остане здрав и доколку редовно ги игра турнирите може да ја дигне формата како никогаш до сега и да си се прошета до титулата. Кажав и пак ќе кажам, коленото е најбитно моментално, ништо друго, доколку тоа е во ред за другото не се грижам, Рафа ќе ја подобри физичката кондиција во тоа сум сигурен исто како што сум сигурен дека ќе ја подигне формата.

2 финалиња изгубени за неколку часа :(

e so docekav.. da mi recese nekoj pred nekoja god deka Nadal mojt da izgubit od teniser ko Zeballos koj cela kariera nemat mrdnato od challenger turniri i znam go fatija deka namesti nekoj mec ke se iznasmeev.. ama to e sepak 7 meseci pauza e mn dolg period ke trebit da se uigrat malce, inace so im e na teniserive ko ke igret protiv Nadal gi igret mecojte na karierata vecerva Zebalos,na Wimbledone Rosol, pred to i Lacko mu zede set na Nadal 6-0 teniseri, sive ovie se teniseri koj gi imet izigrano mecojte na karierata bas protiv Nadal

А дали после овој меч некои луѓе заклучија дека Надал нема да го освои РГ? Смешки сте бре, до мај има 4 месеци, со оглед на тоа дека РГ е на крајот на мај, а за 4 месеци доколку Рафа остане здрав и доколку редовно ги игра турнирите може да ја дигне формата како никогаш до сега и да си се прошета до титулата. Кажав и пак ќе кажам, коленото е најбитно моментално, ништо друго, доколку тоа е во ред за другото не се грижам, Рафа ќе ја подобри физичката кондиција во тоа сум сигурен исто како што сум сигурен дека ќе ја подигне формата.

Види, јас оваа тениска година не се осмелувам да ја типувам. Имаше дечки кои си напишаа предвидувања во темата за тоа кој според нив ќе освои слемови и мастерси, но јас не би чкртнала таму ништо. Ова веројатно ќе биде година на Ѓоковиќ повторно и за прв пат искрено мислам дека Надал нема да го освои РГ. Секако дека посакувам тоа да се случи, но некако подраго ми е што е тука и на терен, па ќе видиме до кај е и тој и ние.

Се надевам двата порази во Чиле нема да му влијаат психички. Јас ќе гледам да ги следам сите негови натпревари кои престојат.

хаха ок се извинувам што нивото на дискусија не беше достојно за тебе и за овој фан клуб воопшто и што го прекршив правилото имаш право на свое мислење, ок се извинувам и што реченицата на ја започнав со голема буква и што не употребувам правилно интерпукциски знаци и што правописот ми е за никаде... можеби има уште некои правило кое прекршувам еве и за тоа однапред се извинувам...

Те прашав нешто ко човек, ти одговараш со хаха, хихи. А мене ми вика не дочитуваш пост. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom