Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Добредојде во 21 век. Спортот е бизнис и не го измислив тоа јас или ивица коневски.
И на други клубови идат толку луѓе, интересот е опаднат и тоа е тоа. Не значи дека нема да се сменат работите.
Класично сквернавење а пак не кажа во што е сквернавењето? Што се сруши лименката? Последната утакмица дојдоа сите од ФА во таа лименка. Го знае договорот, знаеа што се случува и дадоа амин. Проблемот е личен помеѓу градоначалникот и неколкумина од ФА. Тоа е приказната. Нетрпеливост имаше од секогаш (ивица ново лисчие фан на партизан) овие аеродромци. Само сега се поклопија некои коцки (политика, лични препирки) и дојде до ова.

Па небитна е кога претходно биле портокалови. Ама океј.[DOUBLEPOST=1446204280][/DOUBLEPOST]
Да беа портокалови, сиви, виолетови и било која неутрална боја ќе немаше никаков проблем, можеш и сам да видиш на првичниот проект дека и така беше презентиран како неутрална сала што ќе ја користат ЖРК Вардар и МЗТ. Подоцна Самс го откупи и РК Вардар и почнаа да стануваат глупостите. Да презентираа дека салата ќе биде како што е сега се сомневам дека воопшто ќе стартуваше овој проект. Никој не оспорува дека изградија најмодерна сала на овие простори, за тоа капа до под, вакви услови ни во сон не сум можел да ги замислам дека МЗТ некогаш ќе има. Ама кога више нешто ортачки се тера во случајов јавно приватно партнерство општината го заборави интересот на својот клуб за сметка на парите на другата страна. Според твоите пишувања доколку некој има пари може да дојде кај тебе дома да ти ја построи цела фамилија и да си ги оствари сите мокри соништа(не ми е целта да те пцујам туку правам само паралела на големината на парите со некои морални вредности што немаат цена). Не можеш да негираш дека ФА беа изиграни и наместо да се бара разумен компромис се правеа курвински работи од некаков си искомплексиран инает на одредени ликови кои се во менаџерските структури на Вардаровата страна

За тоа нека дадат одговор поупатените, јас само кажав мислење што сум го добил од разговор со луге во Аеродром. Незнам дали имало предходно контакт мегу двете страни или можеби некој мудро ја искористи ситуацијата за свое лично поентирање
P.S. Во предходниот пост сум заборавил линк да ставам од презентацијата на проектот http://grid.mk/read/news/504485469/2091045/postaven-kamen-temelnik-na-noviot-sportski-hram-na-mzt[DOUBLEPOST=1446211087][/DOUBLEPOST]P.P.S Истата ситуација ќе биде ако во Милано се појави трет клуб што ќе даде пари за реновирање на стадионот и боите да ги направи црно-бели

Да не се лажеме, столчињата да беа со бојата како што беше првичниот план немаше да има апсолутно никаков проблем. Сите беа среќни што конечно МЗТ ќе добие нова сала, меѓутоа ни од далеку дека таа сала ќе биде со боите и логоата на Вардар. Факт е дека МЗТ доби многу во однос на инфраструктурата, ама многу изгуби во однос на душата и духот што го красеше како целина изминатите години. Криво ми е многу ама реалноста е таа и нема бегање.

Јас една работа не можам да ја разберам, ама ќе дојде време кога некој паметен во Комити ќе застане и ќе признае. Реалноста е дека МЗТ не е избркан од дома, Вардар е избркан. На МЗТ може му е земена душата, ама од дома не е избркан (сега за сега). Вардар е тој кој што игра надвор од неговиот матичен дом, а матичниот дом на ФК Вардар е Градски Парк, а на РК Вардар е Кале. Тоа што во моментов салата "крца" кога има натпревар од ЛШ е само лажна слика, затоа што истите луѓе не доаѓаат во СЕХА лига, истите луѓе ги нема на стадион (а не гледам причина зашто да не идат ако се знае дека Вардар според буџет и табела е јак), истите луѓе 60% до вчера фрлале дрва и камења, а сега идат затоа што има "фама".

Да не се лажеме, столчињата да беа со бојата како што беше првичниот план немаше да има апсолутно никаков проблем. Сите беа среќни што конечно МЗТ ќе добие нова сала, меѓутоа ни од далеку дека таа сала ќе биде со боите и логоата на Вардар. Факт е дека МЗТ доби многу во однос на инфраструктурата, ама многу изгуби во однос на душата и духот што го красеше како целина изминатите години. Криво ми е многу ама реалноста е таа и нема бегање.

Јас една работа не можам да ја разберам, ама ќе дојде време кога некој паметен во Комити ќе застане и ќе признае. Реалноста е дека МЗТ не е избркан од дома, Вардар е избркан. На МЗТ може му е земена душата, ама од дома не е избркан (сега за сега). Вардар е тој кој што игра надвор од неговиот матичен дом, а матичниот дом на ФК Вардар е Градски Парк, а на РК Вардар е Кале. Тоа што во моментов салата "крца" кога има натпревар од ЛШ е само лажна слика, затоа што истите луѓе не доаѓаат во СЕХА лига, истите луѓе ги нема на стадион (а не гледам причина зашто да не идат ако се знае дека Вардар според буџет и табела е јак), истите луѓе 60% до вчера фрлале дрва и камења, а сега идат затоа што има "фама".
Не гледам како салата влијае врз посетата на Вардар во ракометот?
Во СЕХА лига може да се каже дека повеќе публика имаме во Јане Сандански отколку во Кале, иако визуелно можеби не личи така поради големините на салите. Посетеноста на натпреварите во голема мера зависи и од јачината на противникот, а со оглед на спортскиот дух на Скопјани, тоа се можностите, одбрале да одат на ракометна ЛШ и не знаат за друг спорт. Да игра Вардар во фудбал во ЛШ исто ќе биде, сите ќе одат само на тоа, на ракомет нема ни да знаат дека постои.
Демек ние не сме свесни со реалната состојба на трибините? :icon_mrgr:
Реалната состојба одамна ја зборам јас, кога викав дека сите групи ќе се распаднат како кула од карти со малце поголем притисок, пола форум се смееше, кажуваа гачки по 1000 навивачи имало во Комити, ЦПБ и во ФА :pos::pos::pos:
Ретки се тие што вистински ги сакаат клубовите, дури и јас се преценив кога викав дека има по 150 такви луѓе од секоја Скопска трибина.

Плус сериозно верувавте дека некој друг клуб со негови пари ќе ВИ ИЗГРАДИ ВАША САЛА??? :pos::pos::pos: Не знам само по која основа верувавте дека салата пред се ќе биде на МЗТ, па демек после тоа многу изненадени излеговте. Истотака, вашата бројка сигурно не опадна ради седиштата на салата. Па распад системот на ФА почна уште пред да се отвори салата, втората сезона кога игравте во Борис Трајковски бевте резил бројка на сите дуели, а тек после тоа почна педерската игра на гомнарот Коневски.
Да си отиде Коневски, верувам дека ќе се вратите во јака бројка на трибина од негов инает, ни боја на столчиња, ни ништо нема да ве интересира. После една година ќе спадне еуфоријата и ќе се вадат муабети, абе јак е тимот, абе не е интересно сите да ги тепа по 30 разлика, абе многу утакмици се неделно, абе столовите се црвени...

Абе спортот е бизнис станат и ништо друго..

Па сега навачите на Реал ке се бунат ли кога Перез името Сантиаго Бернабе ке го продаде на Fly Emirates и ке си биде Fly Emirates Bernabe.

Сигурно жив човек нема да отиде на текма,мхм.

Кога порано сфатите дека се е бизнис, толку поарно. Ама на залижаниот матер треба да му ебете, на тоа стојам.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Како во сала така и тука пуленчињата и газолижачите по налог на залижаниот прават анти-пропаганда.

Ако некој пише поинаку од теб и не го дели твојот став е пропаганда? Друже па кај живееш ти ?
Ако имаш нешто паметно и со аргумент да пишеш, пиши слободно. Ако не остави ги луѓето да разменат мислења и ставови. Или пошто не ти одговара што и како се пишува одма идеш да вреѓаш?
Што мислиш дека ќе постигнеш со закани и навреди по приватни пораки?

Нема FAMILY што и да се изјаснуваат или да се изјаснат дури сега .. ИЗЈАСНЕТО Е МНОГУ ОДАМНА и крај на муабетот . За салата може кој сака да се праи малоумен ама се знаеше русот ја гради негова си е , единствена бенефиција МЗТ што има од салата е што не плаќаат денар/евро/рубља за ништо во рок од 35-40 год. За столчињата и за тие тракатанци да ви се мочам и во столчиња и во постери колку имало на вардар и колку на мзт , исто и кој каде играл и зошто . Верувам во карма и верувам дека некад се ќе се врати на свор , залижаниот нема вечно да биде градоначалник ќе биде обичен смртник за се ќе му се врати .

@Colt Willcox

Греота е да го дочекам овој дебилен пост од тебе.Газот комити го имаат продадено повеќе пати него јас што имам јадено од седмица(а веруј тоа е многу).Погнасна група од вас(задниве 6-7 години) нашава тифо сцена не видела.Да не отварам уста сам си знаеш за што говорам.Последното е Дејан Манасков.

Комити се ситат што ги заебале ФА и МЗТ, а не гледаат дека и од нивна глава се удара салава.

Кај виде жити се дека Комити се ситат? Што ми згрешиле ФА па да им се ситам? Апсолутно немаме никаква поврзаност со ФА и МЗТ па да се ситиме...Колку само погрешно го разбравте постот погоре, никој не ви се сити, реалноста е само кажана, дека дали едвај 100 навивачи има во пази поголемите групи во државава, дека луѓето идат во сала/на стадион само кога е ин да се иде, само кога се игра ЛШ утакмица или нешто поинтересно и поразлично, па така, кога е дерби ќе се наполни и Борис на МЗТ, исто и на Вардар без разлика дали игра во Карпош, Центар или Аеродром...За салата се знаеше дека нема да биде Вардар втор тим во неа како што имаше постови на форумов, само што ве заебаа со столчињата, едно ви ветија а друго направија...А ако Комити се гнасна група 7 години, за 90 % од групите што до скоро време се јачаа за бр.1 во државава не се знаеше дали постојат...

Ако некој пише поинаку од теб и не го дели твојот став е пропаганда? Друже па кај живееш ти ?
Ако имаш нешто паметно и со аргумент да пишеш, пиши слободно. Ако не остави ги луѓето да разменат мислења и ставови. Или пошто не ти одговара што и како се пишува одма идеш да вреѓаш?
Што мислиш дека ќе постигнеш со закани и навреди по приватни пораки?

Дечко не замарај. Кој аргумент го имаш ти ? Отворен профил на кајгана со 4 поста, по налог на некој друг да јадеш гомна тука ? Ајде не замарај гит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom