Да не се лажеме, столчињата да беа со бојата како што беше првичниот план немаше да има апсолутно никаков проблем. Сите беа среќни што конечно МЗТ ќе добие нова сала, меѓутоа ни од далеку дека таа сала ќе биде со боите и логоата на Вардар. Факт е дека МЗТ доби многу во однос на инфраструктурата, ама многу изгуби во однос на душата и духот што го красеше како целина изминатите години. Криво ми е многу ама реалноста е таа и нема бегање.
Јас една работа не можам да ја разберам, ама ќе дојде време кога некој паметен во Комити ќе застане и ќе признае. Реалноста е дека МЗТ не е избркан од дома, Вардар е избркан. На МЗТ може му е земена душата, ама од дома не е избркан (сега за сега). Вардар е тој кој што игра надвор од неговиот матичен дом, а матичниот дом на ФК Вардар е Градски Парк, а на РК Вардар е Кале. Тоа што во моментов салата "крца" кога има натпревар од ЛШ е само лажна слика, затоа што истите луѓе не доаѓаат во СЕХА лига, истите луѓе ги нема на стадион (а не гледам причина зашто да не идат ако се знае дека Вардар според буџет и табела е јак), истите луѓе 60% до вчера фрлале дрва и камења, а сега идат затоа што има "фама".
Не гледам како салата влијае врз посетата на Вардар во ракометот?
Во СЕХА лига може да се каже дека повеќе публика имаме во Јане Сандански отколку во Кале, иако визуелно можеби не личи така поради големините на салите. Посетеноста на натпреварите во голема мера зависи и од јачината на противникот, а со оглед на спортскиот дух на Скопјани, тоа се можностите, одбрале да одат на ракометна ЛШ и не знаат за друг спорт. Да игра Вардар во фудбал во ЛШ исто ќе биде, сите ќе одат само на тоа, на ракомет нема ни да знаат дека постои.
Демек ние не сме свесни со реалната состојба на трибините?

Реалната состојба одамна ја зборам јас, кога викав дека сите групи ќе се распаднат како кула од карти со малце поголем притисок, пола форум се смееше, кажуваа гачки по 1000 навивачи имало во Комити, ЦПБ и во ФА

Ретки се тие што вистински ги сакаат клубовите, дури и јас се преценив кога викав дека има по 150 такви луѓе од секоја Скопска трибина.
Плус сериозно верувавте дека некој друг клуб со негови пари ќе ВИ ИЗГРАДИ ВАША САЛА???

Не знам само по која основа верувавте дека салата пред се ќе биде на МЗТ, па демек после тоа многу изненадени излеговте. Истотака, вашата бројка сигурно не опадна ради седиштата на салата. Па распад системот на ФА почна уште пред да се отвори салата, втората сезона кога игравте во Борис Трајковски бевте резил бројка на сите дуели, а тек после тоа почна педерската игра на гомнарот Коневски.
Да си отиде Коневски, верувам дека ќе се вратите во јака бројка на трибина од негов инает, ни боја на столчиња, ни ништо нема да ве интересира. После една година ќе спадне еуфоријата и ќе се вадат муабети, абе јак е тимот, абе не е интересно сите да ги тепа по 30 разлика, абе многу утакмици се неделно, абе столовите се црвени...