Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Две работи ме радуваат најмногу од вчерашнава средба. Прво е тоа што тренеров и на двајцата најмлади Стаиќ и Младеновски им дава шанса и на ваква битна и неизвесна утакмица, такашто треба да очекуваме што повеќе минути за нив. За разлика од него, Ацо, Пипан и Вукоичиќ го играа дури и Горјан само кога нема кој друг. Второ е центаров од Србија. Иако нема некоја техника и шут, борбен е, има долги раце и убаво ја прати играта и знае да се позиционира кај што треба. И за разлика од Урош Николиќ не удира обрач на положување од под кош.
--- надополнето: 16 декември 2013 во 15:59 ---
Две работи ме радуваат најмногу од вчерашнава средба. Прво е тоа што тренеров и на двајцата најмлади Стаиќ и Младеновски им дава шанса и на ваква битна и неизвесна утакмица, такашто треба да очекуваме што повеќе минути за нив. За разлика од него, Ацо, Пипан и Вукоичиќ го играа дури и Горјан само кога нема кој друг. Второ е центаров од Србија. Иако нема некоја техника и шут, борбен е, има долги раце и убаво ја прати играта и знае да се позиционира кај што треба. И за разлика од Урош Николиќ не удира обрач на положување од под кош.

Секоја чест на момциве за вчерашната партија.На секој од последните поени се радував како на гол,Дејвис одигра мајсторски,баш како што јас очекувам во континуитет од него.
Маринковиќ одлично одигра во одбраната,Стајиќ исто така,многу е агресивен и погоди една долга двојка,ке биде од корист да игра некои 10 минути квалитетна одбрана.Гечевски одличен како и секогаш,Дамјан е надвор од форма,иако никогаш не сум го сакал како играч.
Ајде сега и Раднички е во пад на форма,да ги изненадиме.

Секоја чест на момциве за вчерашната партија.На секој од последните поени се радував како на гол,Дејвис одигра мајсторски,баш како што јас очекувам во континуитет од него.
Маринковиќ одлично одигра во одбраната,Стајиќ исто така,многу е агресивен и погоди една долга двојка,ке биде од корист да игра некои 10 минути квалитетна одбрана.Гечевски одличен како и секогаш,Дамјан е надвор од форма,иако никогаш не сум го сакал како играч.
Ајде сега и Раднички е во пад на форма,да ги изненадиме.
... и нервозен како и секогаш.

Сигурен сум дека го приметивте моментот на минута до крај при изедначен резултат кога на Гечевски му досудија чекори и он му се сипа на судијата во фаца да му коментира. Да не бевме домаќини на оваа средба 102.3% Гечевски ќе добиеше техничка и најверојатно ќе ја изгубевме утакмицата.

Па не приметив баш дека му коментира,веројатно и Гече го осети моментот,ако добиеше техничка мечот ке отидеше во друг правец,вака на времено се смири и се бидна на крајот ОК.
За овој нов плеј ништо не знам,ке видиме како ке се снајде,полош од Костоски и Оташевиќ не може да биде сигурно.

Сеа повредите се на минимално ниво,освен Огнен и секогаш повредениот Кире,така да треба да го искористиме периодов и да сврземе една добра серија на победи во Аба лига,бидејќи Уникс ке не прегази:D

Добро ке е да настапи барем малку,да ги запознае дел од акциите,и да се вклопи што подобро за мечот против Раднички.

Најверојатно ќе се игра во Охрид во салата Билјанини извори...

Ја мислам у Кривогаштани да се игра или евентуално Долно Дупени...не сакам погрешно да ме сфатат Охриѓани и другите кои не се од Скопје, ама БТ е убедливо најдобрата сала која ја имаме во моментов во државава ја мислам. Мада, ништо чудно финансиите да се во прашање, па затоа вака.

Ја мислам у Кривогаштани да се игра или евентуално Долно Дупени...не сакам погрешно да ме сфатат Охриѓани и другите кои не се од Скопје, ама БТ е убедливо најдобрата сала која ја имаме во моментов во државава ја мислам. Мада, ништо чудно финансиите да се во прашање, па затоа вака.

Вака се прави за да се промовира кошарката и по другите градови. Ако ти текнува пред неколку години имаше Ол Стар во Виница... Нека прават вакви работи зашо умре тотално кошарката, освен МЗТ друго не мрда. Иначе Билјанини Извори е многу убава сала, имам играно таму и можам да кажам дека е една од најдобрите.

Плус ете нели сите се жалеа како во Скопје биле празни салите на кошарка, ракомет, итн итн, зошто немало и во другите градови..Ете можност и они да ги наполнат салите :)

Многу не потцениле кладилнициве денеска..

Очекувам победа :vozbud:
--- надополнето: 21 декември 2013 во 19:05 ---
Стигнаа и Фемили :cuc:

Алал да им е на момците таму,константно си држат песна:cuc:
И нашиве играат добро,али мора малце да се стегнат во одбрана:)

Ова више личи на сериозна екипа. Ете, не било до тоа дека се нема играчи. Маркоски одлично си ја користи шансата, а кај Вукоичиќ едвај да добиваше по 5 минути на утакмица.
Мартич успеа да ја стегне одбранава, Маринковиќ до сега добро засилување (измислен за црнецот), Џонс сега за сега не ми остава некој впечаток, ама нормално уште не ни има одработено тренинг како што треба со екипава. Плус постојана ротација на играчите, што им дава дополнителна свежина.
Значи ипак било до тренерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom