Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ти дали си нормалан кој кажа дека кај нас рози цветаат збориме за кретенов ваш кој кур на партии префрлаш работа или вмровец си па те боли кога се збори лошо за Ивица.
Ај оди пуши му го не замарај на форум
Не сум вмровец и не ме боли кур за Ивица,Нит живеам во Аеродром нит во Скопје нит во Македонија.Мене боли кур за МЗТ.
Уствари мене друго ми е прашањето , шо тебе те боли кур за МЗТ и за Ивица? Шо глумиш тука солидарност,глеј си масата пиј си пивото! Бркај го таму Циц,глејте си за вас !
И да шо одма се расфрлаш со пцовки ?[DOUBLEPOST=1445972297][/DOUBLEPOST]
Јас ти кажувам...па ти како сакаш, можам да ти кажам и колку точно пари се дале...бидејки сум со тие луѓе нон-стоп.
А што ако сум некој од клубот?

Кој да биде спонзор на СДС клуб бе, автоматски си потпишува затварање од УЈП.
Пријателе респект кој и да си.
Само веќе ако збориме дајте да збориме со факти,
Според мене фактот е ,дека, нема друг херој освен општината во овој момент да ги спонзорира,и МЗТ И Куманово со нивните апетити и да понуди каква таква стабилност !

Не сум вмровец и не ме боли кур за Ивица,Нит живеам во Аеродром нит во Скопје нит во Македонија.Мене боли кур за МЗТ.
Уствари мене друго ми е прашањето , шо тебе те боли кур за МЗТ и за Ивица? Шо глумиш тука солидарност,глеј си масата пиј си пивото! Бркај го таму Циц,глејте си за вас !
Според мене фактот е ,дека, нема друг херој освен општината во овој момент да ги спонзорира,и МЗТ И Куманово со нивните апетити и да понуди каква таква стабилност !
Апсолутно се слагам...кој човек ке даде од свои пари толкави пари за да финансира клуб..

Збориме за буџетот на Куманово кој е околу 230 000 евра... а камо ли па тој на Мзт што е 3 пати поголем од нашиот...

Без општините клубовите тешко да функционираат...

Еве пример земи го Мзт, Коневски врти на Грујо му кажува ни треба спонзор...

Грујо веднаш врти во Систина, Елем, Мепсо, Евн, Тинекс и остали...

Кој лудак е тој што ке му каже не на премиерот за спонзорство?

Многу полесно се доаѓа до спонзори преку политика..

Апсолутно се слагам...кој човек ке даде од свои пари толкави пари за да финансира клуб..

Збориме за буџетот на Куманово кој е околу 230 000 евра... а камо ли па тој на Мзт што е 3 пати поголем од нашиот...

Без општините клубовите тешко да функционираат...

Еве пример земи го Мзт, Коневски врти на Грујо му кажува ни треба спонзор...

Грујо веднаш врти во Систина, Елем, Мепсо, Евн, Тинекс и остали...

Кој лудак е тој што ке му каже не на премиерот за спонзорство?

Многу полесно се доаѓа до спонзори преку политика..
Ма ги нема ни Триглав ни Мепсо ни Елем повеќе, само Систина и ови БАУЕР се едни од појаките,и Беко кај малите. Мзт најјак со пари беше кога играше прва сезона у АБА,кога го цицаа Мијајловичи,Бакичи,Николичи !

Политиката увек била присутна у кошарката,да не беше така Работнички на куров ќе беше толку пати шампион !

Ради покажување среден прст кон него и дел од управата има кривични пријави, замисли да се пее против него. Незнам како не разбирате, ситуацијата е или Фемили или он. Он знае дека ја губи битката , очајно бара излез но и покрај сите напори и притисоци повторно ни пола сала неможе да наполни. Ако се сеќавате прехлани и првата сезона во Борис имаше на најлошата утакмица мин 3000 луѓе. Симпатизери , навивачи кои и 10км поминувале пешки некои од нив за да го гледаат МЗТ. Ако некој ме прашува титула во Аба лига или заминување на залижаниот и борба за опстанок во мкд лига, со 2 раце го прифаќам второво. Се униши , буквално се што се градело со години.
Но времето пак ке кажам работи за сите нас, навивачи и симпатизери , се ближат избори.
Од информациите кои ги имам и муабетите , Фемили се под репресија поголема и од Бед Блу Бојс. Момците отворија паб, читајте паб , каде што ке другаруваат , се радуваат на победите , гледаат заедно утакмици на мзт од гостински терен. Значи идат чекор напред а некоја затуцана будала праќа полиција и инспекции секој втор ден и со притисоци и ујп им го затвара во повеќе наврати. Значи ваков комплекс и чуство за самоуништување не се видело одамна. Абе клубот да го водат луѓе од работнички кои највеќе го мразат мзт ке имаат доза на осет и удари под појас не би задавале. Лудоста иде до таму што префарбува графит на починато дете , член на Фемили. Ги префарбува најголемите графити направено во МКД па и пошироко, ги отвара сите случаеви на кривични и прекршочни пријави на навивачите на мзт и лобира да бидат осудени во најкраток период.
Да не зборам што го предаде цел Аеродром со салата , од сопствена да си под кирија 35 години. Подобро е да живееш во шупа од 30 квадрати него ли во вила под кирија од 200.
Го вдомува Вардар на подрачје каде што сите го сакаат мзт, автоматски ја дели населбата и потенцијалните навивачи. И се тоа за пари и од инат. Замислете сега каков човек треба да си за се ова да го правиш.
Последна вест што ја прочитав беше, цитирам. "Изгребаниот автомобил на Коневски, изнуди 30 сослушувања на навивачите на МЗТ во полициска станица Ново Лисиче".

Добро би било да си ги провериш информациите убаво пред да пишеш нешто. За некои работи можеби си во право, но за повеќетто си грешка.

Прво, тој што збориш за покажување на среден прст, воопшто не беше така. Доколку има снимка Ф.А од тој натпревар би те замолил да покажеш што точно се случило.

По мене најлошата работа што се случи тогаш не е што го пцуеа Ивица, туку што таа мала група што беше тогаш пееше и против играчите, што незнам дали некогаш се има десено претходно?

Некој опасно манипулира со членовите на групата. Причината веројатно некогаш и точно ќе се дознае. Јас сум против тоа што им се пишале пријави на тие лица без разлика што направиле, али од друга страна ми е несфатливо една таква моќна група (како што изгледаше Ф.А) со 600-1000 гратис карти кои им беа давани од клубот за секоја утакмица, а истите беа продавани по иста цена како на билетара, да не можaт да платат казните.

Како тоа клубот е под кирија? Кој тоа ти кажал дека МЗТ плаќа за нешто во новата сала? Клубот има убедливо најдобри услови за тренинг и натпревари меѓу сите клубови у бивша Југославија и за тоа ниту плаќал, ниту ќе плаќа. Тренинзи, натпревари, теретани, спа центри се е бесплатно во целосно климатизирана сала.
Во однос на твојата споредба, тоа значи дека МЗТ е во вила од 200 квадрати ама бесплатно и тоа за стално, а ти викаш дека тоа е под кирија. Тогаш незнам некој кој не би сакал да е така под кирија. Можеби ти ??

Па тие Бауер се нивна фирма, погледни кој ги добива сите тендери низ Скопје, страшни пари направи фирмата...

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Па тие Бауер се нивна фирма, погледни кој ги добива сите тендери низ Скопје, страшни пари направи фирмата...

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Незнам пријателе,не сум запознаен.отсутен сум од Македонија 10 години,само МЗТ го пратам и гледам по ТВ и во живо во Евро куп кога игрше[DOUBLEPOST=1445973871][/DOUBLEPOST]
Добро би било да си ги провериш информациите убаво пред да пишеш нешто. За некои работи можеби си во право, но за повеќетто си грешка.

Прво, тој што збориш за покажување на среден прст, воопшто не беше така. Доколку има снимка Ф.А од тој натпревар би те замолил да покажеш што точно се случило.

По мене најлошата работа што се случи тогаш не е што го пцуеа Ивица, туку што таа мала група што беше тогаш пееше и против играчите, што незнам дали некогаш се има десено претходно?

Некој опасно манипулира со членовите на групата. Причината веројатно некогаш и точно ќе се дознае. Јас сум против тоа што им се пишале пријави на тие лица без разлика што направиле, али од друга страна ми е несфатливо една таква моќна група (како што изгледаше Ф.А) со 600-1000 гратис карти кои им беа давани од клубот за секоја утакмица, а истите беа продавани по иста цена како на билетара, да не можaт да платат казните.

Како тоа клубот е под кирија? Кој тоа ти кажал дека МЗТ плаќа за нешто во новата сала? Клубот има убедливо најдобри услови за тренинг и натпревари меѓу сите клубови у бивша Југославија и за тоа ниту плаќал, ниту ќе плаќа. Тренинзи, натпревари, теретани, спа центри се е бесплатно во целосно климатизирана сала.
Во однос на твојата споредба, тоа значи дека МЗТ е во вила од 200 квадрати ама бесплатно и тоа за стално, а ти викаш дека тоа е под кирија. Тогаш незнам некој кој не би сакал да е така под кирија. Можеби ти ??
Капа доле царе ! Понизен поклон до под !

Средете си го вашиот двор, па давајте совети за други.Сигурно нема на форум некој да дое и да ви каже во детали зошто е стигнато до тука.Мое мислење е дека бојкотот требаше да случи уште пред почеток на ланска сезона и тоа е тоа.Во Аеродром има место за еден клуб и пре би глеал плејаут и играчи платени со бонови у промес него црвеноцрни седишта,залижани гадови и фаци што доаѓаат за ѕвезда и партизан.Јас не викам дека не сум среќен што МЗТ е првиот клуб во АБА лига и еврокуп али ни титула во евролига не би го сменила ова мислење.Тркалото се врти како и за нас така и за нив, тоа е тоа.

Сите навивачи што го бојкотираат клубот без да се појават на трибина се пички кои не можат да се спротивстават на актуелната управа. Ова го зборам за сите навивачки групи кои бојкотираат на овој начин - со не појавување на трибина, без никаков притисок до управата. За МЗТ почнав да навивам баш заради навивачите, за навивачите на Работнички знаев дека се платеници па се навиваше кога не идеа на трибина со НЕ ПОСТОИТЕ, за ден денес да се дојде до истата ситуација со Фемили. НЕ ПОСТОИТЕ или сите на трибина и да му се докаже на залижаниот дека Ве има во голем број и дека и те како ПОСТОИТЕ. Само со полна трибина и притисок може да се постигне нешто, без притисок едноставно он е победник.

Можеби Коневски не заслужува тронка почит,ама МЗТ и играшите заслужуваат навивачи,на МЗТ му треба ФА !

Додека вие тука ја труете темата и се правите паметни 2 ца угледни навивачи од ФА се во затвор последниов месец ради тоа залижаното педерче, и не само 2 ца последнава година ги затвои сите најјаки момци, сите кои имаа почит.[DOUBLEPOST=1445984580][/DOUBLEPOST]

Ајде уште еднаш ке пишам, може ке разбереш нешто.

Прво, секоја навивачка група знае да бодри но и да критикува кога тимот е без компас. Колку да те потсетам лани бевме на дното во Аба лига со 5 сменети тренери и 3 постави на играчи.
За картите колку што сум запознаен ФА ги продаваа на нивното членство а со тие пари се изработуваа кореографии(скоро на секој натпревар), останати навивачки реквизити, дополнување за автобуси при гостување,донации на болни членови, операции, адвокати и итн.
И тие ситни пари , 200-300 луѓе по 50 денари (10000-15000 денари) се само мал дел од нивниот буџет. Имаа маркетинг кои сами го раководеа и работеа за разлика од тимот кој сеуште нема свој фан шоп. Сите производи искочени се направени од ФА.
Како тоа најдобри услови во салата под кирија?
Рк И Жрк Вардар имаат ударни термини, тренинзите МЗТ често ги извршуваат во помошната мала сала, дури и дел од натпреварите ги играат таму. Да не зборам што цела сала е црвено- црна и освен центарот во средина на теренот ништо друго не посочува дека во салава МЗТ е домаќин како некогаш. Салава е се само не на МЗТ.
Па подобро во Пулевски да играат него ли во тешково срање од сала.
Незнам зошто не сватите дека не е се во парите и титулите , абе треба да имаш морални вредности , дух и достоинство.
Кога се боревме за опстанок МЗТ беше голем клуб , сега е марионетка на еден човек.

Последно уредено:
Додека вие тука ја труете темата и се правите паметни 2 ца угледни навивачи од ФА се во затвор последниов месец ради тоа залижаното педерче, и не само 2 ца последнава година ги затвои сите најјаки момци, сите кои имаа почит.[DOUBLEPOST=1445984580][/DOUBLEPOST]

Ајде уште еднаш ке пишам, може ке разбереш нешто.

Прво, секоја навивачка група знае да бодри но и да критикува кога тимот е без компас. Колку да те потсетам лани бевме на дното во Аба лига со 5 сменети тренери и 3 постави на играчи.
За картите колку што сум запознаен ФА ги продаваа на нивното членство а со тие пари се изработуваа кореографии(скоро на секој натпревар), останати навивачки реквизити, дополнување за автобуси при гостување,донации на болни членови, операции, адвокати и итн.
И тие ситни пари , 200-300 луѓе по 50 денари (10000-15000 денари) се само мал дел од нивниот буџет. Имаа маркетинг кои сами го раководеа и работеа за разлика од тимот кој сеуште нема свој фан шоп. Сите производи искочени се направени од ФА.
Како тоа најдобри услови во салата под кирија?
Рк И Жрк Вардар имаат ударни термини, тренинзите МЗТ често ги извршуваат во помошната мала сала, дури и дел од натпреварите ги играат таму. Да не зборам што цела сала е црвено- црна и освен центарот во средина на теренот ништо друго не посочува дека во салава МЗТ е домаќин како некогаш. Салава е се само не на МЗТ.
Па подобро во Пулевски да играат него ли во тешково срање од сала.
Незнам зошто не сватите дека не е се во парите и титулите , абе треба да имаш морални вредности , дух и достоинство.
Кога се боревме за опстанок МЗТ беше голем клуб , сега е марионетка на еден човек.

Јас го почитувам твојот став, за некои работи се согласувам за некои не, али..

Не само што е грешно, туку е жално ова што ова го збориш за двајцата членови на ФА. Дај боже што побрзо да излезат и да кажат зошто и поради кој се таму ставени. Ама тоа поради што ти мислиш дека се таму воопшто не е точно. Веројатно незнаеш или така ти кажале, а не ти го кажале остатокот. Кад тад ќе излезе и тоа на виделина.

Околу салата, откако веројатно расчистивме дека МЗТ не е под кирија, дека не плаќа ништо и дека ги има сите услови, значи сега проблемот е само со ударните термини?.

Убаво е тоа кога навивачката група ќе бодри или критикува кога тимот е без компас, прашањето е што кога па навивачката група е без компас како што е тоа во моментов?

Мзт најјак со пари беше кога играше прва сезона у АБА,кога го цицаа Мијајловичи,Бакичи,Николичи !

МЗТ најјак буџет имаше во сезоната 2013/2014 кога игравме Еврокуп. Да останеше Пипан таа година, ќе игравме Ф4 тоа можам да го гарантирам со глава. А плус тоа што во Еврокуп се падна најтешката и најдалечната по дестинации група (Уникс Казан, Банвит, Макаби Хаифа, ВЕФ Рига, Калев Крамо). Друга работа е што после Вукоичиќ се напраи катастрофална грешка со носењето на Зоран Мартич кој што донесе непотребни играчи каде што им се дуплираа позициите. Да ве потсетам на позиција 2 и 3 имавме шест играчи !?!?!?

Малце офф-топик на темиве што ги разглабате :)

Иначе моменталниот буџет на МЗТ не е три пати поголем од тој на Куманово (како што некој пиша 230.000 евра), него е многу многу помал.

Јас го почитувам твојот став, за некои работи се согласувам за некои не, али..

Не само што е грешно, туку е жално ова што ова го збориш за двајцата членови на ФА. Дај боже што побрзо да излезат и да кажат зошто и поради кој се таму ставени. Ама тоа поради што ти мислиш дека се таму воопшто не е точно. Веројатно незнаеш или така ти кажале, а не ти го кажале остатокот. Кад тад ќе излезе и тоа на виделина.

Околу салата, откако веројатно расчистивме дека МЗТ не е под кирија, дека не плаќа ништо и дека ги има сите услови, значи сега проблемот е само со ударните термини?.

Убаво е тоа кога навивачката група ќе бодри или критикува кога тимот е без компас, прашањето е што кога па навивачката група е без компас како што е тоа во моментов?

Чекај малку сега, ако збориме да збориме реално , немој со глава во ѕид. Зар треба уште да плаќа тимот за да игра таму ?
Сите кои се во затвор се дирекно или индирекно поврзани со дотичната личност.
И навивачка група моментално нема , како може да е без компас ? Не те сваќам ств.
Навивачка група нема ради сите причини погоре кои ти ги набројав, репресија безусловна.

Не глумам солидарност туку кога е навивачки аспект и најголем ривал подржувам у вакви работи!
Гледам не си у Македонија а се знаеш, од увек ви надвор се знаете најдобро пошто не сте осетиле на ваш грб. Да си тука у ФА и да те маваат со кривични и репресираат ќе видиме како ќе мислиш

Последно уредено:
Проблемот е што двете страни не се реални. Погледни ги претходните 3-4 сезони. Секој втор натпревар има инциденти со ФА. На секој натпревар со Работнички (океј и ЦПБ се виновни за тоа не е тоа поентата) тепачки и немили сцени па и самите тука имаме коментирано дека ќе ти се одмили гледање баскет од такви инциденти. Со Кожуф во Гевгелија, со Фени во Скопје, со Лирија, со Куманово во Куманово, со Партизан, со Унион, воохрид со Кумани дури колку што се сеќавам и на пријателски натрепвар. Во тие инциденти имало луѓе со телесни повреди, повредени полицајци и тн. И сега проблем биле кривични пријави. Значи треба да се остави една група хулигани да прави што сака?
од друга страна погрешно е цела група да се изолира ради неодговорно однесување на поединци.[DOUBLEPOST=1446033082][/DOUBLEPOST]П.С. пошто имаше муабет основци доаѓале сега на уткамици, еве слика од протестот против столчињата (тука се заладија скроз односите и според мене тоа беше тешка манипулација од некои ликови во ФА). Тогаш беа добри основците, да ги викаш да доаѓаат на бесмислен протест се разбира овие основци кои протестираат за боја на столчиња (!?) се слободоумни, вистинољубиви и неизманипулирани а овие што идат да гледаат баскет во сала се изманипулирани и злоупотребени.
mz4.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom